מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מקום בקשרמעיין21/08/2012
אני צריכה את הספייס שלי , אני רוצה להשקיע בעתיד לימודים וכו'
אני רוצה חשובה לי המשפחה
אני רוצה לראות חברים אחד על אחד בלי החבר שלי
אבל למרות שכיביכול אני בטוחה שהחבר שלי יעיד שאני מאוד שומרת על כל אלו
אני מרגישה שבסופ"שים בעיקר בתקוםה שתהייה שהזמן שיהיה לנו יהיה זה
אני לא יודעת בדיוק איך להתנהג
ברור לי שזוגיות זה דבר שיכול להיגמר לכן מאוד חשוב לי להישאב יותר מדי, אבל במקביל מאוד נחמד שיש מישהו שרוצה לראות אותי הרבה
קצת מרגיש בניגוד לחברים
ולמרות שבשבת אני זו שקיצרתי במעט את הזמן המשותף שלנו אחרי שלא התראנו שבוע כדי לראות חברה
משום מה ממש הרגיז אותי עכשיו שאחרי שהחבר שלי משקיע הרבה מאוד בעבודה ומסיים מאוחר, ובמשך חודשיים בהם היינו באותה עיר כל הזמן הוא התראה איתי באמצע השבוע אבל זה הרגיש קצת שזה דורש ממנו מאמץ ולקצץ קצת בעבודה
ועכשיו הוא יצא עם חבר/ים ולמרות שאני צריכה את הספייס בעצמי ולמרות שאנחנו לא באותה עיר ונוכל להפגש רק מחמישי עדיין זה מרגיז אותי
מרגיש לי שאני לא אציע לו להפגש גפ בחמישי וגם בשישי כי אני גם רוצה את הזמן עם חברים באחד מהימים האלה , אבל גם ההרגשה שזה אולי יהיה לו בעייתי לצאת מוקדם יחסית פעמיים , ת'כלס מעצבן אותי שהוא עובד כ"כ קשה וזה לא מרגיש לי שאפשר לומר לו מתי שאני רוצה ושהוא יסכים ויוכל להפגש.
כרגע אני גם עסוקה וגם יש את הרצון לתחביבים ולחברים ואני סוג של מפחדת שבגלל ההתלהבות שלו מהקשר אני גם אתלהב ופחות יהיה לי את הזמן לעצמי כי אעשה את השיקולים לפי מה שהוא יכול
בעוד הוא הנה יש לו את הזמן לצאת עם חברים וגם לעבוד ממש הרבה בימים אחרים
אוך למי יש כח לכל הזוגיות הזו....
מה עוד שמעצבן שכולם עכשיו במערוכת יחסים וזה פשוט נראה שכולם קודם כל רואים מה קורה עם החבר/ה ואז מנסים למצוא זמן לשאר הדברים
אנחנו בני 20 פלוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודל זוגי שמתאים לך
עדי בדיחי21/08/2012הי מעיין,
תודה לך על מה שכתבת.
את בעצם מדברת על איזה סדר עדיפות שהוא אישי שלך. בעוד כולם מחפשים מה טוב לחבר/ה ולזוגיות ואח"כ מפנים זמן לחברים, לך חשוב דווקא בסדר שונה. כנראה העצמיות שלך והאינדיבידואל שלך מאוד משמעותיים לך, וזה טוב- לשמר את האופי והעצמי לך ולא להיבלע לתוך הזוגיות ולהימחק בה. זה חשוב שאת עושה את ההפרדה הזאת.
קודם כל חשוב להציף ולדבר עם החבר על הדברים האלו. תקשורת היא אחד הדברים היותר חשובים שצריך לשים עליהם דגש בקשר. אל תחשבי שהוא מנחש או בטח יודע למה את מתכוונת או למה את זקוקה. אמרי לו את זה מפורשות. כך לא יהיו אי הבנות. מעבר לזה, חשוב לבדוק- מה זוגיות אומרת לך, איזה מודל של זוגיות טוב לך, איפה את לא מרגישה נשאבת, מה היית רוצה שיהיה או לא יהיה בזוגיות.
אמנם מבחוץ נראה שלכולם יש זוגיות אחת טובה, או בעלת דפוסים ברורים מוגדרים לכולם, אבל האמת היא שלכל זוג יש את הזוגיות שלו. ויתכן ולך דווקא מתאים מודל זוגי מסוים, ששומר גם עלייך כאדם אחד, וגם עליכם כשני אנשים. יתכן והזוגיות מעט מלחיצה אותך ומשאירה אותך מעט מבולבלת לגבי סדר העדיפות של חייך. כך ששוב, יש להציף ולספר לו מה את מרגישה. אם קשה לך, כתבי על דף מה את עוברת- בדיוק כפי שעשית פה.
נסי לקבוע או לכתוב לעצמך איזה "הסכם זוגי" שיהיה לך קל יותר להיות בו ולא להיות נסערת או מעוצבנת. נסי לחשוב מה טוב לך ומה היית רוצה בזוגיות מבחינת זמנים ביחד וזמנים לחוד. מתי חשוב לך הביחד ותוסיפי לעצמך דוגמאות. כשהכל יהיה מסודר שתפי אותו והראי לו מה כתבת. נסי להביא ולגייס אותו לתוך תהליך שיגרום, בסופו של דבר, לתקשורת טובה יותר ולזוגיות שיותר מתאימה עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד
מעיין22/08/2012תודה על התגובה
ומה אני עושה עם זה
שאוקי הוא התקשר יומיים ואז לא התקשר מתי שבד"כ מתקשר
התקשרתי אני כמו שכתבתי יצא עם חברים ושלח הודעה כשראה את ההודעה שנדבר מחר
והוא לא התקשר! אומנם גם אני לא , אבל אולי זה קטנוני אבל הוא הבחור
ואני כן התקשרתי זה לא שלא התקשרתי בכלל
הוא גם כנעט ולא שולח הודעות סתם ככה
ועכשיו עשר ורבע אולי כן הגיוני להתקשר אבל מעצבן אותי הוא לא התקשר
אני ממש בסימן שאלה על הקשר הזה שאמור להיות מרחוק עם כל מה שכתבתי בהודעת הקודמת ,וכן בפגישות הוא מראה קרבה ויחס והכל בסדר ואומר שהתגעגע ואני מרגישה שזה באמת , אבל עם כל הקושי שאני רואה בשילוב הזה , מה נראה לו שאני צריכה לשאול את עצמי ולהתעצבן מזה שהוא לא מתקשר?
למה בחורים לא מבינים שהם חייבים לתת תשומת לב לבחורה כ-ל הזמן,ודיברתי איתו על הנושא לפני כמה שבועות...
אתמול הוא כתב לי נדבר מחר...אז תתקשר או לפחות תשלח הודעה משהו
אני ממש בספק לגבי הקשר הזה...אין לי כח לכל הקטע של התיסבוך שיש בזוגיות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד - תגובה
עדי בדיחי22/08/2012הי מעיין,
שוב נשאלת השאלה האם כרגע זוגיות מתאימה לך בחייך. נראה שאת זקוקה להרבה משאבים ואנרגיות עבור הקשר הזה וזה מעט מקשה עלייך. נראה כי את בהחלט טיפוס שצריך זוגיות צמודה יותר ולא בטוח שהוא יכול לאפשר לך את זה. נסי לברר עם עצמך האם באמת את מצליחה להיות פחות קטנונית בקשר, שהרי קשר "מרחוק" הוא קשה יותר מקשר קרוב שפחות מגביל בפגישות.
האידיאל הוא שאת לא תרגישי שאת זקוקה לטלפונים האלו כ-ל הזמן, אלא תדעי גם לתת לעצמך את המרחב הזה- ולמצוא לך עיסוקים נוספים מלבד הזוגיות.
העובדה כי אומר שיתקשר והוא לא מתקשר אולי מספרת על כך שהוא חש מעט לחוץ ומאויים מעצם הרצון שלך להיות בקשר כל הזמן או לבוא בדרישות שהוא יתקשר. לצד בשני בד"כ לא נוח עם "פנקסנות"- מתי התקשרת, למה לא התקשרת, וכו'.
בגדול הייתי ממליצה לך להתמקד במשפט האחרון שכתבת כאן- האם יש לך כוח לכל הזוגיות ולכל התיסבוך? כי בזוגיות בהחלט צריך להשקיע, בין היתר גם ויתור ופשרות, בנושאים שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)