סופ"ש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סופ"ש
    רחל
    19/11/2012

שלום,
    אני בת 28 ובן זוגי בן 32. לאחרונה עברנו לגור יחד בצפון ליד משפחתי. אחת לשבועיים בסוף שבוע בן זוגי נוסע לבית משפחתו במרכז הארץ, לא מציע לי להצטרף אליו ואני נשארת לבד בדירה. ברצוני לציין שבסופי שבוע שאנחנו נשארים בדירה, אנו אוכלים את ארוחות השבת בבית משפחתי. מה עושים ?
    תודה ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סופ"ש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדבר

עדי בדיחי
    20/11/2012

הי ורד,

מתנצלת על האיחור במתן המענה.

אני חושבת שהכל מתחיל בתקשורת- האם העלת בפניו את העינין? האם תהיתם ביחד, בקול רם, מה פשר סופי השבוע בשביל כל אחד מכם? יתכן ועבורו זהו ניתוק "בריא" ומפגש פרטי עם המשפחה. האם הוא מציג אותך באירועים אחרים מול משפחתו? אלו דברים חשובים שיש לברר.

יתכן והוא חש קרוב מאוד למשפחתך ולכן רוצה את הקריבה מול משפחתו שלו- זה טבעי. השאלה היא האם אתם מדברים על זה ואומרים את הדברים כפי שהם.

לא פעם כאשר מתגוררים קרוב לצד אחד (בעיקר כאן שזה מאוד רחוק מהמרכז) יש צורך רב "לאזן" את המאזניים, ולרצות לצאת מעט לחופשי. זכרי שמשפחתך היא לא משפחתו הגרעינית ולא תמיד קל לחוות כזאת קירבה.

קחי את זה כאתגר טוב לחידוד התקשורת ביניכם. מקווה שתעדכני אותנו בהמשך.. בהצלחה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למאיה

עדי בדיחי
    05/12/2012

מאיה יקרה,

הגבתי לך על הפוסט הזה, לעיונך. אשמח לשמוע כמובן מה דעתך. יש להמשיך את השרשור הקיים.

אני אתייחס לפרטים הנוספים ולשאלות האחרות שהעלת בפוסט האחרון שלך:

1. "האם היפרדות בכל סוף שבוע שני היא מקובלת או חריגה":
    לכל זוג יש את הכללים והנורמות שהוא מציב לעצמו. חשוב שהן יהיו מקובלות על כל אחד מבני הזוג, כמובן. אם נראה לך נכון שיש "כלל" או חוזה כזה ביניכם, אין בזה משהו חריג. אך למיטב הבנתי- את רואה זאת כחריגות בקשר.

2. "האם בן זוגי אולי באמת צריך מרחב אישי משל עצמו בכל סוף השבוע אחת לשבועיים?"
    בהחלט יתכן שבן זוג זקוק למרחב שלו. לא נשכח שהמשפחה שלך גרה סמוך מאוד אליכם, זה רק מבליט יותר את הצורך שלו לראות את משפחתו ולנשום מעט אויר. לא פעם זה יאפשר לו לחזור רענן יותר לקשר הזוגי, זה בהחלט תקין ואפילו חיובי. יתכן והוא גם לא מעוניין לנתק את הקשר שלך ממשפחתך בסופ"ש, כי הוא רואה עד כמה הם משמעותיים לך.

3. " האם העלאת הנושא הזה בפניו ובקשה שלי להצטרף אליו לנסיעה למרכז עלולה להכביד עליו ולפגוע במרחב (SPACE) האישי שלו?"
    אולי אם תקדימי ותאמרי לו שכל תשובה שלו תתקבל בהבנה, ואת תביני גם אם הוא לא מעוניין שתסעי איתו, ובכך תשמרי על המרחב שלו- יהיה קל יותר לקבל ממנו תשובה אמיתית. אך את צריכה לזכור - כדאי מאוד שבאמת תתכווני לדברייך ולא תיפגעי. אם את חוששת שתיפגעי, אמרי לו שאת חוששת להרגיש נפגעת או דחויה ומצד שני מאוד רוצה לתת לו את המרחב שלו. הציגי את שני הקצוות.

את יכולה גם לשתף אותו שאת נוטה להשוות אתכם לזוג, נניח, נשוי. ושאת לא יודעת האם זאת אינדיקציה לרצינות הקשר. יש זוגות, גם נשואים אני מניחה, שמאפשרים אחד לשני לצאת לבד, לפעמים אפילו לסופי שבוע, ונותנים הרבה מרחב אישי ואויר לנשימה. שוב, לא פעם זה מרענן את הקשר הזוגי, שגם ככה לא פשוט תמיד.

חשוב בנוסף לזכור שכל אחד מכם גדל על מודל אחר של זוגיות, גם אם זה נראה דומה. יתכן והוא מכיר זוגות או קיבל מודל מבית אבא לשאלה "מה זה בן זוג", או "מהי זוגיות", ולכן זה נראה לו לגיטימי. הכי חשוב- שתעלי את החשש, ותעלי את זה מתוך מקום לשמוע, להקשיב ולא להיפגע. אלא לנסות להיות במקום שלו ולהבין אותו. אין לי ספק שאחרי שיחה איתו את תחושי הקלה לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו