חילוקי דיעות בנושא בריאות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חילוקי דיעות בנושא בריאות
    רחלי
    04/11/2012

היי,

לי ולבעלי יש חילוקי דיעות בנושא בריאות, יש לנו בת , בת 3 חודשים , דעתו של בעלי שצריך לשמור על התינוקת עד גיל חצי שנה עקב מערכת חיסונית נמוכה בכפפות של משי, לדוגמא: "להימנע ממפגש עם אדם מצונן", "כשהוא היה מצונן סרב בתוקף להחזיק אותה" וכו'.. בעוד שדעתי בנושא שהמערכת החיסונית מתחזקת במקרים כאלו ובמידה ונשמור עליה ב"ניילונים" המערכת החיסונית שלה תהיה נמוכה והדבר יגרום למחלות מרובות.

המצב מאוד מעיק עלינו, איך ניתן לפתור את הנושא ולחיות בשלום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא להיות בשום נקודת קיצון בעינין

עדי בדיחי
    05/11/2012

שלום רחלי,

מתנצלת על העיכוב במתן המענה.

זה קורה כאשר צד אחד בזוגיות מגביר יותר דאגה או בעל דעות אחרות לגבי חינוך וטיפול בתינוק, בעוד צד אחר יותר משחרר. אם תשימי לב, אולי תגלי כי יש לכם עוד מקומות משלימים זה את זה, אולי במקומות אחרים הוא הצד המשחרר ואת המתכווצת, וההפך. זה טבעי ולגיטימי גם לחשוב הפוך ולטפל מעט אחרת, כל אחד לפי דרכו, כל עוד זה בגדר המקובל והזוגיות לא נפגמת כתוצאה.

ידוע כי תינוקות כ"כ קטנים זקוקים להגנה, ואם אפשר "למנוע נזקים" כדאי. אבל- בגבול ההיגיון הסביר. ז"א, נניח, אם ידוע לך שיש מישהו מצונן או חולה באיזור, אני מניחה שלא תיכנסי לסרטים שעכשיו ידביק את ביתך, מאידך, לא תצמידי אותה אליו.. לכן, חשוב יהיה למצוא מקום של איזון- מה אתם מקבלים על עצמכם בעינין הזה. חשוב שתציגי לבעלך "קול שפוי". אם מדובר בתינוק/ת ראשונה, יתכן והוא חרד אף יותר ועם הרחבת המשפחה זה יתמתן. בד"כ אנחנו נתקלים באמהות שפחות נוטות לשחרר, וככל שנותנים להן את הזמן, זה מתמתן. פה לדעתי זה יכול להיות מצב דומה.

אני לא חושבת שיש "נכון", ואולי כאן כדאי להתייעץ גם רפואית (אם ישמע זאת מרופא יהיה קל יותר, אולי). מצד אחד לא כדאי להביא את התינוקת בקרב יותר מדי אנשים, כי סביר שהמערכת החיסונית לא בשלה להתמודד עם המון אנשים במקום סגור (את זה בטח אמרו לכם גם בבי"ח). מצד שני, אי אפשר להיתקע בבית או כפי שכתבת לעטוף אותה בניילונים. לכן חשוב למצוא נקודת ביניים- נניח, לצאת לקניון, אבל גם לא בשעות העומס או בימי שישי.

סה"כ, בעלך דואג. ככל שידאג יותר, זה יהיה בעייתי יותר. לכן חשוב שתגבירי ותחדדי את הנקודות שאת מסכימה איתו ולתמוך בו שהוא סה"כ דואג לבריאותה. מאידך, להסביר לו שיש גם "קול ביניים", סה"כ, מתישהו, התינוקת תצא לעולם. כל עוד היא לא במעון אני לא רואה סיבה לדאוג. אויר צח, להפך, יכול דווקא לעשות מאוד טוב. אני נוטה להסכים שכשאת יודעת בוודאות שיש אדם עם נטיה למחלה או משהו מדבק אחר, בשלב זה להתרחק. כי בכל זאת (ואת זה אני כותבת מניסיון), הם קטנטנים מאוד מאוד. הם ידבקו כ"כ הרבה במהלך הילדות שלהם ומבחינה הזאת לא נראה לי שיש מה לדאוג למערכת החיסונית :)

לסיכום- יש היגיון בריא, צריך להשתמש בו. נסי להראות לו מה שכתבתי, אם התחברת, או לפנות לרופא ולשאול בנוכחות בעלך. זה מזכיר לי שכשהבן שלי היה ממש תינוק קטנטן, אולי בן חודשיים, לקחתי אותו לרופא, בין היתר, גם לעדכן אותו שיש לו הרבה אפצ'ים ואני חוששת מהסתבכות, צינונים וכו'- היינו בחורף די קשה אז. הוא אמר לי "אז הוא עושה כמה אפצ'ים, זה בעיקר אומר שהוא חושב שאת צודקת..". בקיצורו של עינין- לא להיות בשום קיצון. לא לאתגר את מערכת החיסון שלה מחד, ולא לסגור אותה בצמר גפן מאידך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו