החבר נוסע לחו"ל..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• החבר נוסע לחו"ל..
    גל
    29/07/2012

שלום ותודה על המענה..
    אני יוצאת עם בחור כבר חודשיים וחצי. זה מרגיש כל כך אמיתי ונכון, לשני הצדדים. הוא בן 26 ועכשיו סיים תואר ראשון ורוצה לנסוע לחו"ל לטיול (הודו/דרום אמריקה) הטיול מתוכנן לאוקטובר בערך ככה שנהיה בקושי חצי שנה ביחד כשזה יקרה, והוא רוצה לנסוע לכשניים שלושה חודשים.
    רק המחשבה שהוא יסע בקרוב ובכלל מלחיצה אותי. הקשר שלנו בגלל שאני לומדת בעיר אחת, גרה בעיר שניה (סופ"שים אצל ההורים) והוא גר בשלישית - אנחנו מתראים רק ליום שלם אחד בלבד בשבוע.
    עכשיו בתקופת המבחנים שלי ושלו לא התראינו שבועיים שלמים והוא חסר לי כל כך, מהרגע שהוא ליווה אותי לאוטבוס עד לרגע שראיתי אותו שוב הייתי פשוט בנאדם עצוב אחרי שהרבה זמן (משפגשתי אותו) לא הייתי כל כך עצובה ובודדה. לא היה לי תאבון, סבלתי מכאבי ראש והתקשתי להירדם בלילות רק כי רציתי שהוא יהיה לצידי. מה אני אעשה כשהוא יסע לשלושה חודשים, למדינה אחרת, כשלכל הגעגוע יתווסף גם החשש שיקרה לו משהו או שהוא "יתפרע" ?

פרצתי בבכי עכשיו אחרי סוף שבוע מושלם איתו. נפגשנו סופסוף ליותר מ-24 שעות, ל-36 שעות של אושר עילאי.
    אני מרגישה שהוא האדם הכי טוב שפגשתי בחיי, מכל הבחינות, הוא משלים אותי בכך שהוא שונה ממני בדיוק בנקודות הנכונות. אני רואה אותו גם אם זה לא בתכנון כבעל לילדי, והוא כל הזמן אומר לי את זה. שהוא האישה הכי טובה שפגש ואיך הוא כבר רוצה שנגור ביחד כבר שהוא יראה אותי בכל בוקר וילך לישון איתי בכל לילה. אנחנו מאוד אוהבים והוא פשוט מעריץ אותי. אני לא יודעת אם הוא בכלל מודע איזה סיכון הוא לוקח כשהוא משאיר אותי כאן לבד.

כמו הפחד שלי שהוא עצמו יבחר בדרך אחרת, גם אני בנאדם, גם אני יכולה להתייאש, להתאהב מחדש. אני לא רוצה לאבד את הקשר הזה, הוא חשוב לי כמו חמצן.
    זו רק ההתחלה, לא הכרנו אחד את השני מספיק והתרגלנו אחד לשני וכבר עכשיו זה נקטע, אני פשוט יודעת שזה לא יהיה אותו הדבר. אינני יכולה למנוע ממנו ואיני יודעת איך לספר לו על החששות שלי, כשאני כן מספרת אני לא פולטת את כל מה שעובר לי בראש, רק חלק מהסיפור. הוא כמובן היה שמח אם היה ביכולתי להצטרף אליו, אבל איני יכולה. אני אוטוטו מתחילה את השנה השניה שלי לתואר. אני לא יכולה פשוט לבטל את כל השנה, כמובן שטכנית אני כן יכולה ואני אפילו מתחילה לחשוב על זה ברצינות, על השהיית הלימודים. עם כמה שהלימודים חשובים לי, וכמה שאיני רוצה לדחות אותם בעוד שנה, הקשר הזה מאוד חשוב לי גם. התואר שלי הוא תלת-שנתי, ואני לא יכולה לבקש ממנו לחכות עוד שנתיים כדי שאהיה פנויה מספיק בשבילו. הוא חיכה כבר 5 שנים, הוא כל כך רוצה חופש מהעבודה והלימודים, איך אני בכלל יכולה למנוע מהאדם שאני הכי אוהבת את הדבר שהוא הכי רוצה? האם אני עד כדי כך אנוכית במחשבה שאני כן רוצה שלא יסע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החבר נוסע לחו"ל..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייך להתמודד עם התלות החזקה

דורית כהן
    29/07/2012

גל היקרה, מה שאת מספרת הוא מסוג הדברים שאין הרבה מה לעשות, חוץ מאשר לשתף אנשים קרובים לך או אותנו כאן בעוצמת הרגשות - זה נשמע נהדר, עוצמת ההתאהבות ההדדית הזאת!

אבל עלייך להביא בחשבון שבשלב בו אתם נמצאים - שניכם מאוהבים, עם כל הכימייה המשתוללת הזאת שגורמת לאנשים להרגיש כמו התמכרות שהם לא יכולים בלעדיה.

היכולת לשפוט מציאותית ממש נפגמת. מצד שני נסיעה של חודשיים שלושה אינה נסיעה כה ממושכת. זה יכול היה להיות הרבה יותר "גרוע" כי יש כאלה שנוסעים לטיול של חצי שנה ושנה.
    נדמה לי שמערכת יחסים יכולה לעמוד בפסק זמן באורך כזה, וזה ללא ספק מבחן חשוב לאהבה ולהתאמה.

על הפתרון שאת מתחילה לחשוב עליו - לדחות את שנה ב' - אני מסכימה שזה פתרון מסויים אבל זה יגבה ממך כמה מחירים ועלייך לשקול זאת היטב.

מה שקצת מטריד אותי זה האומללות שלך ועוצמת המחיר הרגשי שאת כבר משלמת על הפרידות הקצרות שיש ביניכם עכשו כל שבוע. נדמה לי שזה מוריד את האפקטיביות שלך בחיים ואני מציעה לך למצוא כבר עכשו דרכים שיעזרו לך להיעמד על הרגליים ולהתגבר יותר מהר על האומללות כאשר אתם נפרדים. למצוא ענין בעיסוקים אחרים, חברות טובות, תחביבים. לא טוב לתלות את כל אושרך בנוכחות הפיזית שלו. אני מקווה שעם הזמן התגובה החזקה הזאת תיחלש אצלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעמדי על הרגליים וקחי פיקוד על חייך

אורה
    30/07/2012

היי
    זה ממש כיף לקרוא על האהבה שלך אליו ושלו אלייך זה ממש טוב ואני שמחה בשבילך ומאחלת לכם אהבה ענקית...

מניסון שלי שבו לא פעם הרגשתי מאוד תלותית בקשר, כשהיה לי נורא קשה לא לראות את הבן זוג שבוע למשל הייתי נכנסת למצבים מאוד לא טובים עבורי: דמעות, פחד מנטישה, פחד מבגידה... הגעתי בסופו של דבר לדיכאון עמוק ... בדיוק לפני שנה התייעצתי פה עם אנשים במהלך הקשר שבו היה לי נורא קשה לא להיות עם בן הזוג שלי, ואז שנפרדנו אז לא ידעתי מה לעשות וזה הוביל אותי למצב לא טוב בכלל, וכאחת שהיום אני כבר שנה אחרי הפרידה שלנו, ואחרי שכבר הרגשתי את כל אותם הרגשות שאת מתארת והתמודדתי איתם בדרך לא קלה במיוחד... אני רוצה לייעץ לך משהו... כמו שכתבתי לך אהבה זה דבר מדהים וכל כך כיף, ופרידה של כמה חודשים מאדם אהוב זה לא קל, זו ההזדמנות שלך לראות איך את בתור בחורה בוגרת שחייה את חייה עושה תואר מצליחה להסתדר גם כשהבן זוג נמצא זמנית לא לידך, תמצאי לך עיסוקים, תבלי עם חברות שלך, וכשאת עושה את זה הרחיקי את כל הפחדים האלה, תחיי את החיים שלך, תשקיעי בלימודים תפתחי את עצמך, תתקדמי בחיים שלך... ואם הוא באמת שלך הוא יהיה שלך גם אם לא תתראו שלושה חודשים או שבועיים... אבל אל תיכנסי למצב הזה של הדמעות כי אתם לא מתראים.. כן זה לא כיף לא לראות אדם אהוב, אבל זה החיים, להיפך זה מה שמצית את האהבה שלכם כל פעם שאתם נפגשים, הגעגועים האלה זה משהו שלא היה יכול להיות אם הייתם כל הזמן ביחד.
    ומשהו עוד.. אל תדחי את הלימודים... תנצלי את החופשה הזו לפני תחילת הסמסטר איתו הכי כיף שאפשר, וגם בלעדיו, אל תעשי את הטעות שעשיתי לפני שנה כשפשוט הייתי עצובה כל פעם שהוא לא לידי ולא נהינתי מכלום... תחיי את החיים שלך תבלי תהני... יהיה מה שיהיה החיים שלך זו המתנה הכי גדולה שלך... אל תבזבזי אותם על עצב... להיפך תבלי בחופש ותצברי אנרגיות וכנסי בשיא הכוח לשנה החדשה.
    אני מאחלת לך המון הצלחה ותזכרי שלפני הכל זה השמחה שלך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו