מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שונאת את יום האהבהמעיין02/08/2012
כשהייתי בת נוער עוד השקעתי פעם אחת לחבר ביום האהבה ונחלתי אכזבה
וכאשר היה לי חבר רציני בתמימות לב רציתי להפרד ממנו והדבר היה ביום האהבה
בשנים בהן היינו בזוגיות לא ייחסתי חשיבות ליום הזה, מה גם שאותו בחור נפרד ממני יום לאחר יום האהבה.
ועכשיו אני בזוגיות חדשה ולמרות אימרות הדדיות כשהנושא עלה אחרי שהוא אמר שקבע עם חברים להיום בערב ,שלא צריך יום מיוחד כדי להיות ביחד
אני עדיין מתוסכלת מכך שדווקא היום עם כל שירי האהבה ברקע וכל הדברים שיהיו בערים השונות לקראת יום האהבה החבר שלי לא יהיה איתי
בכלל מציקה לי הרגשת הביחד הזו והרבה יותר מדי פעמים חשבתי לומר לו שלא מתאימה לי זוגיות , גם מבחינת הביחד הזה, שמרגיש לי שמכסה עבורי על בדידות ואכזבות מחברים וגם יוצר תלות של לנסות לעשות עם החבר דברים במקום להתאמץ עם החברים, וגם אכזבה וביאוס על זה שהחבר לא יכול הרבה פעמים להיות איתי
והביחד הזה בכלל מעצבן אותי אין לי התרגשות מספיק או עניין בקשר הזה
וזה גורם לי להרגיש שהנוחות שכן יש את הבחור שממלא לי את הזמן בסופ"שים לדוגמא וכמו שאמרתי ללכת לקראתו ולא לחשוב מה אני רוצה בעצם
וגם מה לעשות מחשבות על האקס...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שונאת את יום האהבה - מותר!
עדי בדיחי02/08/2012הי מעיין,
אני בטוחה שיש עוד המון אנשים שמזדהים איתך, ולא בטוח שהמזדהים הם דווקא רווקים או בודדים. אני מניחה שעבור הרבה זוגות זה "עוד יום". משהיום הזה נחל אכזבות בעבר, זה כאילו מוטלת עליו איזו "קללה" ואת כבר מצפה מראש כמה יהיה מאכזב גם הפעם. ולפעמים מרוב שמאמינים- אנחנו גם מזמנים לעצמנו את המציאות הזאת. זה באמת איכזב גם הפעם, כנראה.
כאן את דווקא מעלה משהו אחר- ההימצאות שלך בקשר הזה מהווה עבורך מפלט מהבדידות, התאמה שיש בזוגיות, אך פחות התרגשות סביב הקשר. יכולות להיות לכך כל מיני סיבות. אז מצד אחד את מאוד רצית להיות איתו "כי זה יום האהבה". מצד שני את מואסת בביחד הזה ושואלת את עצמך מה הסיבה להימצאותך בקשר, ומה עושים עם מחשבות על האקס.
נראה על פניו שהסיבה שאת בקשר הזה היא בעיקר נוחות והתאמה לחייך, ופחות אהבה, התרגשות, סיפוק מהקשר וכו'. אולי זאת הסיבה שהמחשבות שלך נודדות אל האקס- למקום אחר, שאולי שם כן היתה התרגשות שכ"כ חסרה לך כיום.
יתכן ויש איזה פחד מבדידות ומהלבד הזה ללא הזוגיות הנוכחית, אבל נשאלת השאלה עד כמה את מרגישה בכלל ביחד- בתוך הזוגיות. כי הביחד, נכון למה שאת כותבת, מרתיע אותך בימים אלו.
נסי לעשות עם עצמך סדר- האם את נמצאת בזוגיות הזאת מהסיבות הנכונות לך, מה מבחינתך שווה מאמצים כדי לשפר אותה, ובאופן כללי מהי זוגיות בעינייך והאם את רוצה בה (בכל זוגיות שהיא) בחייך כרגע. יש שלבים שזה לא מתאים וזה חלק מהטבע שלנו, יש שלבים שכן.
זכרי שהרגשות האלו שעולים לך הם לגיטימיים, מותר לך להירתע מהדביקיות הזאת שמשדר לנו יום האהבה, מותר להתאכזב שהזוגיות לא עונה לך על צרכייך, מותר לפקפק בה ולשאול שאלות קשות. חשוב לחתור ולמצוא את התשובות. כך תחושי הקלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)