מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה את הלבד....שי23/07/2012
ערב טוב,
רקע:
אנו נשואים מזה 10 שנים (פלוס 2 ילדים)
בשנה שעברה עברתי משבר קשה כאשר גילית באמצעות פירוט שיחות שאישתי מנהלת קשר עם מישהו מהעבודה שלה ולטענתה מדובר בקשר חברי טלפוני לחלוטין
מאז עברו הרבה מים בנהר והחלטתי להמשיך את החיים ולראות בזה הזדמנות לשיפור(קל להגיד היה לי קשה ליישום) והמשכנו את החיים הלאה.
ראוי לציין שנינו עובדים בעבודות נוחות כ-8 שעות ממוצע ביום.
מדוע אני פונה?
בשנה האחרונה בעיקר, אישתי טוענת שהיא צריכה את הזמן לבד
ובפועל קיימים ימים שלמים שהיא מגיעה מהעבודה או מייד שהילדים הולכים לישון והיא נכנסת לחדר השינה ומסתגרת שם בטענה שהיא צריכה את הלבד!!!
ברגע שאני מנסה להתקרב היא טוענת שזה טבעי וכל אחד צריך את הזמן שלו.
מסכים איתה, אבל זה נראה לי קיצוני שלפחות 4 פעמים בשבוע כולל סופשבוע היא עושה את זה.
לא יודע מה לעשות ואיך להגיב
בהתחלה ניסית להתקרב וזה גרם ליותר ריחוק
לאחר מכן ניסית להחזיר לה ולהתבודד גם בחדר אחר אבל זה לא אני והרגשתי רע עם זה, ניסית ליצור דברים משותפים כמו צפייה בסדרה משותפת וזה לא עזר ברגע שהיה לה זמן היא החליטה להמשיך לצפות לבד.
מה נכון לעשות?
בעבר הינו בטיפול זוגי והפסקנו לאחר מספר פגישות בודד ובנוסף היא היתה בייעוץ אישי וגם החליטה להפסיק אחרי שלושה מפגשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה את הלבד.... - תגובה
מוניקה הרשקוביץ23/07/2012שי יקר,
בפנייתך התייחסת לתקופה האחרונה בחיי הנישואין שלכם, שנה אחרונה ואולי קצת יותר. אולם אני מניחה שגם לפני כן התגלעו קשיי תקשורת ביניכם והעובדה כי ניסיתם טיפול זוגי מעידה על כך.
משהו בתקשורת ביניכם "חורק" וזו כנראה גם הסיבה בעטיה אשתך בחרה לנהל קשר כזה או אחר עם איש אחר. היא הייתה זקוקה לאיזשהו קשר קרוב, כמו כולנו, והיות והיא לא הצליחה לעשות זאת בתוך הקשר שלכם היא "ברחה" החוצה ולא התמודדה. הבריחה שלה באה לידי ביטוי גם בהחלטותיה להפסיק את הטיפולים, הטיפול האישי שלה והטיפול הזוגי. גם הצורך שלה ב"לבד" שלה הוא מעין סוג של בריחה. יש לה כנראה קושי להיפתח מולך ולנסות יחד איתך להתמודד עם הקושי שלה שהפך עם הזמן לקושי זוגי של שניכם.
אני מאוד מאמינה בהתמודדות. רק כאשר מתמודדים עם הקשיים יכולים להם, בריחה אינה פותרת דבר, להיפך, כאשר "מתרחקים" הדברים עלולים להחמיר, הבעיות לא נעלמות ולא מסתדרות מאליהן. אמנם אתה משתדל כמיטב יכולתך להתקרב, לפתוח את הנושא, להיות קשוב ונוכח אולם היא כלל לא "שם" איתך וכל עוד היא תישאר מרוחקת וב"לבד" שלה לא תוכלו לעלות על הנתיב הנכון עבורכם, עבור הזוגיות שלכם ועבור ילדיכם (שהרי לילדים יש סנסורים מאוד רגישים ומאוד מפותחים והם בוודאי חשים שמשהו אינו כשורה, אינו נינוח ואינו נעים).
היות וכך הם פני הדברים נראה לי שלא תוכלו להתגבר בכוחות עצמכם, או נכון יותר, בכוחות עצמך על המצב ודרושה התערבות של איש מקצוע.
לגבי העניין הזה יש לי שני רעיונות. האחד שתפנה אתה לאיש מקצוע מאמן/מטפל/יועץ/אחר על-מנת שאתה תתחזק, שאתה תקבל כלים נכונים להתמודדות אפקטיבית עם המצב ולקבלת תוצאות מיטביות. מעבר לכך איש המקצוע יהיה לצדך, יכוון וינחה אותך ויהיה "שם" כאשר תחוש כי "נגמר לך האוויר".
כאשר אתה תתחזק, תתנהל באופן שונה גם אשתך עשויה לשנות את מנהגיה. היות ויחס גורר יחס התנהלותך ה"חדשה" עשויה להשפיע אל התנהלותה של אשתך.
אפשרות שנייה, שאשתך תיגש לאיש מקצוע אולם הפעם יש לבחור את איש המקצוע בקפידה רבה. על-מנת שהיא תמשיך את האימון/יעוץ/טיפול/אחר ותסיים אותו היא צריכה לחוש "חיבור" לאותו איש מקצוע. מניסיון, כאשר נוצר חיבור שכזה הוא משמש ""מנוע" רב עוצמה הן למתאמן/מטופל והן לתהליך. חיבור שכזה יוצר מחויבות אצל המתאמן/מטופל ומחויבות המתאמן/המטופל היא מה "שעושה את העבודה", ללא המחויבות הזו התהליך כלל אינו מניע.
לתחושתי אתה איבדת כל שליטה על המתרחש בזוגיות שלכם. אשתך לוקחת החלטות לבד, פועלת לבד ובאופן כללי ה"לבד" הוא מה שמניע אותה, כמו גם צרכיה ורצונותיה ומה שמתאים לה ולה בלבד. על-מנת שתחזיר לעצמך את שליטה על חייך אני חושבת שנכון יהיה שאתה תחווה תהליך מקצועי. מעבר לכך שתהליך כזה יסייע לך להתמודד עם המציאות הנוכחית התהליך הזה יאפשר לך להכיר ולעשות שימוש נכון ביכולותיך ובחוזקותיך. אתה תחוש אחרת ותנהג אחרת בכל תחומי החיים ולא רק בתחום הזוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
שי28/07/2012מקבל את כל מה שאת אומרת
אני בדרך לטיפול מקצועי
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
מוניקה הרשקוביץ28/07/2012שי יקר,
זכור ליהנות מהמסע אליו אתה הולך.
אשמח באם תבחר לעדכן אותנו גם בעתיד בקורות אותך וכמובן אשמח לסייע ככל שאוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)