נישואין בקריסה -עזרה או עצה דחופה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נישואין בקריסה -עזרה או עצה דחופה
    ערן
    21/07/2012

שלום,
    אנחנו זוג בסביבות ה-40. + 2 (10,13). הקשר ידע עליות ומורדות אבל בחמש השנים האחרונות המריבות הפכו להיות תכופות קשות ופוגעות (וברור לי כי גם אני תרמתי לא מעט בהתנהגותי למצב). מלכתחילה הנטייה אישית שלי מטעמים רבים הייתה 2 ילדים אם כי לא הייתי נעול סופית בעניין. אבל בעקבות המריבות הנ"ל סרבתי להביא ילד נוסף. היום הכל צף ואשתי לא מסוגלת לשכוח את המשקעים ובעיקר את העובדה שאין לנו ילד נוסף. מבחינתה כיום זה לא רלוונטי מפאת פער הגילים מהקטנה וגילה הנוכחי. נדמה לי שהיא אף בדיכאון מהמצב (או משהו דומה לכך). במריבה אחרונה מלפני מספר ימים הבהירה לי שהיא מצטערת שהתחתנה איתי ואינה אוהבת אותי. לפני שאנחנו עוברים להליך כואב של פרידה שתפגע בכולנו ובעיקר בשני ילדים מקסימים, הצעתי לה ללכת לטיפול אבל אשתי סירבה, כפי שסירבה כבר בעבר.
    אשמח לקבל את עצתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דרך לחלץ אותה מן התקיעות בעבר

דורית כהן
    22/07/2012

ערן היקר, צר לי על המצב.
    נראה לי שאישתך מלאה כעס ומאשימה אותך במצב שבו גם יש המון מריבות ואין בעצם אהבה, (כי מאוד קשה לתחזק אהבה כאשר יש כל כך הרבה מריבות) וגם אין לה את הילד השלישי שהיא כל כך השתוקקה אליו, והיא רואה בך את הגורם לכך המצב הזה.

יכול להיות שהיא כבר הרימה ידיים ובטוחה שהאהבה כבתה לחלוטין כלפיך והיא לא רואה מה יכול לשנות זאת.שהיא בעצם לא מאמינה שטיפול זוגי יכול לשנות את הרגש הזה, ועל כן היא בהתנגדות.
    אתה יכול להציע לה ללכת בעצמה לטיפול נפשי - לא בגלל שהיא בדכאון או באיזה מצב נפשי בעייתי, אלא כי יתכן שטיפול נפשי יעזור לה להגיע לחשיבה חיובית יותר ועכשווית יותר. היא מלאה בכעסים על העבר ותקועה בעבר, ועליה להיחלץ משם ולמצוא בהווה דברים חיוביים שיפיחו בה שמחת חיים חדשה.

אם היא תתנגד גם לכך - נסה בעצמך להגיע לייעוץ ואולי אם היא תראה שאתה מתאמץ ומשקיע ומשנה את ההתייחסות שלך - היא תתחיל להאמין שיכול לקרות שינוי ביניכם.

אם כל זה לא יעזור, אינני יכולה לחשוב על עוד דרך. אולי רק ממש על סף הפרידה היא תיבהל ותסכים להגיע לייעוץ זוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו