מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא יודע מה לעשותשאלתיאל26/07/2012
שלום לכולם,
אני נשוי כבר שנה, ומאז שהתחתנתי נמצא בדילמות האם להשאר במערכת הנישואין. אני לא יודע מאיפה להתחיל, אבל בגדול אומר שהצעתי לאשתי נישואין אחרי 8 חודשי זוגיות בלבד ומתוך אילוצים חיצוניים כמו אמא שלה שהיתה חולה אז וכל מיני המלצות של רבנים ומשפחה - תוך ידיעה שאנחנו לא כ"כ מתאימים, אבל חשבתי אולי זה ישתנה...
בכל אופן, זה לא השתנה ואני עדיין חושב שאנחנו לא מתאימים, ומעבר לזה לפני ואחרי החתונה אשתי גילתה צדדים לא מחמיאים באישיות שלה (שידעתי שהם קיימים רק לא ידעתי מתי יתפרצו) ואני ממש סולד ממנה.
כתוצאה מהסלידה הזו, כבר שנה שאנחנו בקושי מקיימים יחסי מין, כי אני בקושי נמשך אליה (בגלל כל הבעיות בינינו) וגם אין לי חשק לקיים איתה יחסי מין, ורק אציין שלפני החתונה הייתי פעיל מאוד מינית ובעל חשק מטורף.
אני כל הזמן חושב על גירושין, אבל לא יודע איך לגשת לזה. אמרתי לאשתי מספר פעמים שזה לא מתאים ואני רוצה לפרק את החבילה, אבל היא ככל הנראה לא רוצה ותמיד מוצאת דרך לחזור... יכול להיות שגם אני פחדן ולא עושה צעד, אבל בשורה התחתונה אני מאוד לא מרוצה מחיי הנישואין.
אני לא חושב שטיפול יכול לעזור כי אני פשוט חושב שאנחנו לא מתאימים.
מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבלת החלטת- פעל לפיה
עדי בדיחי27/07/2012בוקר טוב שאלתיאל,
מצער לשמוע מה עובר עליך, נשמע שמאדם "חי", בהרבה מובנים, הפכת לאדם אחר- לא מסופק וכואב את מצבו. הסיבות שבגינן נישאתם, כנראה, לא היו נכונות ומתוך לחצים ואילוצים כפי שכתבת. אכן כשיש חלילה אמא/אבא חולים- לפעמים משתדלים להקדים את החתונה, כדי לזכות אותם בחתונם בנם/ביתם. אך זה אמור להתקיים- רק אם בכל מקרה היתה מתקיימת חתונה בשלב זה או אחר, ושהמועד המוקדם- לא פוגע במערכת היחסים.
משזה כבר נעשה, ואתה נשוי שנה- אני מבינה ממך שאין מקום לאהבה מולה. ז"א - אתה לא רואה פה שום סיכוי להרים את הקשר. אם אכן זה המצב- ואם אתה לא מצליח לראות בה את אותן תכונות שאהבה בה אז, או בשום אופן לא רואה כי טיפול (עם מטפל טוב ומומלץ, ועם גישה טיפולית שמתאימה לכם) יכול לסייע - אני לא רואה ברירה אחרת, אלא לסיים את הקשר. אבל זה בתנאי- שעשית הכל ושעברת על כל האפשרויות העומדות לפניך..
אני מבינה ממה שכתבת שאין לכם ילדים / או בדרך. דע שעדיף להתגרש לפני שמגיעים ילדים- אם אתה כבר עכשיו יודע שזה מה שאתה רוצה. ילדים צריכים להגיע לתוך מערכת מוכנה - ולא לתוך מערכת שאין בה אהבה, ולכן, חשוב שתקבל החלטה נכונה לך. מעבר לכך, ככל שתמשוך את הקשר אתה תמשיך לראות את הפגמים, החסרונות ואי ההתאמה ביניכם- אתה תמשיך לא להיות מסופק ואותו גבר שהיית לפני החתונה. עושים טעויות, כולנו, אבל העינין האו ללמוד מהן, להמשיך הלאה, ולתכנן לנו חיים "משוכללים" יותר.
אתה לבטח לא רוצה לפגוע בה, ומתקשה אולי לעמוד על ההחלטות שלך. אבל כדאי לעבוד על זה- כיוון שאתה לא רואה התאמה ואהבה ביניכם, יש לעמוד על העובדות, להיות ענייני ו"שכלתני", ולהציב לה את ההחלטה שלך. אין ברירה אחרת. כי אם זה לא יקרה- אתם תמשיכו לחיות במערכת יחסים מאוד הרסנית, ואני לא חושבת שזה מגיע לא לך, ולא לה. יש לך את האפשרות להיות גם מאושר ומסופק, הצעד הראשון הוא לעמוד על הצרכים שלך, ועל ההחלטות שקיבלת.
אני סומכת עליך שתוכל לעשות את זה בדרך הנכונה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)