מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מסובךסיגל12/11/2012
מיואשת מהזוגיות .....אני מרגישה שהבן זוג שלי משקר: 1. הודעות פייסבוק שהגיעו למייל בשם אחר (נבדק - נמצא נכון) הפעלת פייסבוק לא בגלוי לי ולדבריו טען שאין לו . 2. הצ'אט של המייל שלו תמיד פתוח לדבריו (ואולי מישהו יתקן אותי) כי ככה זה.. הוא גם אמר שאינו מקבל את הצ'אטים שלי ונמצא כי כן והשאר הוא מחק היסטוריה.
3. הוא דואג למחוק היסטוריה כל הזמן.
אני מאוד אוהבת אותו - לדבריו אני פראנואידית סתם מחפשת דברים. אייך אפשר להניח כשחשים שמשקרים עליך .. אני מותשת ולא יכולה ללכת לא כי אני כבולה באזיקים אלא בגלל חרדת נטישה ..גבוהה וחווית משבר עמוק שבקושי התאוששתי ממנו.... .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כ"כ מוכר...
סי12/11/2012גם אני הייתי בסרט הזה וקיבלתי כינויים שהוא נתן לי בצורה מאשימה- פראנואידית/קנאית- כבר התחלתי להרגיש אשמה ולהאמין לו שאולי אני כזאת. אבל לא, זה טריק. כאילו הוא אינו מקנא אף פעם, נו באמת. הוא מגן על הטריטוריה שלו ועל מה שהוא כנראה לא מתכוון להפסיק לעשות. את לא מחפשת דברים אלא מוצאת אותם! אין לו מה להסתיר אם הוא לא עושה כלום נכון? אמון זה דבר הכי חשוב. ואם אין עכשיו אולי לא יהיה אף פעם. תחשבי עם עצמך כמה זמן זה ככה. את צריכה להבין שזה המצב ומה את עושה איתו- אם את לא יכולה לעזוב (כמוני) תעשי את את אותם דברים, האגו הגברי ואולי גם אהבה יגרום לו לקנא גם. פשוט תפסיקי להתעסק בו ותמצאי לך עניין. אולי הקשר הזה לא טוב לך אולי את אוהבת יותר ולעולם לא תקבלי ממנו את האהבה שאת רוצה? את יכולה להכנס גם לאתר היכרויות אפילו ולקבוע עם חברות. להשאיר הודעות מבחורים, הוא לא ישאר אדיש אבל השאלה אם זה בגלל אגו. ויש מצב שכן. מצד שני אם הוא כזה כנראה שהוא עוד לא "שבע" מלחפש בחוץ ואולי גם לא ישבע לעולם- האם את רוצה גבר כזה? האם זה מה שמגיע לך? חוץ מזה, האם הוא נותן לך מה שאת צריכה בקשר? סביר להניח שלא. אני יודעת מהי חרדת נטישה, גם לי היה מאוד קשה ללכת. ואם את זו שתלכי זו לא חרדת נטישה כי את זו שעוזבת אותו.. ובינתיים תמצאי אולי מישהו יותר מעניין. לא כדאי להמשיך במקום שגורם לך כאב כי זה לא הולך להשתפר, מנסיון. הטעות שאנחנו תמיד עושות זה שאנחנו ממשיכות להאמין ולקוות שאצלנו זה יהיה שונה. זה לא. מי שאוהב, כך אני מאמינה, יעשה הכללל בשבילך כי מגיע לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסובך- קודם את, אח"כ אתם
עדי בדיחי12/11/2012שלום סיגל,
לא פירטת כמה זמן אתם יחד, מה טיב הקשר ומה התחושה הכללית שלך לאורך הזמן, בתוך הקשר, בני כמה אתם וכו'. אלון פרמטרים שהיו יכולים לסייע לי לתת לך מענה יותר יסודי. אענה בהתאם למה שכתבת-
נשאלת השאלה האם את חשה לאורך הזמן כי אין אמון ביניכם או כי קשה מאוד ליצור ביטחון בקשר, ואם כן- מה גורם לכך. אם "חקרת" וגילית על צעדים "שוברי אמון" מבחינתך, את צריכה לברר מול עצמך האם את מוכנה להמשיך בקשר כזה, או לנסות לדבר איתו שוב והפעם לא להסתפק ב"את סתם מחפשת". להערכתי לא מדובר במשהו נקודתי אלא במשהו עמוק יותר שאת חשה בקשר.
שאלה נוספת היא האם את נוטה "לשחזר" קשר טראומתי מהעבר, ואולי מצפה שבקשר הנוכחי יהיה לו "ריפוי". לא כל בן זוג יכול להכיל את זה או יכול לעזור לך עם זה. כאן המקום הוא לקחת אחריות ולנסות לפתור את הטראומות הקשות האלה, בעזרת הכלים שיש לך או לרכוש כאלה בעזרת ייעוץ מתאים. אם התחושה שלך ברורה ואת לא מרגישה שאת יכולה להישאר בקשר הזה, נסי לעבוד על "חרדת הנטישה" הזאת, כתבה לך נכון מימי שכאשר את עוזבת זהו לא שיחזור של נטישה, מצד שני את כנראה חוששת מהלבד העצום שאחרי פרידה.
לכן, בשלב זה הייתי מציעה לברר עם עצמך מה בדיוק קורה בקשר: האם את "גורמת" באופן לא מודע, לבן זוגך, להסתתר ולמחוק עכבות- בגלל שאת מאוד רוצה חוויה מתקנת מקשר קודם ומצפה לתשומת לב אחרת? או, שהוא עצמו לא הטיפוס הרגיש אותו את רוצה, או- שילבו של השניים? בכל אחד מהמצבים, אפשר לעבוד על זה. אני בעד להתמודד עם הקשר ועם מה שהוא מביא לחייך, להתמודד עם הפחד ועם החרדה מהבדידות, לדבר על זה, לנסות להביא את הנושא הזה למודעות שלך ולפתור את הדברים בעיקר מול עצמך.
אחרי שתדעי קצת יותר מה עובר עלייך בדיוק ומאיפה הדברים מגיעים, יהיה לך גם קל יותר להחליט מה את עושה בתוך הקשר הזוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)