מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עניין לא פתור עם עצמימתוסבכת20/07/2012
שלום,
חייבת להתייעץ עם מישהו.....
אני נמצאת בזוגיות טובה ומספקת, אנחנו זוג צעיר (27) נשואים כמעט שנה.
אני כבר מכירה את העולם הגברי, את היצרים שלו וכו' אבל יש לי איזה עניין שאני לא מצליחה לפתור עם עצמי.
ידוע לי שגברים אוהבים לאונן וחלקם (או כולם?) עושים את זה כמעט כל יום, אם לא כל יום ולפעמים מספר פעמים ביום. אני יודעת שגם הגבר שלי כזה, הוא יודע שאני יודעת שהוא עושה את זה, ואמרתי לו פעם שזה לא מפריע לי.
אז זהו, שפעם זה באמת לא הפריע לי.
בזמן האחרון - משהו, לא יודעת מה אבל השתנה לי... אני יודעת שהוא עושה את זה כמעט בכל הזדמנות שיש לו שאני לא בבית (אין לנו ילדים), אבל פתאום זה מעצבן אותי שהוא עושה את זה! אני יודעת שהוא עדיין אוהב אותי והוא אומר את זה ומראה את זה בכל הזדמנות שיש לו, ואני יודעת (או חושבת / מקווה) שהוא נמשך אליי עדיין ושזה לא קשור אחד לשני ואני אומרת לעצמי כל הזמן - 'תפסיקי לחשוב על זה, זה טבעי, זה נורמלי...' אבל אני לא מצליחה לצאת מהלופ הזה של המחשבות.
הסקס שלנו טוב בעיניי ואני לא חושבת שהוא לא מרגיש מסופק או משהו כזה, ואני גם לא יכולה לשאול אותו כי אני לא חושבת שאם הוא לא מסופק הוא יודה בזה, אבל אני חייבת להדגיש שאני באמת חושבת שהסקס שלנו טוב.. אז לא נראה לי שזה קשור.
אני באמת חושבת שהוא עושה את זה מתוך הצורך הגברי הזה, מהסיבה שכל הגברים הרגילים / מסופקים / בריאים בגופם ובנפשם עושים את זה - פשוט יצר!
אבל עדיין יש בזה משהו שקצת קשה לי איתו. לא יודעת למה זה התחיל אצלי ומה עורר את העניין הזה אבל בכל מקרה אני חייבת להפסיק להטריד את עצמי עם זה ואני לא יודעת איך!
בבקשה עיזרו לי!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייחסות חיובית לאוננות אצל בן הזוג
דורית כהן22/07/2012מתוסבכת יקרה,
ראשית אני רוצה להחמיא לך על הגישה הבריאה שלך לנושא.
בולט לי עד כמה את בעצם מקבלת שזהו צורך שלו פרטי, שאינו קשור אלייך ואינו משליך על היחסים שלכם.
זאת גם טריטורייה פרטית שלו. נדמה לי שגם את זה את מקבלת.
כאשר גבר עושה סקס עם עצמו, יש בכך משהו מאוד טבעי ופשוט. הוא עושה בדיוק מה שבא לו, וממש לא צריך לחשוב על בת זוגו, להשתהות, להתחשב, יש כאן אקט שמותאם במדוייק לצרכים שלו בלבד.
ולפעמים בן אדם רוצה בדיוק את הדבר הפשוט, הלא מורכב הזה.
יש לו יצר מיני חזק, וזאת דרך לווסת, לספק ולהרגיע את עצמו.
אולי מה שמפריע לך זה שהוא אז כל כך עם עצמו ומנותק ממך?
האם יפריע לו אם תהיי חלק מזה? תמצאי איך להתגרות מכך בעצמך? על מנת שלא תרגישי שזה מנתק ביניכם.
רעיון נוסף, עשי תרגיל מחשבתי:
חפשי לפחות 5 יתרונות - אפילו מצחיקים ואבסורדיים בכך שהוא מאונן.
אם תתקשי בכך - כיתבי לי כאן ואני אציע לך כמה יתרונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך. תגובתי...
מתוסבכת22/07/2012היי דורית,
תודה על החיזוק ועל כך שאמרת שהגישה שלי לנושא בריאה וטובה.
אז אני אתייחס לדברים שרשמת אחד-אחד, אבל קודם אני רוצה להתחיל בעדכון למה שכתבתי בהודעה הראשונה - אז אתמול החלטתי בכל זאת לשאול אותו האם הוא מרוצה מהסקס שלנו והאם מרגיש מסופק, או שחסר לו משהו, או שהיה רוצה לנסות דברים או לשנות דברים ובכלל באופן כללי אם יש משהו בנושא הזה שהיה רוצה לשתף אותי.. הדבר הראשון שעלה לו לראש זה שאני שואלת כי אני זאת שלא מרוצה, או שאני רוצה להוסיף עוד גבר למיטה! חחח.. הרגעתי אותו שזה ממש לא הכיוון שלי ושאני מרוצה מהמקום שאנחנו נמצאים ושזה בא ממקום לגמרי של להתעניין בו ובמה שהוא רוצה ומרגיש, אז הוא אמר לי שהוא מרוצה מאוד - ממני ומהסקס שלנו ושאין לו שום דבר שהיה רוצה לנסות או לשנות, גם ציין שהוא לא אומר את הדברים האלה כי נראה לו שזה מה שאני ארצה לשמוע אלא כי הוא באמת מרגיש כך. אמרתי לו שאני שמחה לשמוע אבל בעצם חשבתי לעצמי שאולי השאלה וההתעניינות הזאת משום מקום פתאום הפתיעה אותו ולכן אולי לא ידע מיד מה לענות לי, אולי לא רצה לפגוע בי או ליצור אי-נעימות ולכן ענה שהכל בסדר, אז אמרתי לו שאם כן יעלה לו לראש מתישהו משהו כזה להגיד / להציע / לבקש - אז שיעשה את זה, שישתף אותי, ענה שאם יהיה לו משהו הוא יגיד לי.
לגבי מה שרשמת, לא הבנתי את הכוונה "כל כך עם עצמו ומנותק ממך" מה הכוונה מנותק ממני? באיזה מובן?
לגבי להציע לו שאקח בזה חלק, יש לי משהו מעורפל בזיכרון - נדמה לי שהצעתי לו דבר כזה פעם, ממש מזמן והוא סרב... לא זוכרת את הסיבה שנתן לסירוב אבל אולי אנסה שוב...
דבר נוסף, אם להגיד את האמת, יצא לי מס' פעמים גם לצפות במה שהוא צופה ומצאתי בזה משהו מגרה - נראה לי שבגלל זה הצעתי לו אז, השאלה היא האם יסרב שוב, אולי זה בכלל יביך אותו שאני אגלה ואראה על מה הוא מסתכל ומה מגרה אותו... האמת היא שאני בטוחה שזה יהיה העניין, גם אם הוא לא יודה בזה...
דבר אחרון, באמת שאני מנסה לחשוב על יתרונות...
אבל כל מה שעולה בראש זאת השאלה: "קיים יתרון כזה?!"
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה5 יתרונות באוננות!!!
דורית כהן23/07/2012תודה על כל מה שהוספת ושיתפת!
את יודעת, בסקס תמיד יכולה להיות התקדמות, כיבוש טריטוריות לא נודעות...משהו שפעם אמרנו לו "לא!!!" משתנה ל"אולי פעם" ובהמשך ל"טוב, בוא ננסה פעם אחת...", ולפעמים הופך להיות חלק מן הרפרטואר. תחשבי על דברים שפעם בתור נערה חשבת שבחיים לא תעשי עם בן זוג או עם עצמך וכיום את עושה בטבעיות.
אני מתכוונת לכך שאם בעבר הוא אמר "לא" לדברים מסויימים שהצעת - אולי בעתיד הוא לא יפסול אותם. לדעתי אפשר להעלות זאת מידי פעם.
היתרונות באוננות:
-זה מרגיע אותו
-זה מונע בגידות
-זה הופך את יחסי המין ביניכם לאיכותיים יותר: הוא יכול לבחור מתי בא לו להתחבר אליך ומתי בא לו רק להיות עם עצמו. ואז אין מצב בו הוא רואה בך רק כלי לפורקן היצר המיני.
-זה מאפשר לו חווייה מינית מגוונת יותר מאשר רק איתך
-אם תצפי בו תוכלי ללמוד מה מענג אותו בדרך אחרת מן הרגיל.
אז הנה, כתבתי לך 5 יתרונות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיוון
מתוסבכת27/07/2012אוקיי.. מרגיע אותו אולי....
אבל את חושבת שגברים שלא מאוננים בוגדים? ושגברים בוגדים לא מאוננים?
דבר שני, אם הוא מעוניין בחוויה מינית מגוונת, הייתי רוצה להיכלל שם, כמו גם שהייתי רוצה שהוא עצמו ירצה שאני אכלל שם! והייתי רוצה שיגיד לי שהוא רוצה את הגיוון הזה ושנחשוב ביחד על דברים שונים לעשות שיהיו נעימים וטובים לשנינו...
מרגיש לי קצת פוגע שכשבא לו על גיוון מיני הוא פונה לפורנו במקום לפנות אליי ולהציע לי את הגיוון הזה!
וחוצמזה, בימים האחרונים יצא לי לחשוב ואני חושבת שהגעתי למסקנה... אני חושבת...
נראה לי בעצם שמה שהכי מפריע לי בכל סיפור האוננות הזה שלו, זה שהוא מאוד מתאמץ להסתיר ממני שהוא עושה את זה. הוא יודע שאני יודעת שהוא עושה את זה, ולמרות זאת הוא מקפיד להסתיר ממני, גם אם אני שואלת על זה..
לדוג', היה סקס בוקר אחד ומשום מה הוא לא הצליח לגמור, לא עשינו מזה סיפור ואמרנו שנמשיך בערב כי הוא היה חייבת ללכת לעבודה. כששאלתי אותו אם השלים לבד את מה שהתחלנו הוא ענה שלא, למרות שאני יודעת שזה לא נכון (יש לי את הדרכים שלי לדעת).
איך אני גורמת לו להפסיק להסתיר את זה ושלא יתבייש להודות בפניי שהוא עשה את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)