חמה חולה כרונית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חמה חולה כרונית
    שולה לולה
    02/09/2012

חמתי חולה כרונית כבר 20 שנה במחלות קשות מאוד כמו שחמת הכבד, ארועים מוחיים, החיידק הטורף, סרטן ברחם וסרטן בחלל הבטן, שלשום שברה יד.
    איננה מוכנה לשום גורם מטפל צמוד של 24 שעות.
    בעלי ואחותו נאלצים להימצא במקום פיזית ונפשית 24 שעות, חיים תחת הרגשה של רגשות אשם 24 שעות שעות בזמן שאינם נוכחים פיזית ליידה.
    אני כאישתו מה עלי לייעץ לבעלי ? אחותו רווקה בת 50.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חמה חולה כרונית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיוע חיצוני חלקי

מוניקה הרשקוביץ
    03/09/2012

שולה לולה יקרה,

מאוד לא פשוט לייעץ במצבים שכאלה היות והמצב מורכב (כפי שאת בוודאי יודעת...) ואין אפשרות לנתח ולקחת החלטות באופן רציונאלי בלבד. מעורבות כאן המון תחושות. קשה להתבונן בייסורי יקירינו ולחוש חוסר אונים כי אין באפשרותנו לסייע ולהקל ממש שלא לדבר על להביא לסיום המצוקה ולפתרון הבעיה. חוסר האונים הזה בוודאי מביא לתחושות של תסכול בקרב בעלך ואחותו. המעט שהם יכולים לעשות הוא להיות לצד אימם ולסייע לה ככל יכולתם פיסית ונפשית.
    יחד עם זאת, היות והשהייה לצידה מידי יום בוודאי לא פשוטה עבורם נפשית, שלא לדבר על כך שחייהם שלהם נמצאים במעין "HOLD", אולי כדאי לשקול לקחת סיוע חיצוני לכמה שעות ביום. מישהו אשר יוכל ל"שחרר" אותם מעט, על-מנת שיחליפו כוחות, פיסיים ונפשיים. סיוע מקצועי חלקי, לא של 24/7.
    מישהי אשר תוכל להתחבר אליה נפשית, מישהי בעלת התנהלות נעימה ונינוחה, משהי אשר עם הזמן חמתך תוכל לחוש בנוח עימה. ככל שהן תלמדנה להכיר זו את זו אפשר יהיה להרחיב את נפח הזמן שלהן יחד.
    כאשר בעלך וגיסתך יחושו כי אמם נתונה בידיים טובות רגשות האשמה אשר הם חשים ילכו ויפחתו. הם יוכלו לבוא ולבקרה מידי יום אולם ללא תחושת המחויבות המלווה אותם היום, ללא רגשות האשם. הם יוכלו לחוש בנוח עם העובדה שהם מנהלים חיים מלאים. אני מאמינה שכאשר הם יחזרו לחייהם גם הביקורים אצלה יתנהלו אחרת, האווירה תהייה שונה וחיובית יותר.
    אני מבינה כי חמתך חשה הכי בנוח לצד ילדיה וכי היא מצפה מהם להיות שם לצידה כפי שהיא הייתה בוודאי עבורם. יחד עם זאת, סיוע חיצוני יאפשר גם לה "להתאוורר" מעט, לנהל שיחות עם מישהו אחר, מישהו חדש ולחוש שהיא לא מהווה נטל על ילדיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמה חולה כרונית

שולה לולה
    03/09/2012

תודה, אני יציע, למרות שייש לה תמיכה מהרשויות 5 ימים בשבוע, 5 שעות כל פעם, אבל כפי שאת אומרת כנראה שהיא זקוקה לתשומת לב של ילדיה.
    מה שנותר הוא לאחל לה החלמה מלאה נפשית וגופנית !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "שיווק" נכון

מוניקה הרשקוביץ
    03/09/2012

שולה לולה יקרה,

ברוב המקרים אופן הצגת הדברים חשוב לא פחות מתוכן הדברים ואולי אף יותר. הסבירי לכל הנוגעים בדבר את היתרונות הטמונים בהסדר שכזה, יתרונות אשר יכולים לשרת כל אחד ואחד מהם. אם הסיוע מהרשויות לא מתאים לה אפשר אולי לחפש עבורה מישהי אחרת, אולי קרובה יותר לגילה, מישהי שתוכל לשמש לה גם כחברה, משהי שתנעים את זמנה ותגרום לה להרגיש כמה שפחות נזקקת. כאשר תימצא מישהי מתאימה יכול להירקם ביניהן קשר כזה אשר במהותו עשוי לסייע לה נפשית, מה שבהכרח יביא גם לתחושה פיסית טובה יותר.
    בעלך, גיסתך וחמתך נמצאים במקום בו התחושות הקשות כמו האפילו על הכל. נסי להראות להם את נקודות האור, את היתרונות, את האפשרויות הנוספות הקיימות. המקום בו את נמצאת מאפשר לך לראות את הדברים "מעל" הקשיים, "מעבר לחומת הייאוש".
    נראה לי שלך יש תפקיד חשוב כעת. אם תצליחי במשימתך זו לא רק שתזכי לבלות בחברתו של בעלך יותר, תזכי גם באיש רגוע יותר, מאושר יותר ושליו יותר וכך גם לגבי גיסתך וחמתך.

הרבה בריאות ו...בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה

שולה לולה
    19/09/2012

אני יציע את ההצעה לבעלי ונקווה לטוב !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו