מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אשתי ישנה סלון, השפעה על ילדיםינון02/11/2012
שלום,
יש לנו שני ילדים בני שלוש וחצי ושש.
מאז הולדת הילד הראשון יחסינו לא טובים במיוחד, אך שנינו מעורבים ומשקיעים רבות בגידול הילדים, ובסך הכל ייצרנו אווירה חיובית בבית ולמרות ששנינו עובדי הייטק, אנחנו "איתם", לשני הילדים המון שמחת חיים וביטחון עצמי. לאחרונה יחסינו התדרדרו, היא החלה לדבר אלי בסגנון לא נעים (קצת פחות ליד הילדים), וכשהתחלתי להעיר לה, עם ובלי קשר עברה לישון בסלון, ואיני מצליח לנהל איתה שיחה סבירה ובונה. איני רוצה להתגרש בגלל הילדים. לאחרונה עברה לישון בסלון. למרות שכל מקרה לגופו, האם ידועה השפעה על הילדים במצבים כאלו? ייתכן שפרידה תהיה עדיפה?
תודה, יואב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה עקיפה על הילדים
דורית כהן04/11/2012ינון היקר, בגיל כזה אינני חושבת שהילדים מושפעים דווקא מן העובדה שאשתך ישנה בסלון.
אבל אין ספק שיש ביניכם מתח הולך וגובר, שמונצח ומוגבר ע"י סגנון הדיבור הלא נעים, וע"י השינה בנפרד.
לדעתי לשינה בסלון יש השפעה עקיפה שלילית על היכולת של אישתך לנוח כמו שצריך ולהירגע, וזה מעצים את הדאגה של שניכם מפני העתיד של הזוגיות שלכם.
המצב הזה בו אתם כל כך מתקשים לשוחח ביניכם, הינו מצב משברי בזוגיות, ללא ספק, וזה ממש מתבקש ללכת לייעוץ זוגי.
תתפלאו עד כמה ההזדמנות לדבר, להעלות את הנושאים שמטרידים אתכם ומפריעים לכם וחסרים לכם - במקום מוגן - מאווררת את הכעס שהצטבר אצל שניכם ומאפשרת התקרבות מחדש.
והנקודה היא לא רק להוציא קיטור שהצטבר אלא גם להקשיב זה לזו ולקלוט אילו שינויים כל אחד מכם יצטרך לעשות, כדי שלאחר יהיה קצת יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול זוגי כשהגישה שלילית
ינון06/11/2012דורית שלום ותודה. דיברתי עם אישתי על טיפול זוגי. לדעתה אין טעם, היא אומרת שאני לא מרגש אותה ואף פעם לא ריגשתי, למרות שאני לא בטוח שזה נכון.
עליי להוסיף שעברנו הרבה מאוד טרגדיות ביחד, תמיד הייתי שם לצידה בנסיבות שממילא היו לא פשוטות. היא עדיין חושבת שאין טעם וכבר מדברת על פרידה - אני מאוד מאוד חושש לפגיעה בילדים, וגם עבור עצמי - אני מאוד מעורב וקשור לילדיי. היא מוכנה ללכת אך מצהירה על גישה שלילית, האם יש טעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי בהתנהגות מוביל לשינוי ברגשות
דורית כהן06/11/2012כמובן שיש טעם.
הרבה אנשים קשובים לרגשותיהם ולתחושותיהם, במיוחד נשים. מכיוון שידוע לי שרגשות ותחושות הינם דבר משתנה וחולף, אז אני גם יודעת שבשורה התחתונה - לפעמים כאשר משנים משהו בהתנהגות או בתקשורת הבין אישית שלכם - האווירה הזוגית משתנה לטובה, ובעקבותיה משתנות התחושות והרגשות.
בטיפול זוגי ילמדו אתכם להתייחס אחרת, לדבר אחרת, להיות קשובים זה לזו, לעשות למען.
אם תיישמו את השינויים הללו - תהיה לכך השפעה על הרגשות.
לכן, גם אם היחס שלה עכשו הוא שלילי, והמוטיבציה שלה נמוכה - אם היא כן מוכנה להגיע לייעוץ זוגי - אל תהסס.
כמובן, לא בטוח שניתן יהיה להציל את המצב, אבל לפחות תדע שניסית.
לפני כמה חודשים הגיע אלי זוג במצב דומה.
האישה היתה נחושה להתגרש. היא לא יכלה להאמין שמשהו ישתנה אצל בעלה, היא כבר לא יכלה לסבול אותו ואת המגע שלו.
בייעוץ הזוגי נפלו לו כמה אסימונים גדולים והוא שינה את התייחסותו כבר אחרי הפגישה הראשונה. והכיוון הזה המשיך לאורך כל הדרך.
הם היו צריכים שמישהו ישים אותם על מסלול נכון יותר, מתאים יותר לשניהם, במקום המסלול המרוחק והכועס שהם יצרו לעצמם לאורך שנים.
אז כמובן - זה היה מקרה מוצלח במיוחד, אבל זה אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)