לא נשמעת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא נשמעת
    מיטל
    08/08/2012

אני ובעלי נשואים קרוב לשנה. אני בת 30 ובעלי בן 32. אנו גרים כרגע אצל אימי. אני טיפוס מאוד ביתי ובעלי בדיוק ההיפך, חייב לצאת החוצה כמה שפחות להיות בבית. לאחרונה בעלי יוצא בבוקר וחוזר מאוחר מאוד בלילה, אחרי העבודה הולך עם חבר טוב שלו גם אם זה ללכת איתו לעבודה שלו וחוזר מאוחר בלילה. ניסיתי לדבר איתו על זה שזה חשוב לי שיגיע בשעה סבירה הביתה ושיבלה קצת איתי ואפילו שיציע לי לצאת אם כל כך מפריע לו להיות בבית. יש לציין שהוא מאוד אוהב את אימי והוא בקשר טוב איתה. אני מרגישה שאנו רבים על זה המון בזמן האחרון והוא מתנצל וחוזר על עצמו שוב ושוב. אני לא יודעת כבר מה לעשות ואיך לנהוג. אשמח אם תענו לי מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא נשמעת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לנהל שיחה עם הרבה הקשבה והבנה

דורית כהן
    09/08/2012

מיטל היקרה, נדמהלי שהבעייה מתחילה מעצם העובדה שאתם גרים אצל אמא שלך.
    קשה להרגיש בבית כאשר אין את הפרטיות אמיתית. אפילו לריב אי אפשר בחופשיות...
    אני חושבת שעלכים להגיע להבנות לגבי מה מתאים לכם ומה לא. הנושא של יציאות לבילויים נפרדים הוא נושא ידוע וכאוב אצל זוגות צעירים. עליכם לנהל על כך שיחה ברוח טובה, חשוב לא להגיע לדבר על כך מתוך ריב או תלונה כי אז יוצאות מילים קשות ומיותרות שרק מחמירות את המצב ולא פותרות מאום.
    אני מציעה שתיזמי פגישה "דייט" איתו - מחוץ לבית, ותגידי לו מראש שאת רוצה להעלות נושא לשיחה שהוא חשוב לך.
    בידקי עם עצמך איך ומה את מרגישה סביב הסגנון הזה, אל תשפטי אותו, רק שתפי אותו מה זה גורם לך להרגיש , ושתאלי אותו מה הוא חושב על כך, האם יש משהו שמפריע לו בהקשר הזה? נסי להביןאת נקודת המבט שלו.
    נסי להקשיב לו טוב ולהבין אותו. זה מאוד חיוני לשיחה שלכם.
    מה שהכי חשוב זה להימנע בתחילת השיחה מהצהרות על עמדות כמו: "אני לא מוכנה שכל יום אתה תחזור מאוחר". בידקו קודם מה חשוב לכל אחד מםכ ורק אחר כך חפשו את הפתרונות שיתאימו לשניכם. קוראים לשיטה הזאת משא ומתן בשיטת win-win (מנצח מנצח), היכולת לחפש פתרון שטוב לשני הצדדים.

בהצלחה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו