תקשורת לקויה במשך שנים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תקשורת לקויה במשך שנים
    שי
    07/11/2012

אני בת 43, חיה עם בן זוגי 15 שנה מתוכן נשואים 11שנה, הורים לשניים. הבעיה אצלנו היא שאנחנו מאוד תגובתיים זה לזו. לשנינו יש טמפרמנט אימפולסיבי כשזה נוגע אחד לשני. כאשר אחד מאיתנו אומר משהו, השני מיד מגיב ממקום אמוציונלי מאוד, תוך מתן פרשנות והתייחסות לאיך הדברים נאמרו, לטיימינג, למה שלא נאמר, למשקעים מהעבר, וכל מני דברים מסביב שיוצרים מתחים ו/או פיצוצים. במהלך השנים היינו כבר 3-4 פעמים בטיפול זוגי, שהסתיים בד"כ בתקופה של רגיעה אך הכל חוזר לאותו סוג תקשורת לאחר תקופה מסוימת. משהו בתקשורת בינינו ממש לא עובד, כיום אנחנו כבר מעל לשנה בטיפול ואנחנו מרגישים תקועים. כשאנו יושבים בחדר עם המטפלת אנו באמת מבינים את הצד השני, אבל כשאנו יוצאים משם הכל חוזר לאותו דפוס תקשורת. איננו מסוגלים ליישם את אופן התקשורת של "להחזיק ידיים, לדבר בשקט"... כמובן שעל סקס אין מה לדבר, זה קורה פעם ב... ובעיקר בחו"ל כשאנחנו רחוקים מטרדות היום-יום. אנחנו לא מרבים לשוחח בינינו כי כיום נקטנו גישה של הימנעות על מנת לא להבהיל את הילדים בריבים ובצעקות. ברור לי ששנינו לא מאושרים אבל אנחנו לא באמת באמת עושים הרבה, כל אחד ממשיך לדבוק באופן ההתנהלות המוכר והישן. נראה שהטיפול היום האיננו אפקטיבי. ואני חושבת שיש לשנינו פחד מאינטימיות... אני ממש אובדת עצות - מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תקשורת לקויה במשך שנים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול שישלב גם תקשורת וגם אינטימיות

דורית כהן
    08/11/2012

שי היקרה, תודה על התיאור המדוייק!
    ראשית, אם אתם מרגישים שהטיפול אינו עוזר - הפסיקו אותו.
    חשוב לפנות לייעוץ בנושאים האינטימיים: שניכם מתוסכלים וטעונים בנושא הזה ולא פלא שאתם תגובתיים - כי יש נושא כה חשוב ומרכזי שלא טופל ולא פורק.

ויש כאן מעגל קסמים: שניכם מתוסכלים מכך שאינכם מצליחים לשוחח, נוצר ריחוק, כאשר יש ריחוק קשה להתקרב מינית, ואז התיסכול רק גובר ושניכם נעשים עוד יותר טעונים ורגישים לכל ניואנס בתקשורת.

לדעתי יש מה לעשות, אבל עליכם למצוא את הגישה הייעוצית שתתאים לכם, ושתוכלו להעלות בה לא רק את סגנון התקשרות שלכם אלא גם את הנושאים האינטימיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה סוג מומלץ?

שי
    08/11/2012

תודה רבה על עצתך. על איזה סוג טיפול היית ממליצה? כי עד היום הטיפולים של השיחות לא עשו את השינוי המיוחל. האם טיפול התנהגותי? שיטה מסוימת? אשמח לשמוע ולהבין....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת הרחבה לגבי שאלתך

דורית כהן
    08/11/2012

תחת הכותרת של ייעוץ זוגי - ישנן המון גישות. כמו כן כל מטפל הוא שונה גם בסגנון האישי שלו, וייעוץ זוגי,אולי אף יותר מטיפול פסיכולוגי אישי - מושפע ביותר מאישיות המטפל ונסיונו. נדמה לי שבמקרה שלכם גישת ה"אימאגו" אינה מספיקה, כי לא את הכל ניתן לפתור עם תקשורת יותר טובה של בני הזוג. חלק מן הבעיות צריך לתקוף בצורה של שינוי התנהגותי, חלק בצורה של שינוי מחשבתי, שינוי בפרשנות, וחלק מן הבעיות ייפתרו ע"י העשרה ותוספת מידע שחסר.

נקודה נוספת היא האם היועץ נכנס לתחום המיני והאינטימי.

חלק מן היועצים הזוגיים אינם נוגעים בנושאים אלו ומפרידים בין תקשורת לבין אינטימיות. הם מטפלים בנושאי תקשורת ויחסים רגשיים, ושולחים את בני הזוג לסקסולוג בכל הנוגע לבעיות באינטימיות.
    אני אישית מאמינה שיש קשר הדוק ולא ניתן להפרדה בין אינטימיות רגשית ומינית, והיא מושפעת מאוד ממערכת היחסים כולה, ועל כן חייבים להתייחס בטיפול לכל המישורים, בצורה אינטראקטיבית.

המלצתי היא על כן לחפש יועץ זוגי שנכנס לתחום האינטימיות המינית וחשוב לבדוק את ההיבט הזה כאשר את יוצרת את הקשר הראשוני עם היועצים.
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו