מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר בזוגיותרווית03/11/2012
אני נשואה כ 20 שנה, פלוס 3 ילדים, חוויתי במהלך הנישואין הרבה עלבונות מבעלי, בשנים הראשונות המון קללות מה שכבר נפסק. אבל דברים אחרים עדיין קיימים בשיחות עמו הוא די מבטל את דבריי גם בנוכחות ילדים או חברות. או התפרצויות כעס וזעם עליי או על הילדים ללא סיבה וללא הכנה. אני מאוד חברותית באופן כללי והוא לא.
הוא גדל במשפחה לניצולי שואה עם חינוך קשה מאוד וטוען שצריך לחנך בעונשים, מה גם שחום ואהבה לילדים או לי אין לו גם הוא לא קיבל, הרבה קשיחות.
לאחרונה הוא ישב עם הבן ללמוד וצרח עליו תוך כדי למידה במשך שעה, באופן מאוד מפחיד (סוג של לחץ), הילד (בן 15) די עדין, מופנם, בוכה מידי פעם כשזה קורה. בפעם האחרונה התערבתי (לא תמיד מתערבת בגלל ההשלכות, דורש ממני לחנך!!!) הרחקתי את הילד, הוא בכה כל הלילה ונכשל בבחינה. הילד בא אליי ואמר לי אבא צריך טיפול הוא חסר חיים, אני מתוסכל ממנו ולא יכול להצליח ללמוד. לבסוף עצם התערבותי אני אשמה, בעלי צרח עלי שהוא גם יראה לי, מאז כשבועיים התנתק מאתנו לא מדבר עם אף אחד בבית. (בדרך כל אני המפייסת) מתעלם מכל מה שקורה בבית, ישן בחדר נפרד. הוא בעצם מחנך אותי. הפעם אני מנסה לאגור כוחות ולהתעלם ממנו, לא מעירה, לא מדברת ולא יודעת מה לעשות?? מה שבטוח שלא אוכל לתת לו לעשות כברצונו בילד או באחרים. אני בטוחה שהוא חייב טיפול פרטני. כשהייתי מדברת בעבר על טיפול אמר שלא מאמין בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון אצל גברים
דורית כהן04/11/2012רווית היקרה, את מתארת מצב בלתי נסבל בבית, שנוגע בכל הנפשות הפועלות, ומזיק לך, לבעלך ולילדים.
לאחרונה מדברים יותר ויותר על "דכאון של גברים". בניגוד לדכאון אצל נשים, הגבר המדוכא מוציא את העצב שלו כלפי חוץ ומחפש את מי להאשים במצבו ומבטא את התיסכול ובעצב שלו בהמון כעס על כל העולם. מי שהכי סובל מכך אלו בני הבית. בבית הוא כבר לא יכול יותר להמשיך את הנסיונות לשליטה עצמית שהוא משקיע בחוץ, וכל תיסכול קטן, כל הפרעה קטנה מרתיחים אותו והוא מתפרץ.
לדעתי עליך למצוא דרך להתחיל טיפול נפשי עבורו. לפעמים אפשר להתחיל עם רופא המשפחה, במידה והוא לא יסכים ללכת לפסיכולוג או לפסיכיאטר. אם יש לכם רופא המכיר אותו היטב, בקשי מן הרופא שיקיים איתו שיחה על התופעות הללו, על מנת שהוא ישמע מדמות סמכותית - לא ממך - מה עליו לעשות.
הרופא יכול להפנות אותו אל פסיכיאטר, או לרשום לו בעצמו תרופות אנטי דכאוניות. (כיום רופאי המשפחה רשאים לרשום תרופות "פרוזאק" למיניהן).
אם הוא לא מוכן לאת מן האופציות הללו, אולי יסכים ללכת יחד איתך לייעוץ זוגי. הקפידי ללכת ליועץ זוגי שהינו גם פסיכולוג, על מנת שהוא יהיה ער לתופעות הללו שאת מתארת ויידע למה לייחס אותן.
אם גם לכך הוא לא יהיה מוכן, חישבי על ידיד /קרוב משפחה שיש לו השפעה עליו, ונסי להפעיל אותו.
זה ידוע שגברים במצב הזה הינם מאוד סרבנים ובגלל הכעס שיש להם על העולם הם מאוד חשדנים וסקפטיים וולא נותנים אמון.
לפעמים אין ברירה אלא להגביר את המשבר ולהביאו למצב קיצון - כדי ללחוץ עליו להתחיל טיפול.
אני מקווה שעזרתי מעט,ומאחלת לך שתצאו במהרה מן המצב הבעייתי הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשבר דכאון
רווית07/11/2012דורית שלום,
כרגע אנחנו עדיין לא מדברים כבר שלשה שבועות. הוא הבעל מתרחק מכל בני הבית וישן בחדר נפרד.
אני לא רוצה לעשות שוב את הצעד הראשון וממתינה שיפנה אליי.
בכל אופן הייתי מאוד רוצה להתחיל ייעוץ בנוגע לבעיה באופן פרטני .
האם יש לך להמליץ לי על משהו שיוכל לתת ייעוץ גם בהמשך לבעל במידת הצורך.
תודה מראש רווית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשבר דכאון - תגובה
דורית כהן08/11/2012צר לי, אך איננו נוהגים להמליץ כאן על מטפלים.
את מוזמנת להתקשר למישהי מאיתנו ואני מקווה שנוכל להמליץ לך שלא דרך האתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)