זוגיות ללא נישואין וכסף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות ללא נישואין וכסף
    מאי
    21/11/2012

שלום, אני זקוקה לעצה. לא בטוחה שהשיקול דעת שלי נכון. אני גרה עם חבר שלי קצת יותר משנה ואנחנו יחד סה"כ שנה וחצי+, שנינו בני 28.
    לפני כשנה התחלנו ללכת למטפלת זוגית ומינית סביב בעיה שלי של כאבים בזמן חדירה, (הבעיה התחילה עוד לפניו), אבל המשכנו בעיקר בגלל בעיות בתקשורת בינינו. קשה לו מאוד לנהל שיחה רגשית, הוא לא מאוד מחובר לעצמו, נוטה לתקוף ולהתגונן, ולא מודע לדפוס הזה. הוא מצידו טוען שאני אמוציונאלית. תקופה מסוימת כן הרגשתי שיש שיפור בתגובות שלו, אבל זה לא החזיק מעמד, ועכשיו כל אינטראקציה בינינו סביב איזשהו חוסר הסכמה הופכת להיות ריב, ונורא קשה להתמודד עם זה.
    המצב עכשיו הוא שעזבתי את העבודה, עם תמיכה ואפילו דחיפה מצידו לזה, אחרי תקופה ארוכה שהייתי אומללה בעבודה. יחד עם זאת, הוא לא הציע לעזור כלכלית למרות שהוא עובד פחות שעות ממני ומרוויח יותר. (אנחנו מתחלקים על כל ההוצאות של הבית וביציאות שווה בשווה. בפעמים נדירות הוא מזמין אותי על הוצאות קטנות כמו גלידה, וגם זה במין הרגשה שהוא עושה לי ג'סטה). כשהעלתי את הנושא הוא אמר שיעזור חלקית בחשבונות, אבל השאיר את זה מאוד פתוח, בלי להתייחס לכמה בדיוק ולאיזו תקופה. אני מרגישה שיש לו מטען מאוד גדול בתחום הכספי שאני לא מבינה מאיפה הוא נובע, ואני חושבת שגם הוא לא. זה הגיע למצב שדיבר אליי מאוד לא יפה. אחרי שאמרתי לו שאם המצב היה הפוך,אני הייתי נותנת לו כל מה שהוא צריך, בלי תנאים, כדי להקל עליו תקופה שהיא גם ככה לא פשוטה. הוא אמר שאם המצב היה הפוך, הוא לא היה מבקש ממני עזרה אלא לוקח מההורים או מהחסכונות שלו. הוא גם אמר שזה לא הוגן שאני מוכנה לבקש ממנו להוציא מהחסכונות שלו ולא משלי (יש לו הרבה כסף בבנק, ואני נאבקת!!). הוא אומר גם שאם היינו נשואים המצב היה אחרת, ולא הייתה בעיה, אבל כרגע זה המצב. (מצד שני, הוא שאל אותי (פעמיים) לפני טיסה לחו"ל אם להציע לי נישואים. זה נאמר בחצי צחוק ואני הייתי נורא נבוכה וביקשתי שלא).
    אנחנו כבר כמה ימים בדיבור מאוד טעון על זה. אני מאוד פגועה מחוסר הנכונות שלו לתת. מפריע לי שגם אחרי שאמר שייתן, זה הרגיש לי אילוץ, מין דרך להשתיק אותי כדי שזה יחשב לו שהוא כן עוזר, כמו בפעם הקודמת שהזמין אותי לגלידה, ואז אמר שהוא כן מזמין לשלם עליי. ההרגשה שלי שאין כאן באמת נתינה אמיתית, וזה מפחיד אותי. שזה סממן למשהו גדול יותר. אני גם לא מבינה את העניין של לבקש קודם מההורים. אז מה זאת זוגיות עבורו?
    בעיקר מטרידות אותי התגובות שלו, מאוד תוקפניות, וכול הדיבור הוא מאוד ענייני, כאילו אני מדברת עם עו"ד ולא בן זוג. אין התייחסות בכלל לרגש, וכל הזמן יש הרגשה שהוא מגיב אוטומטית בלי בכלל להקשיב למה שאני אומרת.
    מצד שני אני גם ככה במצב רגשי טעון סביב עזיבת העבודה, ובלחץ עצום סביב זה, ולא בטוחה אם אני לא מגזימה בתגובה שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות ללא נישואין וכסף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פער בתקשורת ובערכים

דורית כהן
    25/11/2012

מאי היקרה, ראשית, סליחה על העיכוב בתגובה. אני מזהה כאן שני מישורים של בעיות, האחד בתקשורת והשני בערכים. למרות שעברתם כבר טיפול - אתם חוזרים למתכונת הריבים המרים, שמשאירים מטענים בלתי מפורקים ביניכם, ואז כל מחלוקת קטנה או ריב נוסף גורמים לאווירה קשה יותר.
    אחד הדברים שקורים בזוגיות הוא שבני אדם מושפעים אחד מן השני ולאורך זמן הם משתנים במידה מסויימת, על מנת להתאים עצמם לבן הזוג. כמובן שלא כל התכונות משתנות וטוב שכך, כי לא סתם התאהבנו בתחילת ההיכרות בבן אדם - אנחנו הרי לא רוצים אותו שונה לגמרי ממי שהתאהבנו בו...

אבל על פי תיאורך, בן הזוג שלך הוא די עקשן, שומר על עצמו, נזהר משינויים, כאילו הוא אימץ לעצמו איזו שכבת מגן עבה, סגנון לוגי, הגיוני, יבש (כתבת "עו"ד"), המתעלם מרגשות ומאויים ע"י רגשותייך.

ואכן, המפגש הראשון של הרבה גברים צעירים עם העולם הרגשי המפותח של נשים הינו טראומטי!!! גברים נתקלים בתגובותיהן הרגשיות של בנות זוגם ופשוט לא מבינים איך אפשר להגיב בכזה איבוד שליטה עצמית, באופן כה ילדותי...אז יש אצלם שיפוט שלילי של התופעה עצמה, ובנוסף הם מאויימים ע"י התגובות הרגשיות ושולפים אמצעי הגנה עצמית, כגון התרחקות, ציניות, ביקורתיות.

עם השנים, במקרה הטוב, הגבר מתחיל להבין שנשים "בנויות אחרת", ומתחיל לאמץ גישה מקבלת ומכילה יותר. אבל עלי לומר כאן שנושא זה הוא אחד הנושאים הקבועים שיוצרים בעיות בזוגיות.

בנושא זה, שהוא תחת הכותרת של "תקשורת", אפשר לעזור לכם בתנאי שהוא מוכן להכיר בבעייה ולפקוח את העיניים, וללמוד דרכים חדשות להגיב לעוצמות הרגשיות שלך.

בנושא השני, הפער הערכי ביניכם שהתבטא עכשו בעניין הכסף - מקורו כנראה בהיסטוריה שלו, בעצמאות שלו, בחשש שלו שתהיה תלות מצידך.
    יש זוגות רבים שבשלב זה של היחסים - לפני שיש תכניות עתידיות משותפות - מעדיפים להימנע מלחלוק בכספים, ולדעתי זוהי לא גישה יוצאת דופן מצידו.

אני חושבת שעלייך לכבד זאת, ולהיעזר בבני משפחתך, ולהתרכז בלמצוא עבודה טובה, "ולעזור" לבן זוגך להבין שהתגובות הרגשיות שלך הינן חלק מן המנגנון הנשי, ככה אנחנו בנויות, לטוב ולרע. אנחנו שונות מן החברים הזכרים שמקיפים אותו, שיתחיל לתמודד עם זה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו