מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה לעצה בזוגיות...מישהי04/11/2012
שלום
אני בת 24 ויש לי חבר כבר שנתיים וחצי בגילי.בגדול טוב לנו ביחד ואנו מסתדרים, אך מפריע לי שאנחנו לא תמיד משדרים על אותו גל, לפעמים יש בעיות תקשורת.אני מרגישה שהוא קצת חסר ניסיון חיים.
אני חושבת שכל זה נובע מזה שאנו נמצאים בשלבים שונים בחיים. אני אחרי תואר ראשון ועובדת בעבודה מסודרת. והוא רק התחיל ללמוד לתואר ובכלל את החיים...ובוא נגיד שגם הייתי הייתי כמוהו לפני הלימודים שלי. אני חושבת שהניסיון שצברתי בלימודים ובעבודה די שינו את ההסתכלות שלי על החיים ושהוא עדיין לא בשלב הזה...
אני מרגישה שיש לי יותר ניסיון חיים מאשר הוא ושאני יותר מובילה אותו... חשוב לי שיהיה לי מישהו שידע לתת עצות חכמות וגם שיוביל אותי.
דברנו על זה כי היו מקרים שהוא היה קצת אדיש לבעיות שלי, ולאחרונה זה מאוד השתפר אני באמת רואה כמה הוא מנסה לעזור ולתת עצות והוא לפעמים גם מצליח וזה מפתיע אותי מאוד לטובה וגורם לי להמשיך לרצות את הקשר. הבעיה שקצת קשה לי להשתחרר מעבר, ממה שחשבתי עליו כל הזמן הזה... לא מעריכה אותו מספיק כנראה. אני גם מרגישה שלא תמיד מעניין אותי לשמוע מה שהוא אומר... שאני לא כזה מחכה לפגישות שלנו וכו. אבל כשאני חושבת על פרידה אני לא מבינה מה רע לי הרי דברים משתפרים... אבל בכל זאת...כשאנו ביחד אני לא הכי שלמה עם זה.
לפני כחודשיים היינו בפסק זמן בגלל הבעיות שלנו (אני תמיד משתפת אותו במה שמפריע לי). בזמן הזה הרגשתי שהוא חסר לי והיה קשה לי בלעדיו.מצד שני באותו פסק זמן היה בחור אחר שהתחיל איתי. אותו בחור מאוד יציב מבחינת עבודה ונשמע מאוד חכם ושנון וזה די הדליק אותי, כלומר היה בי איזשהו רצון להכיר אותו. אני תוהה אם זה בגלל הפסק זמן, כלומר זמן שבין כה וכה והתלבטתי והנה הגיע בחור שיש לו מה שחסר לבן זוג שלי, או שיש בעיה באופן כללי שאני מסתכלת על מישהו אחר?
עם הזמן די התחמקתי מהבחור שהכרתי בגלל שלא יכולתי לרקוד על שתי חתונות אבל לא אכחיש שהיה בי איזשהו רצון להכירו.
בסוף החלטנו שאנו חוזרים (אני ובן הזוג) ואפילו ספרתי לו על המקרה עם הבחור השני ולקח לו זמן אבל הוא סלח לי. כשאנחנו ביחד טוב לי אבל אני לא מרגישה שלמה עם הקשר מכל הסיבות בציינתי לעיל.
לא יודעת די אבסורד שכשאני איתו אני לא שלמה אבל טוב לי , וכשאני לא איתו קשה לי ואני שלמה שלמה עם ההחלטה שאנחנו לא ביחד...
הוא בחור טוב, עם לב טוב, אמין ורציני ודי מסתדר עם האופי הקשה שלי. קשה למצוא בחורים כאלו.
דבר נוסף שמפריע לי אני לא בטוחה שהוא רוצה להתחתן בשנה שנתיים הקרובות ואני מרגישה מאוד מוכנה להתמסד בשלב זה בחיי.
בקיצור נראה לי שאני יוצאת עם ילד.
עם הזמן גם שמתי לב שאמא שלו הרגילה אותו שהיא עושה הכל בשבילו וזה לדעתי גם טעות...
האם עלי לחכות שהוא יתבגר מכל הבחינות האלו ויצבור קצת ניסיון חיים (כלומר להישאר איתו כי אולי הכל זמני) או לחפש משהו אחר?
אשמח לשמוע את דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון - פסקה חמישית מהסוף
מישהי04/11/2012כשאנו לא ביחד קשה לי אבל לא שלמה עם זה שאנו לא ביחד*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יש ספק...
דורית כהן05/11/2012מישהי היקרה, לדעתי זה מאוד חשוב להרגיש שאת מעריכה את בן הזוג שלך ושלפעמים את יכולה להישען עליו, כאשר את זקוקה לכך.
לדעתי עלייך לבחון את הדברים מתוך הסתכלות על הגרעין הפנימי שלו, על הפוטנציאל שלו, כי ניתן לפתח ולחזק תכונות באישיות לאורך שנות הזוגיות. אם את תשדרי לו שאת מאמינה בו ותפגיני כלפיו הערכה ובאמת תמצאי על מה להעריך אותו, הוא בהחלט יכול להתפתח יותר ויותר, ולממש את הפוטנציאל שלו.
הרבה פעמים אני שומעת (ומכירה היטב את התופעה בעצמי) שאנשים מחפשים לעצמם בן זוג חדש שיהיו בו בדיוק התכונות שהיו חסרות לבן הזוג הקודם. סוג של תיקון. בדיוק כפי שהדגמת בבחור שמצא חן בעינייך בתקופת פסק הזמן.
אלא שלהיתפס לתכונות שהיו חסרות - זה עלול לסנוור אותנו ומרוב התלהבות על שמצאנו מישהו עם התכונות שהיו חסרות בבן הזוג הקודם - אנחנו לא שמים לב לבעיות אחרות שקיימות אצל הבחור החדש...
אני חושבת ששווה לבחון את בן הזוג הנוכחי שלך לאור מספר היבטים חשובים לזוגיות:
מטרות דומות בחיים, ערכים דומים, אמון, יושר, הנאה מאותם דברים, התאמה ומשיכה מינית, יכולת לשוחח בפתיחות, והערכה לפוטנציאל האינטלקטואלי שלו.
לגבי בשלות והימצאות באותו שלב בחיים - נקודה חשובה.
לפעמים על זה היחסים נופלים, משום שהאחת בשלה למיסוד היחסים ואילו השני עדיין לא.
אני מתרשמת לאור מכתבך, שחלק מן הנתונים שמניתי נמצאים אצלו, וחלק לא, ועל כן יש לך ממש התלבטות, ובצדק.
מכיוון שאת צעירה - הייתי אומרת לך - "היכן שיש ספק - אין ספק" שצריך להתקדם הלאה, לא להתפשר, כי מציאת בן הזוג המתאים להקים איתו משפחה ולהביא ילדים הינה אולי המשימה הקריטית ביותר בחיים, יותר מבחירת מקצוע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! עזרת לי מאוד.
מישהי05/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)