מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רצון לנקמהאדם14/09/2012
שלום, אני בן 30. חברה שלי (בת 29) נפרדה ממני לפני שבוע אחרי קשר של כמעט שנה. הוא היה יחסית קצר אבל היה אחד הרציניים שלי מבחינה רגשית. לשנינו היו בעיות בקשר, חשבנו שהתגברנו עליהן אבל זה לא קרה למרבה הצער.
אני הגבתי בצורה יפה מאוד ודי צבועה באותו רגע שהיא סיפרה שזהו. הייתי סופר נחמד ונעים, ולא אמרתי את כל המטען שיש לי (ויש לי הרבה דברים רעים). עשיתי את זה כי היא חשובה לי כבנאדם, וגם כי לימדו אותי להתנהג בג'נטלמניות, ועכשיו אני מתחרט על ההתנהגות הזאת. עכשיו כמה ימים אחרי מתעורר בי צורך לנקום ולנסות לפגוע בה קצת. להגיד לה דברים ולהחזיר אותה לקרקע, ובעיקר לגרום לה חרטה. זה כל מה שאני רוצה - שהיא תתחרט. גם אם לא תחזור אלי, אני מאוד רוצה לראות אותה בוכה והרבה. אני מרגיש שככה אני אשלים עם הפרידה.
רציתי לשאול כמה דברים.
קודם כל האם ריבאונד עם בחורה אחרת בזמן הקרוב בטוח יידון לכישלון? האם לא שווה לנסות רק כדי לנסות להשכיח אפילו קצת את הפרידה האחרונה?
שנית, איך מתגברים על תחושת ההשפלה שהמהלך היה שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק לחדד - לא לפגוע פיזית חס וחלילה
אדם14/09/2012רק לחדד - לא לפגוע פיזית חס וחלילה. רק להגיד דברים פוגעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדם -
בני14/09/2012היי
אני מבין אותך כי פרידה ולא משנה ממה...היא כואבת!
תראה איך אנשים מגיבים "לפרידה/אבידה" מ-חפץ יקר, מבעל חי אהוב, מאדם אהוב, אז טבעי שהכי כואב יהיה להיפרד מבן זוג שהתרגלת לחיות איתו.
מצד שני - אל תנציח את התסכול שלך ע"י דברים שיגרמו לך להיות אדם אחר ממה שאתה!
הגבת נכון או לא...זה כבר שייך להיסטוריה, תלמד מהטעויות של עצמך לפעם הבאה,
רק אם אתה חושב שאתה יכול להפיק איזה שהיא תועלת מהדברים שאתה רוצה להטיח בה, אז תעשה זאת, אתה יכול קודם לרשום את כל אותם דברים ולקרוא אותם בקול לעצמך, אולי כך תבין מה המשמעות שלהם, ואולי זה יספק אותך ויישאר שם, במקרה שלא נרגעת ואתה עדיין מאוד רוצה להשמיע לה אותם אז תעשה זאת בצורה מכובדת שמכבדת קודם כל את עצמך!
בהצלחה ושנה טובה ושבת שלום ו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לשחרר ולהתקדם הלאה בחייך
מוניקה הרשקוביץ19/09/2012אדם יקר,
כמו בני, גם אני מבינה לליבך וצר לי שאתה חווה כאב. פרידה תמיד מלווה בכאב, על אחת כמה וכמה כאשר לא אתה הוא היוזם.
למרות הקושי נסה להניח את האגו בצד. כמו שאני רואה זאת, הגבת באופן מאוד מכובד ומכבד בעת הפרידה. היות והיא לקחה החלטה לגבי הקשר שלכם, לא היה כל טעם להטיח בה עלבונות. גישה שכזו בוודאי לא הייתה מביאה אותה לשנות את דעתה.
מדבריך אני מסיקה כי הקשר שלכם היה, פחות או יותר בסדר, אמנם חשת כלפיה רגשות עזים אולם יחד עימם, ב"קטע שכלתני" הבנת שזה לא ממש זה, כפי שציינת, לשניכם היו בעיות בקשר. במילים אחרות, אם אני מבינה נכון, הקשר הזה היה לא נכון עבורך ועבורכם. סיומו למעשה מאפשר לשניכם למצוא, בבוא העת, את ה"אחד" וה"אחת" של כל אחד מכם, למצוא את הזוגיות הנכונה שלכם ולכם.
לשאלתך, לגבי קשר חדש בזמן הקרוב, אין חוקיות. עשה מה שנכון לך. אם אתה חש שאתה בשל לקשר חדש, שאתה מוכן נפשית להתנסות חדשה, "לך על זה", אולם אם מטרתך היא להקל על הקושי שאתה חווה כעת בעזרת מישהי אחרת, מישהי אשר תשמש כמעין "פלסטר", זה יהיה לא הוגן כלפיה כמו גם, כלפיך, היות ולא ממש תאפשר לעצמך זוגיות אלא מעין "אקמול".
אני מאמינה כי הדברים מתרחשים תמיד לטובתנו גם אם בנקודת זמן מסוימת אין אנו מסוגלים ל"תפוס" זאת לכן, למרות הקושי נסה לראות את הדברים באור חיובי. אולי סיום הקשר הזה משחק לטובתך היות וה"אחת" שלך ממתינה לך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)