מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בור ושמו קנאהשירן21/11/2012
מאז שאני זוכרת את עצמי ניסיתי להתחבב על אנשים וזה לא תמיד הצליח, אולי ניסיתי יותר מדי ואף פעם לא באמת התעסקתי במי שאני באמת אלא במי שאני צריכה להיות. תמיד ראיתי אחרות מצליחות, פופולאריות, אולי קצת מפלרטטות ותמיד אלו שנדלקתי עליהם התעניינו יותר בבנות האלה מאשר בי. הרגשתי מאויימת אבל אני הטיפוס השותק. אני מכירה מישהי כבר שנה וחצי היא חברה של חבר משותף. למעשה היא בחבר'ה מאז שהיא איתו ומאוד מהר התחברה והכירה את כולם- קשה לי לקבל כי אני ככ רוצה להתחבר ולהתחבב ומרגישה שזה ארך לי יותר זמן. כמו שאדם בונה משהו, יחסים עם אנשים ופתאום בא אחר שכאילו צוחק על הכל- משיג תוצאות יותר טבות ובפחות מחצי זמן. אני נמצאת בזוגיות ארוכה אך לא יציבה ומעלה ספקות לגבי מידת האהבה. בילדות זה היה קטע אחר נדלקים אחד על השני עכשיו יש שימוש במיניות. כשמשהו מוגזם מדי זה מפריע. אולי זה מפריע גם לאחרים אבל אף אחד לא מתעסק בזה כמו שאני. אולי זה מפריע כי גם אני הייתי רוצה להרגיש יותר אישה או יש כאן השתקפות אבל אני ככ אנטי נגדה שאני לא מסוגלת להזדהות איתה או לפרגן לה. זה גורם לי לעשות השוואות שלי אליה ושל הקשר שלנו לשלהם. נכון שכל קשר הוא שונה אבל אני לא מקבלת אותה. בגלל זה אני גם מפחדת לחתוך את הקשר לוותר על המקום שלי או שמעולם לא היה לי מקום :( ולחיות עם זה שהיא נשארת שם.
בהתחלה התחברתי איתה אבל אחרי שגיליתי כמה היא מוחצנת ומתנהגת בחופשיות מוגזמת גם כשיש לה חבר משהו בי סירב לקבל והחלה הקנאה.
אני לא יכולה להפסיק להתעסק בה. אני מפחדת שהיא יותר טובה ממני. ואולי אפילו עוד יותר לא מקבלת את זה בגלל שהבחור שהיא חברה שלו הוא אחד שתמיד היה משוויץ בהישגים אדם שהכל סובב סביבו והיא חברה שלו וגם אוהבת מוחצנות אז יש פה זוג מפורסם כמעט, חבר שלי לא כזה ואני צריכה שמישהו יתפאר בי, צריכה להרגיש משהו. הוא אמר עליה שהיא מיוחדת וכתב לה דברים וזה גורם לי לחשוב אז מה אני? ושלא משנה מה אחשוב היא כנראה יותר מיוחדת ממני אז אני סתם אחת כמו כולם. רציתי להוכיח שגם אני טובה שאני החברה החלומית וקניתי מתנה יקרה שאין לה ככ שימוש והתגלתה כפחות משתלמת ומכיוון שיש לה מוצרים נלווים שנגמרים בכל שימוש. אני נראית טוב מוכשרת אבל מרגישה חסרת מזל וחסרת בטחון ברמות וזה אולי ההבדל המהותי בינינו. בהרבה דברים אנחנו מאוד דומות שאני רואה שהיא מקדימה אותי ומתעצבנת איך פספסתי איך לא עשיתי קודם הרי אני רציתי גם. אני יודעת שגם אני אישיות כובשת אבל קשה לי לראות אותה כי אני לא בנאדם מוחצן. אני מאוד רוצה לצאת מזה, יתכן שאני צודקת בכל מה שאני חושבת עליה אבל ברור שאי אפשר להמשיך ככה להתנהל וצריך לטפל במה שקורה בפנים, זה מוציא ממני שירן רעה. אני בלופ של קנאה ואובססיביות שקשה לצאת ממנו. נכון שזה רגש שלילי אבל מצד שני זה רגש טבעי אז למה אני צריכה להצתדק? אני רוצה להעריך את עצמי אבל לא יודעת איך כי לא בטוח שאי פעם אחרים העריכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתרגל ביטוי עצמי משוחרר וספונטני
דורית כהן21/11/2012שירן היקרה, תודה על הכתיבה החושפנית שלך. נגעת ברגש שכולנו - בזמן זה או אחר - סבלנו ממנו. קנאה.
מנסיוני, זה לא משהו שניתן להתגבר עליו בבת אחת.
זהו תהליך מתמשך של קבלה עצמית.
ככל שתהיי יותר שלמה עם מי שאת, עם התכונות היותר מוערכות שלך וגם עם התכונות הפחות טובות שלך, יהיה לך יותר קל לקבל גם אחרים, בלי לחוש את אותה קנאה.
את יכולה להיות בטוחה שגם אותה בחורה מוחצנת, שאת כותבת עליה, עוברת או עברה מתישהו בחייה תחושה של קנאה במישהי אחרת שהיאפגשה - שהפעיה בעיניה כיותר מוצלחת ממנה. הרי הכל יחסי, וכולנו פוגשים מתישהו אנשים שטובים מאיתנו בהיבטים מסויימים.
אנחנו חיים בחברה שכל המזן משווה, חברה תחרותית, וקנאה היא גם תחושה שמדרבנת אותנו להשיג יותר, לאמן את עצמנו בתחומים שהינם חלשים יותר. כלומר זה לא רק דבר שהוא רע ומזיק.
אני יכולה להציע לך עצה אחת כללית: הקשיבי לעצמך, בטאי את מי שאת, היי נאמנה לעצמך, חישפי את הייחוד שיש בך. את יותר מדי חוסמת את עצמך, חוששת להביע את עצמך שמא לא יאהבו אותך כפי שאת.
אנשים מרגישים את החסימה הזאת. אנשים נמשכים יותר למישהו שהוא ספונטאני ומבטא את עצמו, ולא עושה כל הזמן חשבון מה יגידו עליו. מי שחוסם את עצמו - אנשים מרגישים שיש משהו שהוא לא אומר וחוששים מפני הדבר הזה. שואלים את עצמם - מה את חושבת עליהם? מה את לא אומרת? וזה "מתכתב" עם הפחדים שלהם...מזין אותם...
תרגלי זאת קודם ב"קטן": החליטי להיות משוחררת וטבעית באירוע מסויים, שבו המחיר שאת עלולה לשלם הוא קטן. סיכון קטן. ותראי איך זה ירגיש לך.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלעת בול!
שירן21/11/2012וואו ממש התחברתי למה שרשמת. "אנחנו חיים בחברה שכל הזמן משווה, חברה תחרותית, וקנאה היא גם תחושה שמדרבנת אותנו להשיג יותר" נכון זה חיים תחרותיים אני מסכימה עם זה לגמרי! והשוואה כמה שהיא מפילה היא עוזרת לנו להסתכל על המצב קצת מבחוץ ולבחון אם אנחנו בקצב. הבעיה- בקצב של מי?.. כל הזמן בפרסומות מראים איך צריך להיות וזה מאוד קשה להגיע לשם. וגם אם אני מאוד קרובה לשם, עדיין יש הרגשה שמשהו חסר ואולי זו כל ההאדרה הזו שיש מסביב.
נזכרתי בעוד דבר שמרגיז אותי, שהיא בת מזל בהרבה דברים, דברים שאני רק חולמת להשיג, דברים שווים במחירי מציאה כמו דירה. מצליחה להסתדר בכל מצב ולהתחמק מעונש או ממצב בו היא הייתה אמורה להיות ואני לא. האם זה אומר שאני פחות טובה? כך זה מרגיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעגל קסמים חיובי
דורית כהן25/11/2012ודאי שזה לא אומר עלייך שאת פחות טובה...
יש אנשים שהקסם האישי שלהם פותח להם דלתות בקלות רבה יותר מאחרים, והם "זוכים" בזכותו בכל מיני הקלות והטבות. כמו שיופי הוא תכונה שעוזרת לפתוח דלתות. ואז נוצר מעגל קסמים: ככל שהיא חווה יותר הצלחות בחיים, זה מחזק את הבטחון העצמי שלה ואת הנינוחות שלה - בגלל ההצלחות יש לה פחות חרדה מדברים חדשים מאשר לרוב האנשים, והיא משדרת זאת מסביבה, וזה יוצר את ההצלחות הנוספות, וחוזר חלילה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה
שולי27/11/2012יופי פותח דלתות לפעמים ולפעמים לא אלא זה פשוט מזל או "פה" (שימוש במניפולציות/צביעות לפעמים במקרה שלה). לי אין "פה" ואולי גם מזל. ואולי אני צריכה להשתמש בו כמו שבחורות מניפולטיביות משתמשות. רק שאני לא יודעת להיות כזאת.
תמיד יש אדם שמצליח יותר אבל שהוא שחצן קשה לפרגן לו. הקטע גם שיש כאלה שניתן להרגיש חצי נחמה שזה קשור אליהם- היא לא כזאת יפה, יש לה ככה, חסר לה ככה... אבל הבעיה מתחילה כשקשה למצוא משהו רע להגיד על הבן אדם חוץ מההתנהגות שרק לי כנראה מפריעה למרות שהיא פרובוקטיבית מניפולטיבית וצבועה, היא פשוט עושה את זה נכןו כנראה ו"מזמנת" מציאות שאני מתאמצת כ"כ להגיע אליה. אני יכולה לחשוב אוקיי, למה היא צריכה להיות קטנה כדי שאני ארגיש גדולה? אבל זה טבעי ככה זה. אולי זה לא חכמה אבל זה מקל בהרבה וכשזה לא ככה, אני מרגישה שאני זו שחבר לה כל אלה והתחושה נורא קשה. בנוסף תמיד שמעתי משפטים כמו "תתאמץ תצליח"- מי שמשקיע רואה תוצאות ואני רואה פה ההיפך.... ומתערערת לי פה אמונה כי אני מתאמצת משתדלת איכפתית ולא יוצא לי מזה כלום. כשאני רואה אדם שכן מצליח בחוסר מאמץ, ממש בקלות, מקבל הטבות שלאחרים קשה להשיג בזמן ממש קצר, בקיצר- כלל הישג הוא לא נחמד ונורמלי או פעם טוב פעם פחות- כל פעם זה מציאה! ואני מתכוונת בעקביות לאותו בן אדם. סליחה קשה לי לפרגן, אני מתמלאת עצבים וזה כבר קרה לי היום. אם בן אדם כמוה שזוכה ל"חיי מזל" בעקביות, הוא לא "רגיל" אז הוא באמת יותר שווה מכולם? אולי עדיף להיות כמוהו לשים פס על הכל שלא איכפת לי ושלא שווה להתאמץ בשביל שום דבר ואף אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)