מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר ביחסים - אובדת עצות !נורית18/11/2012
שלום לכן,
המשבר הזה ביחסים נמשך כבר הרבה זמן במהלך תק' נישואינו הקצרה בת השנה וחצי. ועכשיו זה פשוט הקש ששבר את גב הגמל !
במהלך תק' נישואינו, ואף לפני הנישואין, כשרק יצאנו כזוג, בעלי לא היה מציג אותי בפני מכריו אם היינו נפגשים בהם במקרה ברחוב, המקרה הזה חזר על עצמו לפחות פעמיים (שאני זוכרת). ובכל פעם שהייתי מעירה לו על זה הוא היה מתעצבן ומתחיל ריב. ההסבר שלו היה שהוא חסר בטחון ולא טוב בשיחות עם אנשים ולכן מתבלבל ו"שוכח" להציג אותי, תירוץ שלא השביע רצון מבחינתי, אבל לא רציתי להמשיך לריב אז הבלגתי.
בתחילת השבוע בעלי הודיע לי שיש לו מסיבה עם המשרד בסוף השבוע, אבל ייתכן והיא תתבטל בשל אילוצי עבודה.
שאלתי אותו האם עלי לשנות את הלו"ז שלי, כי גם אני עובדת, והוא אמר שלא כרגע. במהלך השבוע שוב שאלתי, והוא עדיין אמר לי שלא לשנות, כי שום דבר עוד לא וודאי.
יום לפני המסיבה (כאשר כבר לא יכולתי להודיע על שינויים בעבודה שלי) הוא בישר לי כי המסיבה אכן מתקיימת כמתוכנן ואם אני רוצה אני יכולה לבוא גם.
הוא לא הזמין אותי ולא ביקש ממני לבוא, רק אמר כלאחר יד, כאשר הוא יודע שאיני יכולה לשנות את הלו"ז, שאבוא אם בא לי.
התעצבנתי מאד ושאלתי אותו אם הוא היה מעדיף שלא אבוא ונשמע כאילו הוא מנסה "חצי-להסתיר" את עובדת המסיבה. אגב, זו מסיבה לאנשי המשרד ובני זוגם שנמשכה מהבוקר עד השעות הקטנות של הלילה.
אני אובדת עצות. מצד אחד אני מאד מאד מאד פגועה וכועסת על ה"תרגיל" שהוא עשה לי, וכן, אני בטוחה שזה תרגיל, אין לי בכלל ספק ! ומצד שני, לא רוצה לפרק את העניין. מצד שלישי, כבר הרבה מאד זמן שאני לא מרגישה שמחה ושלמה עם הקשר.
האם עלי לעזוב ואם כן, איך עלי לעשות זאת ?!
יש לציין שאלו לא הבעיות היחידות בקשר, אבל כרגע תחושת האכזבה שלי היא בשיאה ואני לא אהיה מוכנה בשום פנים ואופן לעוד מקרה שכזה. (שדומה לו כבר ארע בעבר).
אודה לכן מאד אם תוכלנה לייעץ לי מה עלי לעשות ואיך ?
תודה ושבוע טוב,
נורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדרש לעשות בירור עמוק מה קורה בקשר
דורית כהן19/11/2012נורית היקרה, אכן אירוע שמלמד על בעייתיות בקשר שלכם, מה גם שאת כותבת שזה ה"קש ששבר את גב הגמל" - לא רק אירועים נוספים מאותו סוג, אלא שאינך מרגישה שמחה ושלמה עם הקשר הזה, ויש עוד בעיות, כך כתבת.
ההתרשמות שלי היא שנוצתר ביניכם ריחוק, הסתרות, אתם ממעטים לשתף זה את זו בחיים שלכם.
התופעות הללו קורות כאשר התקשורת הזוגית הינה מאכזבת ולא נעימה.
כוונתי היא שנניח שהוא מספר לך משהו על העבודה שלו, אבל מקבל ממך תגובה שאינה נעימה לו, כגון ביקורת, או טענות, או תלונות. תגובות מסוג זה יגרמולו עם הזמן לשתף אותך פחות ופחות, על מנת לא לקבל ממך את התגובות הלא רצויות הללו.
ברור שאני כותבת את כל זה על סמך ההשערות שלי, ועל סמך נסיוני בעבודה עם זוגות.
לדעתי מה שקרה הוא סימפטום. הוא "קצה הקרחון" ומה שנדרש לעשות הוא להבין מה הרקע והסיבה שהוא דחה ודחה והעדיף להשאיר אותך מחוץ לעניינים.
יתכן וכאשר תבינו שניכם את הסיבות לכך - זה יעזור לכם לדעת מה צריך לעשות.
לפעמים הפתרון הוא מאוד פשוט, רק צריך לאבחן נכון את הבעייה...
לפעמים יצא לאור, תוך כדי הבירור, שהאהבה נגמרה, הרצון בקשר נגמר, ואז חשוב להכיר בכך ולא לבזבז זמן יקר ולהישאר ב"אשליה" של נישואין.
את הבירור הזה עדיף לעשות בתוך ייעוץ זוגי.
למה לא לבד? כי שניכם מאוד טעונים ומתוסכלים, ולא תהיה לכם היכולת להבין לעומק מה קורה ומה מפריע.
כאשר מגיעים לייעוץ, תפקידו של היועץ הוא לשמור על שלוות הנפש שלו גם כאשר אתם נסערים, ולראות מעבר לכעסים שלכם מה קורה, להעריך את איכות הקשר, את בעיות התקשורת, ולנסות לעבוד איתכם כדי לראות האם שימוש בכלי תקשורת מסויימים יכול לשנות התחושות של שניכם בזוגיות, את הרגשות זה כלפי זו.
לפעמים נדרשת רק שיחה אחת כדי לשים אתכם על המסלול הנכון, וחבל לפרק זוגיות מבלי לבדוק זאתיותר לעומק. כי את רומזת כאן שאם זה יקרה שוב- את תפרקי את הקשר. זוהי "פעולה לוחמנית", ומה שנדרש כאן זה להיכנס לעומק ולהבין מה מפריע לשניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)