מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה לעשותיוסי21/08/2012
שלום רציתי עצה מה לעשות אני נשוי 8 שנים+2 בביום שלישי שעבר לקחתי חופש כדיי להיות עם הבנות.בבוקר היתקשרה אליי לקוחה שלי דרך אגב אני איש מכירות בחורה מקסימה שגם אישתי מכירה אותה ושאלה אותי מה אני עושה עם הבנות אמרתי לה שאני הולך איתן לקניון.לה גם יש 4 ילדים נשואה באושר בת 48 .אמרה לי איזה יופי ושאלה אם היא יכולה להיצטרף,אני בשיא התמימות אמרתי לה שכן למה לא.אחר הצהריים כשחזרתי הבייתה ישבתי עם אישתי במרפסת וסיפרתי לה משהו שתוך כדיי סיפרתי שפגשתי את אותה לקוחה בקניון עם הילדים שלה שדרך אגב הם באותו גיל.אישתי היתהפכה עליי שזה לא בסדר וכו...לא בצורה הכי נעימה הרגשתי שאוליי עשיתי משהו לא בסדר וידעתי להיתנצל ולבקש סליחה כי אוליי זה לא מקובל עלייה וגם כדיי להרגיע את הרוחות ,אבל לצערי זה לא עזר עד היום היא הפוכה עליי לא מדברת איתי ובכל מיני סיטואציות היא עוקצת אותי על המקרה הזה.יש לציין שבדרך כלל בכל ריב בנינו היא עושה ברוגז למרות שאמרתי לה בכל פעם שהשלמנו שאין דבר כזה ברוגז זה לא תקין במערכת יחסים וזה עדיין נמשך .אישתי אישה טובה ובאמת טובה לי ולבית אבל השיטטיות הזאת של לא לדבר יכולה להוציא אותי מדעתי.עוד אני יוסיף כי אני הדמות היותר דומיננתית בבית אני איש של בית עבודה בית.הייתי רוצה לדעת אם באמת עשיתי משהו לא בסדר ?ואם הכל תקין במה שעשיתי איך אני אמור להתמודד עם הסיטואציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתרחק ולחכות לסימן ממנה
עדי בדיחי22/08/2012שלום יוסי,
נראה כי מעבר לפגיעה שלה יש לדינמיקה הזוגית ביניכם איזשהו דפוס ברור, כפי שציינת, שאתה ה"מפייס" ואילו היא ה"נפגעת". היא לבטח מסכימה איתך כשאתם רגועים ומדברים שהדפוס הזה של חוסר תקשורת אינו בריא, אך לצערנו לא תמיד ניתן לשוט על דפוסים אם לא באמת רוצים בשינוי. יש אמירות והצהרות של רצון לשנות (שזאת התחלה טובה), אך יש קשיים בדרך לא פעם.
נראה שהפעם היא אכן נפגעה מעצם הרעיון להזמין איתך לקניון אשה אחרת. כנראה חשוב לאשתך לקבל את החיזוקים והאישורים לגבי הזוגיות שלכם ולגבי האהבה שלך אליה. מאידך, יתכן וההתנגדויות החזקות שלה נובעות מעניינים אחרים שיש בקשר, שיש לעבוד עליהם, ודרך המקרה הזה היא כועסת עליך על משקעים נוספים מהעבר. טוב עשית שהתנצלת והבחנת בפגיעה שלה.
השתיקה הזאת כנראה מסמלת את המרחב שהיא זקוקה לו. הייתי מציעה בשלב ראשון לא לפנות אליה עד שהיא תתקרר מעט מהכעס שלה, ולנסות להסביר לה בעדינות שסה"כ זה היה מפגש תמים, ואתה מתנצל על הפגיעה. נשאלת השאלה מה אתה מרגיש נוכח ההתנגדות שלה למפגשים כאלו, ואולי אם היית מזמין את אשתך ומצרף אותה- התגובה היתה שונה.
דווקא בגלל שאתה איש של משפחה ובית, הייתי ממליצה כן לתפוס מרחק, ולהגיד לה - עכשיו אני מתרחק עד שתרגעי מעט ותוכלי לדבר על הכל בלי ברוגזים. הרי סיכמנו שזה לא מתאים. כשתרצי- אני פה להקשיב לך ולהבין למה את כ"כ כועסת. וזהו- להתרחק עד שהיא מסמנת שהיא מעוניינת לדבר.
אולי זה יהיה קשה עקב הנטיה לרצות אותה ולהרגיש אשם- אבל נסה להבין שאם תיתן לה מרחב, לחשוב על הדברים ולחוות קצת את היעדרות הקירבה שלך (ז"א לא לחזר פתאום) היא אולי תבין שאתה גם יודע להתרחק ולא רק לפייס.. ובכך היא גם לא תקלוט אותך כמובן מאליו.
מקוה שהצלחתי לסייע. בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)