בעיות בנישואין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות בנישואין
    לולי
    13/08/2012

שלום לכולם
    אני פונה לפורום משום שלא מצאתי מקום אחר שאוכל לשפוך את ליבי
    אז ככה אני נשואה כבר 4 שנים +1 , מתחילת הדרך הדברים היו נראים כל כך טוב ופורחים בזוגיות, לפני שנתיים הדברים החלו מעט לשנות כיוון מכל מיני סיבות שעדיין אפילו לי לא ברורות..
    בעלי התחיל לעבוד בלילות ולאחרונה כל הזמן מציין שלא טוב ורוצה להתרגש, רוצה להרגיש סוג של רווק...חסר לו מיניות ותושמת לב
    ניסיתי לשנות בי את הדברים בשביל שיצליח הקשר
    אבל מצידו זה כבר חסום והוא לא נותן לי צ'אנס לא מצידי ולא מצידו

אני מודעת לזה שהדברים בינינו לא מושלמים , אין כבוד בינינו ..קללות צעקות
    אני בוכה המון...אבל תמיד נראה לי שניתן לסדר את הדברים
    ממש לא רוצה להיות גרושה יותר בגלל שמה יגידו ההורים והמשפחה שבשבילם הכל מעולה בזוגיות שלי , הם לא יודעים כלום ובגלל זה כל כך קשה לי ...
    אין לי למי לפנות אני מאוד רוצה לשתף את ההורים אבל מפחדת שזה יאכזב אותם ויקבלו את זה קשה

אתמול בלילה החלטנו שהיום הוא יעזוב את הבית וילך לישון לכמה ימים אצל חבר
    (אני בתקווה שזה יזעזע אותו ואולי הוא יבין שהוא צריך אותי איתו)
    ואם לא ?!?
    מה הלאה?..איך ממשיכים ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בנישואין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להגיע להחלטה

עדי בדיחי
    14/08/2012

שלום לולי,

אני מצטערת שזה מה שעובר עליכם. אני בטוחה שלא קל. נראה שתמיד, מבחינתו, היו דברים לא פתורים בקשר, ומשלא טיפלתם בהם במהלך השנים, נוסיף לזה הולדת ילד ראשון- הדבר הביא למתחים רבים ואולי לטאטוא מתחת לשטיח.. עכשיו, אולי מבחינתו- מעט מאוחר מדי.

את לעומתו יחסית אופטימית ורואה שיש דרך לתקן. הוא כנראה כבר לא סומך על ה"יהיה בסדר". אי אפשר להכריח את בן הזוג ללכת לטיפול או לייעוץ או לנסות לתקן. אבל.. אני מציעה שכקלף אחרון לפני הדיון על פרידה (כי זה יגיע מצידו מתישהו, הוא כבר אותת לך על זה) - נסי ללכת ליעוץ זוגי לבדך, ולהזמין אותו יותר מאוחר לאחר שתרכשי כלים מתאימים להתנהל מולו ועם ההתנגדויות שלו לקשר. אם אחרי מספר פגישות תראי שאין התקדמות - יתכן ובאמת המצב חמור מכדי לשפר משהו. אבל אני מאמינה שאם תרכשי עבור עצמך כלים נכונים להתנהלות שלכם בבית הוא יצטרף לתהליך באיזשהו שלב.

טוב שהוא יצא לכמה ימים מצד אחד, מצד שני את צריכה לנצל את הימים האלו ואולי לכתוב לו מכתב בו את רואה מה טוב בקשר והתחייבות לנסות לשנות את מה שפחות טוב. אם את רוצה אותו חזרה- את צריכה להבטיח שינוי וגם לעמוד מאחוריו. כי סביר להניח שהיו כל מיני התנהגויות בתוך מערכת היחסים שמנעו ממנו להתקרב אלייך- ונשאלת השאלה מה את יכולה לעשות כדי לנסות לשנות.

אם הוא ידע שהתחלת סוג של טיפול או יעוץ- אולי הוא ישתהה מעט עם ההחלטה לנתק את הקשר.

הבחנה נוספת היא לגבי מה שכתבת- שמבחוץ הכל נראה נפלא ולכן את חוששת לספר למשפחה שלך. אז ראשית- כשלא טוב לנו גם המשפחה בד"כ תומכת בצעדים מסוימים, ויש להבהיר להם באמת מה המצב- אם דעתם חשובה לך. את חייבת להיות אמיתית עם עצמך ועם הסביבה כדי שיהיה לך באמת טוב בחיים. כי מה זה שווה אם האנשים שהכי קרובים אלייך לא יודעים כמה לא טוב לך? נסי לחשוב עם עצמך האם את באמת רוצה בקשר הזה, או שאת נשארת בו רק כדי לרצות את האחרים... ובכך לפספס פוטנציאל אמיתי לאושר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו