הסכם ממון בזוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הסכם ממון בזוגיות
    דינה
    19/07/2012

בן זוג שלי עבר לגור עמי לאחר שנה ביחד בדירה ששייכת בחוק לי. המליצו לי מכרים ובצדק לערוך הסכם ממון עמו על מנת שאם נפרד חלילה או במקרה מוות שלי לא יוכל בן זוגי לבוא בתביעה כלפי רכושי בתוקף היותו ידוע בציבור שלי.

אני חוששת להעלות את הנושא בפניו כדי לא לעורר אי נעימות וחוסר אמון. יש לי יסוד להניח שהוא אכן עשוי לבוא בדרישות כלפיי בעתיד. איך להעלות את הנושא, מבלי להרוס את הקשר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסכם ממון בזוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להסביר לו את הדברים כפשוטם

עדי בדיחי
    19/07/2012

הי דינה,

ראשית יש לבחון האם יש אי אילו מרכיבים של חוסר אמון או משהו דומה לזה ביחסים. אני מעלה את זה כיוון שלא פעם כשעולים נושאים כאלה ואחרים, לרבות הסכם ממון, נשאלות שאלות גם לגבי האמון בקשר ועד כמה הוא חזק. זאת נקודה במאמר מוסגר.

לגבי שאלתך- את יכולה לפתוח את זה בכך שמאז ומעולם, עוד כשקיבלת או רכשת את הדירה- ידעת שזה מה שתעשי (ז"א לנטרל אותו מהמשוואה- זה כלל לא קשור אליו), כדי לשמור על רכושך. הסבירי לו שזה צעד שמגן עלייך, ללא קשר לבן הזוג ספציפית. אבל מכיוון שאתם ידועים בציבור, החוק אומר כך וכך. את יכולה להקדים ולומר שאת מתנצלת אם זה נשמע "לא טוב", או שאת מאוד לא רוצה לפגוע בו ושאת סומכת עליו שיקח את הדברים באופן הנכון, ללא הרגשת עלבון - אלא מתוך הבנה שלו אותך.

אני גם חושבת שזה מעין מבחן- שהרי אם הוא מאוד רוצה את הדירה שלך- ההתנגדות להסכם ממון תהיה עוד מעבר לעלבון פשוט, הוא יעשה יותר "רעש" ויפתח את זה שוב ושוב במהלך התקופה שאחרי שתדברי איתו על זה. אבל אם הוא יבין, אפילו אם יעלב, וישלים עם זה וימשיך הלאה- אז הזוגיות צלחה גם את זה.

מה שחשוב- להמשיך להיות פתוחה איתו, ולהסביר לו מראש כי אינך מתכוונת חלילה לפגוע בו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו