מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי בת זוגיירון05/09/2012
שלום רב ,
יש לי שאלה לגבי בת זוגתי
הכרנו לפני כ 5 חודשים
בשבוע שעבר התארסנו
התברר לי מימנה שהיא נימצאת במסגרת של קבוצת תמיכה לצעירים שאין להם תמיכה בבית .
בקבוצה למעשה מנחים אותם בבניית קורות חיים,עוזרים למצוא עבודה .
מחזקים את הבטחון העצמי של הצעיר וכן הלאה .
המפגשים הם פעם בשבוע לשעתיים .
תהליך חיובי לכל הדעות,אך התהליך גורם נזק ליחסים .
היא עובדת בעבודה מסודרת,היא משכירה איתי דירה כבר 3 חודשים,אנחנו מסתדרים מעולה .
אך היא מתעקשת ללכת למפגשים האלו שגורמים נזק במקום העבודה וגם גורמים לי לחוסר בטחון ביעילות שלי .
מבחינתי,ארוסתי אינה זקוקה לגורם חיצוני שירומם את רוחה ויחזק את בטחונה אם אני קיים בעולמה .
מה הדעות שלכם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוכנות נפשית, כל אחד בקצב שלו...
מוניקה הרשקוביץ06/09/2012ירון יקר,
ראשית, הרבה מזל-טוב!
...ובנוגע לסוגיה המטרידה אותך, עוד קצת סבלנות.
הכרתם לפני חמישה חודשים בלבד. גם אם בפרק זמן כה קצר הספקתם כל-כך הרבה ואף התארסתם אין זה בהכרח מעיד על מוכנות לעשות וויתורים או שינויים משמעותיים בכל תחומי החיים.
אתה בוודאי חש כי בת-זוגתך מספקת לך את תחושת הביטחון, היציבות והשייכות אשר מביאות עימן גם את השקט, השלווה ושמחת החיים ולכן אינך מבין מדוע היא לא חשה כך וממשיכה ללכת בקביעות למפגשי קבוצת התמיכה.
העובדה כי עברתם לגור יחד וכי התארסתם מעידה על קרבה גדולה, תקשורת בריאה וטובה, אהבה, וזוגיות נכונה יחד עם זאת קבוצת התמיכה הזו תפסה חלק נכבד מחייה לאורך זמן ומילאה כנראה גם צרכים אחרים כמו חיי חברה, במובן זה או אחר. ייתכן כי נקשרו שם גם קשרים חבריים יותר משמעותיים כך שחברתך באמת נהנית לבוא למפגשים הנ"ל. אולי היא זקוקה להם פחות, כקבוצת תמיכה, כי כפי שכתבת, יש לה אותך, אולם עדיין היא לא חשה בשלה ומוכנה נפשית להיפרד מהם לגמרי.
אני מאמינה שעם הזמן הקבוצה, כקבוצת תמיכה, תתפוס מקום הולך וקטן בחייה. אולם זהו תהליך. אפשר לה לעשות את התהליך שלה, בזמן שלה. ההבנה שלך בעניין הזה תעמוד לזכותך בשלב מאוחר יותר. היא בוודאי תעריך את העובדה שאתה לא מאיץ בה וכי אתה מאפשר לה להתמודד עם תהליכים בקצב שלה.
העובדה שהיא נמצאת שם אינה גורעת מחשיבותך בחייה. לעת עתה היא זקוקה גם להם. עם הזמן היא תזדקק לתמיכה הקבוצתית פחות ופחות ואם היא תרצה היא תשמר את הקשרים החברתיים, אשר נרקמו שם, בדרך אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)