אולי זה נועד לכישלון?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אולי זה נועד לכישלון?
    casa_npssa
    18/08/2012

עברנו לגור ביחד. הכל נפלא. רק לאט לאט..בזרימה מתונה מתחיל לחלחל עניין אחד שאנחנו לא מסכימים עליו. המשפחה שלה ושלי. מפריע לה שאחותי מדברת איתי בשפה זרה בטלפון כששנינו באוטו והיא בטלפון. אולי אני יכול להבין.. אבל גם אצלה יש קטעים קצת מעצבנים לפעמים. אחותה ובנות הדודות שלה שכולן מאוד קרובות אחת לשנייה..נדחפות..או שהיא נותנת להן? כולן רווקות..ודיי..משועממות הייתי אומר. נורא נעלבו שלא אישרתי אותן בפייסבוק עדיין, בפעם בחצי השנה שאני נכנס לשם.
    עושה לי פרצוף קטן לפני שהולכים לישון..ולמחרת כל פעם כשאני נכנס בשערי נתב"ג לעבודה, מחכה לי SMS. אחותי..שאני והיא מאוד מאוד קרובים..לא הייתי אומר מתה עליה, אבל הן בסדר. שתיהן מופנמות כך שמעולם לא היה ממש סיכוי שימצאו שפה משותפת על ההתחלה.

הנה מודה, אני לא מבין נשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אולי זה נועד לכישלון?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נועד להצלחה, עם תקשורת נכונה

עדי בדיחי
    23/08/2012

שלום וסליחה על העיכוב,

בזוגיות כמו בזוגיות, המורכבת משני אנשים- סביר להניח שככל שיכירו זה את זה- יתגלו עוד ועוד מרכיבים ותכונות שניתן להסתדר איתם, וכאלו שפחות. כשמתגלה המשפחה שמאחורי בן או בת הזוג- מתגלה למעשה העולם ממנו הוא הגיע, לרבות מנהגים, ערכים, תרבות ואמונות שונות. לא תמיד זה תואם, מן הסתם, לעולם של בן הזוג האחר. בד"כ זה לא תואם כלל.

השפה הזרה לה, מצד אחד. מצד שני, הבנות דודות ה"נדחפות" שלה.. אלו דברים שעם הזמן יהיה ניתן למצוא להם יותר הבנה ויותר מקום בקשר. האישור שלך בפייסבוק כנראה עבור בת הזוג, הוא אישור שלך והכרה בחברות שלה איתן. נסה לחשוב על הסימבוליקה של "לייק" ו"דיסלייק" לצורך העינין.. עבורה זה משמעותי. כפי שמשמעותי לך- שהיא תתחבר לאחותך במידה זו או אחרת.

יהיו עוד מקומות בזוגיות ותהליכים נוספים שיראו לך קשים או "הוכחות" לכאורה שאינך מבין נשים. אך גם היא, כנראה, מרגישה באותם מצבים שאינה מבינה אותך. לשם כך יש תקשורת. תקשורת תקשורת תקשורת. אם לא תהיה כזאת- הזוגיות תמצא את עצמה לאט לאט במקום של תסכול. אך כשהדברים מדוברים- הרבה יותר קל להבין את החוויה אחד של השני.

לדוברי שפה זרה זה אולי לא נראה משמעותי לדבר בשפת האם שלהם ליד אדם שלא מבין. אך נסה להיות במקומה- כשאתה משוחח עם אחתוך בשפה זרה, אתה בעצם משדר איזה מין עולם סגור וזר שבת זוגתך לא מורשית להיכנס אליו. היא יכולה או עלולה לחוות אותך כמדבר עליה- בשפה שאינה מכירה. זאת לא חוויה קלה, כיוון שגם בת זוגתך זקוקה לאישור של אחותך... בעיקר שהיא כה קרובה אליך ודעתה לבטח חשובה לך מאוד. שפה היא כלי חשוב והכרחי בתוך זוגיות. הייתי ממליצה לדבר עברית (אם היא דוברת עברית..) לידה, עם כל מי שאתה משוחח. כך היא תרגיש קבלה ומקום של כבוד בתוך הקשר. הרי לא היית רוצה שהיא תדבר טורקית (נניח) עם הדוד הטורקי שלה, לידך. באיזשהו שלב זה היה יכול מאוד להציק לך.

בשורה התחתונה - כל אחד מכם צריך לשים את עצמו בצד השני, של בן הזוג. כדי לעשות את זה ולהבין את החוויה זה של זו- צריך לדבר על זה, ולסכם בשיחה רגועה איך אתם מתגברים גם על זה. ככל שתתאמנו ביצירת תקשורת- ככה תתגברו על דברים משמעותיים יותר..

קצת על פערים בזוגיות תוכל לקרוא גם כאן בפורטל שלנו, תחת הלשונית "מין, יחסים וזוגיות".

בהצלחה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו