מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התשבצים חודרים לזוגיות שלנוגל03/10/2012
שלום.
אישתי לצערי דבוקה כרונית לתשבצים וזה פוגע בזוגיות שלנו ולמה אני מתכוון :
היא לוקחת איתה תשבצים לחופשות שלנו בארץ ובחו"ל , אני מרגיש שאני חיי לבדי מנותק ממנה כי היא במקום להיות איתי היא עם התשבצים .
רואים סרט יחד בבית היא יושבת לידי רואה וממלא תשבצים , איך אני צריך להרגיש אז ?
נכנסים למיטה אז עד שהיא לא מסיימת את התשבצים שלה, עוד אחד ועוד אחד וזה קורה לפעמים עד לחצות לפני שאני ממש נרדם רק אז היא מניחה את התשבצים להתפנות לקיים יחסי מין
כאשר השעה חצות ואני מותש, אני מרגיש חוסר אונים ופגוע .
ששוחחתי איתה על כך שתוריד במינון ותפסיק עם זה כי זה נהפך לכרוני חולני בעיני .
היא הורידה במעט לאחר שבעבר שוחחתי איתה שיחה קשה ורצינית אבל זה חוזר וחזר בגדול .
אין לי כל כוונה לשוחח על כך איתה פעם נוספת אני חושב לעשות איזה צעד דרסטי ומדי פעם לצאת בערבים ולחזור מאוחר בערב על מנת לעורר אותה על מנת שהיא תתחנן וזה יבוא ממנה להפסיק או לא להכניס את התשבצים לחדר השינה או לזוגיות שלנו .
האם יש לך רעיונות מה לעשות על מנת לשנות את המצב ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מציעה גישה אחרת
מוניקה הרשקוביץ03/10/2012גל יקר,
לאורך השנים למדתי כי כאשר מנסים "ללכת ראש בראש", כאשר מנסים "ללמד לקח" ו"לעשות דווקא" משיגים את התוצאה ההפוכה מזו הרצויה. כך שאם "תיעלם" לאשתך מידי פעם, תחזור מאוחר ותעמיד אולטימאטום האומר משהו כמו "או אני או התשבצים" תשיג תוצאה שונה מהתוצאה לה אתה מצפה. התנהלות שכזו מצידך תיצור ריחוק ביניכם במקום לקרב אתכם האחד אל השני ותפגע באינטימיות הפיסית ובאינטימיות הנפשית ביניכם. גם אם אשתך תניח לתשבצים על-מנת לא לאבד אותך היא תעשה זאת מהמניעים הלא נכונים. היא תעשה זאת מתוך חשש ותחושת לחץ, כפי שקרה לאחר שניהלת איתה את אותה שיחה אותה הגדרת "קשה ורצינית". היא לא תעשה זאת מתוך רצון כן להיות איתך ומתוך העדפה לבלות איתך ולא עם התשבצים, כפי שבאמת היית רוצה. היות שכך, לאחר פרק זמן קצר היא תחזור לסורה ותמצא שוב את "חבריה הוותיקים", התשבצים.
לא ציינת האם היא הייתה "מכורה" לתשבצים מאז ומתמיד או שמשהו גרם לה "לברוח" אליהם. בכל אופן, בין אם זו "בריחה" ובין אם זו "התמכרות" נראה שזה כאילו משתלט עליה. יש משהו עימו היא מתקשה להתמודד, מצוקה כלשהי אשר מלווה אותה, ולכן היא מעדיפה או לדחות את הקץ או לא להתמודד כלל. כלומר, במקום לדבר, לשתף, להיפתח היא "נשאבת" ו/או "הולכת" ל"מקום הבטוח שלה", התשבצים. ברגע שהיא "מגיעה" אליהם הם "מנהלים" את הזמן שלה.
מתוך דבריך אני מקבלת תחושה ש"המשהו" הזה הוא משהו אשר אינו מתנהל כשורה בזוגיות שלכם או משהו אשר גורם לה לחוש חוסר נוחות וחוסר נינוחות. אולי היא אף לא מודעת לכך ולכן היא לא מעלה סוגיה כזו או אחרת אשר מטרידה אותה או שאולי היא חוששת להעלות.
לאור כל זאת אני חושבת שכדאי שתנסה אתה ליזום שיחה על כך באופן הכי עדין ומתחשב שתוכל. שתף אותה בתחושותיך, ספר לה איך אתה מרגיש, אמור לה שלא נעים לך כך ושהיית רוצה שיחד תמצאו מוצא הולם עבור שניכם, למען הזוגיות שלכם.
לרוב, פתיחות וכנות גוררות התנהלות זהה מהאחר.
במידה ואתה מתקשה לעשות כך או שלאחר מספר ניסיונות מצידך תחוש כי גישה שכזו לא מובילה, למרות הכל, לתוצאה המצופה, אולי יהיה מקום לשקול לפנות לאיש מקצוע. מניסיוני, לעיתים, קל יותר להיפתח ולשתף איש מקצוע.
לאחר שתוציאו את כל ה"שדים" וכל הקשיים יהיו מונחים "על השולחן" תוכלו לעלות על הנתיב הנכון לכם ולצעוד בו כאשר איש המקצוע יהיה שם על-מנת לתמוך, לסייע, לכוון ולהדריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)