תחילת הדרך בנישואים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תחילת הדרך בנישואים
    מיכל
    31/07/2012

שלום,
    אני נשואה טרייה וכרגע לא עובדת, לאחר החתונה התפטרתי בהחלטה משותפת עם הבן זוג, עכשיו חיפוש העבודה מאוד קשה ובעלי ממש לא מפרגן ותומך אלא להיפך, כל פעם שאני מספרת לו על הריאיונות עבודה הוא שופט אותי ומבקר אותי, כשאני חושבת להתפשר קצת הוא מיד קוטל אותי ואומר שאני לא מספיק מעריכה את עצמי, אני מבינה שסהכ כוונותיו טובות אבל מצד שני אני מרגישה גם לחץ נסתר מצידו, הוא לא באמת מפרגן למה שאני רוצה ואוהבת אלא יותר חשוב לו שאמצא משרה נחשבת עם שכר גבוה, פחות איכפת לו מה אני רוצה...
    אני מרגישה שחיפוש העבודה גורם גם לי להיות מתוסכלת וחסרת ביטחון והוא לא ממש שם בשבילי, בכל אופן לא בדרך שאני צריכה אותו, נורא קשה לי ואני כל הזמן חושבת להתגרש כי אז יהיה לי יותר שלווה בהתקדמות המקצועית שלי ולא ארגיש שאני חייבת דין וחשבון לעוד משהו, אני אוהבת אותו מאוד אבל מאוכזבת ממנו, כי אנחנו מספיק זמן יחד כדי שהוא יתמוך בי ויעודד אותי במקום זה הוא רק עושה לי רע בנשמה.
    אנחנו רבים כל הזמן וזה כבר מייאש!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחילת הדרך בנישואים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להפוך את החוויה שלך לאתגר זוגי

עדי בדיחי
    31/07/2012

הי מיכל,

נישואים זה לא דבר כ"כ קל. עם כל ההרמוניה, האופוריה, והאושר הרב (ומזל טוב), נישואים הם גם משבר. משבר- כי זה שינוי עצום. שינוי רגשי, פיזי, לא פעם גיאוגרפי, שינוי מחויבות, שינוי שינוי שינוי. כל שינוי מביא איתו חרדות, לפעמים הן מורגשות ולפעמים לא. לפעמים מתגברים עליהן מהר ולפעמים יותר לאט. אז בואי נקדים ונאמר, שאת כרגע בעיצומו של שינוי, גם אם את לא חושבת ששם מקור העינין- הוא לבטח תורם לתחושה שלך. כי גם הוא מביא איתו מתחים ולחץ.

לגבי עינין העבודה- אכן חשוב שבעלך יתמוך בהחלטות שלך או במה שמושך אותך. אני יכולה להבין אותו שהוא מעדיף ו"יעשה לו טוב" אם תלכי דווקא על משרה שהיא נחשבת יותר. הרי זה מה שכולנו רוצים עבורנו ועבור הבני זוג שלנו. אך בשטח, מה שאנחנו רואים לא פעם, זה בעל מתוסכל או אשה מתוסכלת שמגיעים הביתה אחרי עוד יום עבודה לא מספק, נוחתים על הספה ורק רוצים שקט. אין זמן לזוגיות, אין זמן לילדים, ופשוט רוצים שקט- כי כל היום הלך על אנרגיות ועל חוסר שביעות רצון משווע. קשה לקום בבוקר, מתים לחזור הביתה. וחוזר חלילה לפעמים שנים על גבי שנים. נסי לחשוב כמה זה מתסכל כשיש ילדים ואין זמן לכלום- הכל פשוט סביב העבודה.

אז את צודקת בהחלט שחשוב שתלכי רק על מה שאת חושבת שיהיה לך בו טוב, תאהבי אותו ותשקיעי בו. גם כסף חשוב, זה נכון- אבל אם יש באפשרותך לבחור, בחרי את מה שטוב לך.

מה שכן הייתי מאמצת מתוך דבריו של בעלך- הוא עינין הערך העצמי שלך בעיני עצמך. האם לדעתך יש משהו בדבריו? אז אולי הוא לא אומר את הדברים באופן הנכון, אבל תוכנם חשוב: האם את מרגישה שמשהו מדבריו בכל זאת נכון?

לגבי מחשבות על גירושין: אני יכולה להבין מאיפה הלחץ והתסכול נובעים ,ברור שהמחשבה הכי "זמינה" היא לעזוב את הכל. אבל פה בדיוק נמדדת הזוגיות שלכם- האם אתם מסוגלים לעבור את המשבר הזה? אני משוכנעת שאם בחרת בו להיות בעלך- אתם מסוגלים, ואת מסוגלת גם להביא לידיעתו את הדברים שפוגעים בך. אם הוא סובר שמגיע לך משהו טוב יותר, אולי כדאי שיתגייס לחיפושים, יסייע לך לחפש עבודה, לנסח קורות חיים ביחד ולהצטרף אלייך למסע הזה. נסי להזמין אותו, ואולי גם תרוויחו חוויה זוגית שתקדם אתכם הלאה. בעצם, הרעיון הוא לקחת אותו לתוך החוויה האישית שלך ומתוך חוויה שהיא רק שלך, להפוך אותה לחוויה של שניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו