בגדתי בבן זוגי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בגדתי בבן זוגי
    לילי
    21/11/2012

אני כחודשיים וחצי במערכת יחסים עם בחור שמאוד יקר לי. לאחר אינספור קשרים קצרים נטולי רגש, סוף-סוף מישהו נגע בלבי וגרם לי לרצות משהו מעבר לסטוץ.
    ואני בטפשותי (בלשון העדינה) בגדתי בו.. ולא פעם אחת. עם שני גברים שונים.
    לפני מספר ימים כנראה נודע לו משהו בנוגע לעניין, והוא הפסיק להתקשר איתי.
    הבגידה עם הראשונה, עם בחור שאקרא לו "A" התרחשה לפני כחודש. הכרתי את A במסיבה זמן קצר לפני כן. באותו לילה יצאנו לבלות עם חברות, השתכרתי עד מוות והסכמתי לו לקחת אותי הביתה. אני אפילו לא זוכרת איך זה קרה. למחרת הייתי הרוסה, הסברתי ל-A את המצב, הבהרתי שלא יכול להיות ביננו כלום מעבר למה שלצערי קרה והשבעתי אותו לא לספר לאף אחד. הוא המשיך להציק לי מדי פעם, ואני התעלמתי.
    הבחור השני איתו "חטאתי", אקרא לו "B", הוא יזיז שלי כבר קרוב לשנתיים. שכבתי איתו 3 פעמים בחודש האחרון, הוא אפילו לא ידע שיש לי חבר.
    אחת החברות שלי יודעת על שני הבחורים וגם הייתה איתי כשהכרתי את A.
    בן זוגי כמובן לא ידע כלום.. עד סופ"ש האחרון.
    כאן אני חייבת להרחיב מעט ולספר על הנסיבות, כדי שהדברים יהיו ברורים יותר.
    ביום חמישי האחרון יצאתי למסיבה עם חברים, וגם בן זוגי הגיע לשם. באתי עם חברה ושני ידידים, ביניהם B. גם A הגיע לשם (שיהיה בריא!). לא הייתי מודאגת מהמצב ואפילו השתעשעתי. כעסתי מעט על החבר שלי, בין היתר כי לא יצאנו ביחד אלא באנו בנפרד כמו סתם מכרים. זה גרם לי להנות עוד יותר מהסיטואציה כשאני מוקפת בגברים.
    בשלב מסוים ממש לא הרגשתי טוב, והייתי חייבת לצאת החוצה. A כל הזמן נדבק אלי, במיוחד כשראה שמשהו לא בסדר איתי. הוא הביא לי מים וליטף אותי בשיער, ואפילו ניסה לנשק אותי (אידיוט!). הרחקתי אותו וקראתי ל-B, שהוא יותר מאופק ולא היה מסכן אותי (אז הוא כבר ידע על בן זוגי וראה אותו במקום). ביקשתי מ-B ללוות אותי החוצה. הלכנו לאכול ואח"כ הוא לקח אותי לבית. הרגשתי ממש רע פיזית וכעסתי על החבר שלי על זה שלא היה לידי, לכן לא היה אכפת לי פשוט לברוח. הוא התקשר וסימם לי כשכבר נרדמתי
    למחרת דיברנו עם בן זוגי כאילו כלום לא קרה. הוא היה צריך לבוא אלי בערב אחרי ארוחת שישי כרגיל (תמיד בילינו בשישי-שבת ביחד).. ולא הגיע. ובמוצ"ש הוא רק סימס "שבוע טוב". אני הייתי המומה לגמרי מהתנהגות כזו, כעסתי נורא ולא רציתי אפילו לשאול מה עובר עליו. הייתה לי שבת נוראית בלעדיו, הייתי לבד ובכיתי כל הזמן, ואפילו רציתי לסיים את הקשר בעקבות סופ"ש הזוי. ברור לי ששנינו התנהגנו כמו אינפנטילים. הסיבה לכך טמונה בשלבים מוקדמים יותר של הקשר..
    רק ביום א' "נפל לי אסימון" (אומנם החששות נולדו כבר לפני כן) שהוא גילה משהו או פשוט הסיק מסקנות (לא בהכרח נכונות) ממה שראה ביום חמישי. נכנסתי לעמוד שלו פייסבוק וראיתי שהסיר את התמונות שלנו. סימסתי לו, שאלתי מה קרה. מהתשובה שלו היה הרור שהחשות שלי נכונות ושהוא לא מתכוון להתעמת איתי אלא משאיר אותי באי וודאות לאכול את הלב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בגדתי בבן זוגי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

לילי
    21/11/2012

וואו כתבתי מגילה שלמה, ועדין לא נראה לי שיש מספיק אינפורמציה :) אני חושבת שמי שירצה לעזור וייעץ צריך לדעת עוד פרטים חשובים...
    אחרי השיחה השיגרתית ביום ו' ועד היום לא דיברנו ממש עם בן זוגי. לא התעקשתי לדבר אחרי שקראתי את ההודעה שלו. השבתי לו שאני לא מבינה מה קרה ורוצה לדבר בצורה גלויה, אבל לא אכפה את עצמי ואכבד את הבחירה שלו. זה אולי נשמע מוזר שהתנהגתי בצורה כזו אחרי חודשיים של קשר. זה יכול להישמע גם כאילו שהסגרתי את עצמי. הרי אם הייתי חפה מכל פשע, הייתי לכאורה אמורה לדרוש הסבר ולא לקבל את ההתנהגות שלו כמשהו לגיטימי. אבל אני טיפוס כזה. אני מאוד קנאית לפרטיות ולחופש שלי וסולדת ממחויבות, לא מסוגלת לסבול "דרמות" וטענות. (כן, אני יודעת שזה קיצוני מדי) לכן אני גם שומרת על דיסטנס מהצד השני, לא דורשת יחס ולא כופה את עצמי. מכבדת את הרצון של השני, מה שהוא לא יהיה (כל עוד זה לא פוגע בי. והאובדה שלא רוצים אותי לא אמורה לפגוע, זה לגיטימי) זו גישה ליברלית שיש בה המון יתרונות, אבל אני לא לגמרי מאמינה בה, אומנם בד"כ נוהגת על פיה. מכאן כנראה נבעה הבעיה העיקרית בקשר שלנו. לא שמרתי על המינון הנכון של "ליבירליות" ולעיתים אולי הייתי קשוחה וקרה מדי. בעיקר כי פשוט לא רציתי להיות "דביקית" וחונקת. ובן זוגי עם הביישנות שלו והפחדים שלו ועם האינפנטיליות האופיינית כל כך לגברים כנראה לא העז לדבר על מה שמפריע לו. גם הוא כנראה רצה להישאר "קול" ולא להיות "דביקי" וחונק. למשל, יצאתי כל יום חמישי למסיבות לבד עם חברות כי הוא בד"כ עבד למחרת או היה עייף אחרי העבודה. הוא אף פעם לא אמר מילה, אבל הרגשתי שהוא לא ב-100% שלם עם זה.. בשורה תחתונה, כנראה ששנינו רצינו יותר בקטע הריגשי ולא קיבלנו. והמשכנו "לשחק אותה "קולים". וביום חמישי המקולל ההוא זה הגיע לרמה של אבסורד. כך אני רואה את הדברים פחות או יותר...
    היום הוא כתב לי שאני צריכה קודם כל להיות כנה עם עצמי ולעשות חשבון נפש, ואח"כ אולי נדבר. אחרי הרבה מחשבות השבתי לו בהודעה ארוכהף כתבתי שהוא חשוב לי מאוד ואנחנו מוכרחים לדבר. הבהרתי שלא התקשרתי כי אני לא רוצה לקבל יחס "בכוח". הוא עדין לא ענה.... :-(
    אני לא יודעת מה עוד אוכל לעשות, ואיך בדיוק להתנהג במידה והוא יסכים לדבר פתוח.
    אין לי מושג מה הוא יודע, וזה שם אותי במצב עוד יותר לא נעים... ברור לי שאכחיש את הבגידה, אחרת אני לא מאמינה שיש סיכויי להישאר ביחד. אני מוכנה גם למצב שנפרד סופית, אבל לא מוכנה למחוק אותו מחיי. הוא אדם יקר וחשוב, ואני רוצה להישאר ביחסים טובים לכל הפחות... טוב, חפרתי המון! :-) אני אשמח מאוד לעצות, ולעצה מקצועית במיוחד.. תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כללי זוגיות שיתאימו לחלום שלך

דורית כהן
    22/11/2012

לילי היקרה,
    היה מרתק לקרוא את מה שכתבת. תיארת סגנון חיים ועקרונות מסויימים סביב יחסים עם בן זוג, אשר מקבעים ובעצם מעודדים התנהגות שאינה מסגירה את הרגש האמיתי. סוג של "קוליות", קלילות, וגם "אדישות" יחסית. שיחקתם אותה כאילו אין מחוייבות, אין הצהרה על החברות כלפי אנשים אחרים, אבל בכל זאת התפתח רגש אמיתי. אלא שהנורמות שקבעתם, כנראה בעיקר את (בגלל הטיפוס שהיית עד כה) - לא איפשרו לרגש האמיתי, שהחל להתפתח, להיות מבוטא ביניכם. כאשר יש רגש אמיתי, אתה נמצא במסיבה ורואה רק את בן הזוג!
    אתה רואה אותו עם מישהי אחרת ומתחרפן...
    הוא מן הסתם ראה אותך מפלרטטת עם סיעה של גברים מסביבך, וזה חירפן אותו. בנוסף על כך, הידיעה שאת לא אוהבת סצנות ועימותים - משאירה אותו חסר אונים מול ההתנהגות הזאת. הוא כנראה הגיע למסקנה שהוא לא מסוגל לעמוד רגשית במערכת יחסים עם כללים כאלו. כלל לא בטוח שהוא יודע על הבגידות. מספיק מה שהוא ראה במסיבה, כדי להמחיש לו מה הוא לא ירצה לחוות שוב.
    אני חושבת שעלייך לבדוק עם עצמך מה את רוצה. אם את רוצה יחסים של אהבה עם אותו בן אדם, עלייך למצוא דרך לשוחח איתו בדיוק על הכללים האלו, שפשוט מנוגדים לרגש ההתאהבות והבלעדיות הטבעי שמתפתח בחודשים הראשונים.

יתכן שההבנה ההדדית שכפיתם על עצמכם כללים שאי אפשר לעמוד בהם, תעזור להאיר את עיניו - ועינייך, ותוכלו לעשות עכשו תיקון של הכללים וההבנות הזוגיות.

גם אני חושבת שאין טעם לספר לו על הבגידות. זה עלול להיות פאטאלי לקשר.

ואם תצליחי להחזיר אותו, אז נדרש משהו נוסף, יסודי יותר:
    המצב שנוצר הוא בר תיקון, לדעתי, אבל דורש לחשוף רגשות, ולבנות מחוייבות מוצהרת גבוהה יותר.
    ועלייך להפנים שיחד עם האהבה מגיעים גם עימותים רגשיים לא קלים. כי כאשר אוהבים מישהו אזי כל דבר מזיז הרבה יותר, מכאיב הרבה יותר, גובה מחיר רגשי כבד יותר. כמו שכבר אמרו - "אהבה זה כואב"...

אם את רואה את עצמך בזוגיות אוהבת, וזה חשוב לך, עלייך להתחיל ליישם כללי התנהגות שתואמים זוגיות כפי שאת באמת חולמת עליה.
    אם את רוצה לחוות אהבה, ולהעמיק את הקשר, עלייך להיות מוכנה לעשות את השינוי הזה בתפיסה וגם לוותר על כמה דברים שהתרגלת אליהם. החופש הזה לפלרטט עם מי שבא לך - זה למשל משהו שחייבים לוותר עליו. אלא אם שניכם מחליטים לאפשר זה לזו פלירטוט עם אחרים בתור משחק מוסכם, מידי פעם. האם את מוכנה לכך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החיים שלך ממש טלנובלה..

סוני
    22/11/2012

זה כל מה שיש לי להגיד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו