מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ייעוץ..מיטל27/08/2012
היי
אני מיטל בת 22
אני יוצאת עם חבר שלי כבר כ10 חודשים.
הקשר היה בריא עד לא מזמן. ההרגשה שהוא אוהב - יש אותה.
הוא אומר מצהיר ליד כולם..ואפילו אומר שאני האישה של החיים שלו- גם הוא מבחינתי אבל עדין רחוק לי.
היום קרה מקרה מוזר מאוד..
טיפשי קצת , אבל מרוב הכרותי איתו החשש הוא שהוא ירצה להפרד.
ראיתי אותו ממשיך להתכתב עם האקסית שלו ברשת החברתית לא שיחה שחושבים עליה...שיחה רגילה של מה קורה וכאלה בקטנות - הוא לא יודע מזה. כדי לברר את העניין ניסיתי לדבר איתו בעדין לשאול אותו אם הוא מתגעגע לעבר..אם יש משו שהוא לא שלם איתו בקשר? שירגיש פתוח ובאתי בגישה טובה..קצת גם אני בדכאון בגלל חוסר עבודה ובעיות עם חברה טובה...הוא קיבל טלפון מחבר ואני כבר הייתי צריכה ללכת-כנראה שהוא קיבל ממני רושם לא טוב.
נהלתי שיחה בטלפון שהוא בממתינה, בחזרתי אליו הוא שאל מה עובר עלי אמר לי שאני מתנהגת מוזר... הסברתי לו שאני בדכאון אמר שאני לא צריכה להוציא את זה עליו אמר שמבחינתו הוא חושב שלא טוב לי בקשר ולא אכפת לו אם זה ייגמר, אמר שאני מוזרה בזמן האחרון אמרתי לו שמבחינתי הכל בסדר ושיגיד לי מה מפריע לו ומוזר לו ודברתי יפה ..התחיל להסתובב עלי ולהגיד שלא אכפת לו שייגמר ואם אני רוצה שאלך למישו אחר וגם לו לא חסר..
הכל היה היום רגיל עד הרגע הזה.. שזה מוזר לא דיברנו מאז כמהה שעותת ומרוב הכרותי איתו נראלי זה יוביל לפרידה או להתנתקות או לא יודעת מה.
השאלה שלי...אם זה ככה..למה לא חתך את זה מזמן?
אם הוא כבר לא אוהב אותי שהוא מנהל שיחה עם האקסית?
אם הוא כל כך מצהיר על האהבתו למה הוא מתנהג אחרת לידי?
ולמה הוא פשוט לא חותך הוא רוצה שאני אעשה זאת?
ואיך מסבירים התנהגות כזו של גבר...אחרי כמה זמן? ומה ניתן לעשות כדי לשקם את זה במידה וזה מה שיהיה הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ.. - תגובה
מוניקה הרשקוביץ27/08/2012מיטל יקרה,
ציינת כי אתם יחד כבר עשרה חודשים ושהקשר שלכם מתנהל יפה וכי אתם אוהבים ואף רואים זה בזו את ה"אחד" וה"אחת" של חייכם.
מקרה כזה או אחר הנובע מחוסר תקשורת, חוסר הבנה והסקת מסקנות נמהרות ומוטעות אינו בהכרח (ואם בכלל...) מעיד על סיום הקשר, גם אם הדברים הנאמרים והנזרקים לאוויר בלהט הרגע גורמים למתיחות, להרגשה לא נוחה, לא נינוחה ולא נעימה ומורים אחרת.
זה בסדר גמור לשאול את בן-זוגך האם טוב לו בקשר, האם הוא מתגעגע למשהו מהעבר ואף לשים את הדברים על השולחן ולומר לו שראית כי הוא היה בקשר עם האקסית שלו. זה בסדר להיות בקשר עם האקס, כל עוד הקשר הינו במישור החברי בלבד.
לשאלתך לגבי התנהלותו זו...ייתכן כי הוא חש מאוים באיזה שהוא אופן, חש שלא בנוח. משהו גרם לו לחוש "מותקף" וגרם לו לצאת למתקפת נגד. לכן, הדבר החשוב הוא לפתוח את הדברים כאשר אתם נמצאים יחד ולנהל שיחה פנים מול פנים כך שהתקשורת תזרום והדברים יהיו ברורים לשני הצדדים. באופן כזה כל אחד מכם יוכל לומר את אשר על ליבו ללא הפרעות. נסי ליזום שיחה ודאגי לכך שלאורך השיחה הדברים יאמרו באופן נינוח ונעים כך שתוכלו לחלוק בתחושותיכם ובמחשבותיכם הכנים ביותר. כאשר השיחה מתנהלת באופן שכזה לא תהייה לו סיבה לומר דברים אליהם הוא אינו מתכוון (ואני משוכנעת שדבריו נאמרו ללא שום כוונה אמיתית).
אשמח באם תבחרי לעדכן בהמשך בהתפתחויות חיוביות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)