השפעות השפה בבית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• השפעות השפה בבית
    מיכל
    30/07/2012

שלום
    אני נשואה מזה 12 שנים + 4 ילדים הגדולה בת 11 . אני מודעת לכך כי ילדים מאושרים גדלים להורים מאושרים. לצערי\ אני נשואה לאדם שמשקיע בילדיו ומאוד אוהב אותם, אך השפה שבו הוא משתמש כלפיי וכלפיהם לא מקובלת כלל. כשהוא כועס הוא מקלל (קללות גרועות ביותר) ועוד מאשים אותי שהכל תלוי בי . סתמי ת'פה שגור בפיו כל מילה שנייה כלפי וכלפי הילדים. דיברתי איתו הסברתי לו וכלום לא עוזר, הוא עדיין בשלו שאני לא בסדר. לי נמאס ממצב זה אך פוחדת שילדיי יפגעו היות והקטנה בת 3.5 במידה וניתגרש. הוא לא מוכ ללכת ליועץ הוא טוען שאני צריכה " פסיכיאטר". כל חבריי שמכירים אותי לא מבינים מדוע אני נשואה לו עדיין היות ופער עצום יש בינינו בכל הקשור. התייאשתי ורוצה להתגרש, אך לעיתים הימים "השקטים" היחידים שיש נותנים לי מעין תקווה. לא מאושרת כלללל 12 שניםםם. איל ממשיכים ומה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעות השפה בבית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיוע מקצועי עבורך

מוניקה הרשקוביץ
    31/07/2012

מיכל יקרה,

צר לי שכך את חווה את חיי הנישואין והמשפחה וצר לי כי ילדייך נאלצים לספוג אווירה שכזו ו"ללמוד" התנהלות לקויה שכזו מאביהם, איש אשר אמור להוות דוגמא. למרות האהבה שהוא חש כלפיהם וההשקעה שהוא משקיע בהם, הם בוודאי נפגעים מהשפה בה הוא משתמש כלפיהם וגם כלפייך. השפה בה הוא משתמש והתנהלותו באופן כללי כאשר הוא כועס ו"יוצא משליטה" בוודאי מעכירה ומקלקלת את העשייה שלו כלפיהם, ולמעשה גורמת למעין שגרת "חיים תחת טרור" היות והתנהלותו בעת כעס (כפי שאני מבינה מפנייתך) ממש שוברת את הכלים ואת הכללים.
    מאחר וציינת כי ניסית לשוחח עימו ואף הצעת לו לפנות לאיש מקצוע והוא מסרב אני חושבת שכדאי לשקול סיוע של איש מקצוע עבורך. מישהו שיוכל לסייע לך ראשית להכיר ביכולותייך ובחוקותייך ולהתחזק ובהמשך ולעשות באותן יכולות שימוש נכון ואפקטיבי בחייך באופן כללי ובוודאי מול בעלך. היות ויחס גורר יחס התנהלות שונה שלך תשפיע גם על בעלך. התנהלות שונה, אסרטיבית ו"חזקה" יותר שלך תהווה דוגמא טובה לילדייך. הם יראו כיצד אפשר להתמודד נכון בכל מצב ועם כל אחד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו