מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ריבים עם הבעל בגלל שבת עם המשפחהi08/11/2012
אני נשואה 11 שנה +3 ילדים,ב"ה. היחסים שלי עם בעלי נמצאים בעליות וירידות. אנחנו אוהבים ובד"כ בעלי הוא בן אדם טוב ומדהים .הבעיות מתחילות סביב נושא של ההורים שלי. אנחנו גרים בעיר אחרת ממקום מגורי הורי ולפעמים אני לא רואה אותם כמה שבועות, במיוחד את אבי והאחים שלי ומשפחותיהם (אימי משתדלת לבוא אלי יותר במשך השבוע...) ,
ואנחנו פוגשים אותם רק פעם בכמה שבועות בשבת .בעלי לא רוצה להגיע אליהם יותר פעמים ולי זה מרגיש נורא. אני מתגעגת אליהם ,רוצה לפגוש ולדבר עם משפחתי פנים מול פנים ולא רק בטלפון ובגלל המרחק איני יכולה לעשות זאת במשך השבוע. אני מסבירה לו שגם לילדים חשוב לראות את המשפחה המורחבת יותר פעמים והוא לא מוכן לשמוע .התרוץ שלו זה שהוא רוצה את הפרטיות שלו בלי אנשים מסביב ולא אכפת לו שאני והילדים מתגעגעים .אצל הורי ,דרך אגב יש לו את כל הפרטיות שהוא רוצה-סויטה עם מקלחת ושירותים פרטיים בקומה השניה ובלי הפרעות של אף אחד ,כולל הילדים -ועדיין הוא מתעקש שאין לו שם פרטיות .הלוואי שאצל הוריו היו לי חצי פרטיות כמו שיש לו אצל הורי...ואני לא מתלוננת. אימו מזמינה אותנו לשבת פעם בחודשיים ולכן הוא לא חושב שצריך להגיע להורי יותר. אני מסבירה לו שלי זה חשוב לראות אותם אפילו שלו לא חשוב כ"כ ללכת להוריו והוא לא מבין את זה.
אם הוא היה מוכן לעבור לגור ליד הורי -דבר שאני הכי רוצה בעולם- הכל היה שונה, כי לא הייתי מרגישה את הצורך של לראות אותם כ"כ והם גם היו עוזרים לי יותר עם הילדים -דבר שהוא לא עושה כי הוא חוזר מאוחר מהעבודה ואז רוצה לנוח,אבל הוא מפחד שיתערבו לו בחיים ושיאבד את הפרטיות שלו.. אותי זה מכעיס ולכן אנחנו רבים הרבה .
מה לעשות? אני ממש אובדת עצות וקשה לי לתפקד אחרי ריב כזה.הוא אומר שהוא אוהב אותי ,אבל לדעתי הוא אוהב את עצמו יותר..
סליחה על הארכות השאלה,פשוט הוצאתי את כל מה שבליבי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטיות לעומת הצורך שלך לחדד קשרים
עדי בדיחי09/11/2012שלום לך i,
נראה שהאלמנט של פרטיות מאוד חשוב לבעלך. כנראה, אולי בשל עומס עבודה או בשל מרכיבי האישיות שלו, הוא אדם שזקוק למרחב וחופש. דבר נוסף, נשאלת השאלה מה היחסים עם בני משפחתך, האם יש שם שפה משותפת, אולי הוא חש פחות נוח איתם (שיפוטיות, חוסר הבנה, סתם לא מתחבר) ואולי מתקשה לראות את עצמו מבלה איתם שבת לעיתים קרובות.
דבר נוסף שאפשר לשקול הוא להזמין אליכם את בני משפחתך, אם לא לשבתות אז אולי במהלך השבוע- לארוחה משפחתית. הקפידי ליידע את בעלך על כך לפחות כמה ימים מראש ולהגיד לו שאת מתחשבת ברצונו להישאר במקום הפרטי שלו ועל כן מזמינה אליכם מדי פעם, לצורך שמירה על הקשר עם משפחתך.
בנוסף, את יכולה לשקול אפשרות שמידי פעם בפעם תסעי ליום או לכמה שעות טובות לבני משפחתך עם הילדים, ובכך תוכלי קצת להתעדכן ולבלות איתם זמן יחד. זה לא אידיאלי, אבל זה עדיין משרת את המטרה של חידוד הקשר עם בני הדודים ועם בני משפחתך.
לסיכום, ניתן לבלות ולנצל את הלו"ז במהלך השבוע לצורך מפגשים. אולי דרך מפגשים קצרים יותר של נניח ארוחת ערב באמצע שבוע, הוא יסכים עם הזמן לבלות יותר גם בסופ"ש. סופ"ש אצל הרבה מאוד אנשים, בעיקר גברים שתורמים רבות לפרנסת הבית, הוא ה-זמן לנוח. פשוט שקט מהכל- לנוח. לא להיות "יפה" בשביל אחרים, לא לטרוח ולא להתאמץ, להסתובב איך שבא לי ולעשות מה שבא לי. לקום מתי שבא לי ולא "לדפוק חשבון", בטח שלא ביחסים מורכבים כמו יחסי חיתון. אולי זה, פלוס הצורך הגדול בפרטיות- יכול להסביר לך יותר את ההתנהגות שלו.
מאידך, אם יש בך צורך שלא ממומש כמו חידוד הקשר המשפחתי בצד שלך- עשי זאת גם ללא הנוכחות המאסיבית שלכם בשבתות, עשי זאת בעוד מועדים שיכולים להתאים.
נסי להתרכז בטוב שיש בזוגיות ולראות בו כאדם פרטי לחלוטין שאולי מתקשה לבלות הרבה בחיק אחרים (השערה).
שתהיה שבת שלום והצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)