מלכודת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מלכודת
    סיגל
    23/11/2012

שלום, אני נמצאת בזוגיות כבר למעלה מ3 שנים הרבה דברים לא "עובדים" בקשר. אנחנו רבים המון אולי כי כל היום אנחנו "בתחת של השני" מבחינת מרחב. שנינו מתקרבים ל30 ומופעל עליי לחץ מההורים בנוסף לקונפליקטים פנימיים. התקשורת, חיי המין, האינטרקציה- הרבה דברים לא הולכים טוב. כבר לא מתחשק לי לקיים יחסי מין אני לא מרגישה אישה והוא לא ממש תורם לכך. הוא מבקר אותי המון צועק עליי הרבה זו מע' יחסים שמזכירה לי: א. זוג נשוי שכבר שנים יחד ולא נשאר שם כלום מלבד ההרגל. ב. יחסי הורה-ילד אני הילדה...... הוא מפעיל שיפוטיות ואני מתגוננת אני חסרת מחויבות, די מפונקת עוד לא התרגלתי לחיי בגרות כנראה ואני לא מספקת לו את כל מה שבחורה צריכה לספק לגבר בקשר בגלל זה זה גורם לי גם להרגיש שאין לי הרבה מה לתת בהקשר הזה. הוא גם לפעמים מתנהג כמו הילד כשאנחנו רבים והוא זה שמנסה להתגונן. אני מקבלת "עצבים" עליו לעיתים קרובות, גילילתי להפתעתי כמה חסרת סבלנות אני או שזה הוא מוציא ממני את הדברים הללו. אציין שאנחנו עומדים לפני מעבר דירה והנושא נשכח קצת וזה מה שנתן לי קצת שקט לחשוב אם אני עוזבת את הדירה איתו או בלעדיו. אם לחזור להורים לגור לבד או איתו- הכל נראה לי מפחיד ולא ברור. לבסוף נפתרה הדילמה מכיוון ש"נזרקנו" מהדירה ע"י מניפולציה של בעל הבית שלא השאירה לנו ברירה וחתמנו על חוזה בדירה אחרת, דירה נעימה.הבעיה שזו שוב התחייבות להשאר בקשר הזה (שממנה רציתי לברוח אלמלא היינו "נזרקים" מהדירה") ויש כאן חתומים על ערבות ויצא לי לחשוב מה יהיה אם ארצה לברוח... (נענתי שאפשר תמיד להכניס אנשים אחרים שיחליפו, אבל עדיין). אני חושבת על הזמן שאני כנראה מבזבזת זה קשר שניסיתי להצילו בהרבה דרכים שהייתי צריכה לעזוב ונשארתי הבעיות שהיו נעלמו אולי, אבל תמיד יש חששות, הרגשה של פספוס, של משיכה שאולי ירדה, של כימיה ניצוצות ואש במיטה שכבתה, הרגשה שאני אהובה ומחוזרת ולעיתים נדמה לי שזה מגיע יותר מהחוץ מאשר במע' היחסים הזו. אני רוצה להיות מאושרת עם גבר שיתן לי תא כל עולמו ללא משחקי כוחות, שיאהב אותי ויהיה משוגע עליי ולא שאני אצטרך לנחש אם יש לנו עתיד ואם הוא חושב עליי לעתיד מתוך אינטרס או אהבה אמיתית ואם כן איך אני לא רואה אותה? אין לי די אומץ לעזוב וגם חוששת מה יהיה אחרי הפרידה- עם אילו כעסים שלו אצטרך להתמודד, מה הוא יחשוב עליי, מה משפחתו וחבריו יחשבו עליי- כל התדמית שלי אם היה בה משהו, תיהרס. איך אעשה זאת כך שיוכל להבין אותי ולא להשאר עם ים כעסים עליי? מתי? עכשיו חתמנו חוזה זה לא מתאים ואני רוצה להשאר בדירה החדשה. מצד שני לא רוצה לפספס את הזמן הכי טוב שלי של להתאהב ולהינות מהצעירות שלי. אנחנו כמו זוג זקנים, שגרה משעממת גם לא יוצאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מלכודת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדעתי נוח לך להישאר "ילדה" מפונקת

דורית כהן
    25/11/2012

סיגל היקרה, לדעתי את נשארת מן הסיבות הלא נכונות. את פועלת ממקום של פחד וחששות:
    חוששת מה יגידו עלייך, חוששת מה הוא יחשוב עלייך, מה יקרה איתך מבחינת מגורים. כאשר נשארים בקשר בגלל פחדים וחששות - ולא בגלל שאת אוהבת את מי שהוא ואת החיים המשותפים שלכם - ככה זה נראה, כמו שאת מתארת את יחסיכם. כבר לא נשארה שום "חלקה טובה" בקשר!

התשובה היא ברורה, עלייך לאזור אומץ ולעשות שינוי.
    וכאן אכתוב לך דברים לא קלים:
    אני בכוונה לא כותבת לך "לאזור אומץ ולהיפרד!!!"

וזאת בגלל שקראתי בין השורות שאת מצפה שהוא יחזר ויהיה רומנטי, אבל נכנסת לתפקיד הילדה בקשר, ואת כותבת בכנות, ובמודעות עצמית גבוהה, שאינך מעניקה לו הרבה דברים שבת זוג אמורה לתת. לא פלא שהוא ביקורתי ומאוכזב.

אז או שאת מתנערת מתפקיד הילדה המפונקת ומתחילה לקחת את עצמך בידיים ולהתייחס אל עצמך ברצינות, או שתיפרדי ממנו ואני מקווה שתפיקי את הלקחים הנכונים ובקשר הבא תעבדי על להיות "אישה" ובוגרת, ולא תישארי בנוחיות של "אישה ילדה" שרק דואגים לה ומעריצים אותה. או שתמצאי גבר שהתפקיד הזה של גבר/אבא מאוד מתאים לו...עדיין אני לא בעד חלוקת תפקידים כזאת, כי בטווח הארוך היא לא מוכיחה את עצמה, והבעיות מתחילות בדרך כלל במיטה: קשה להימשך לאורך זמן למישהו שהוא "אבא" שלך. זה גם יכול לקרות מן הצד השני: קשה להימשך לאורך זמן למישהי שהיא ה"ילדה" שלך...

מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון

סיגל
    25/11/2012

מה שאמרת יכול לעזור לי מהבחינה האישית בכל סוג של קשר אני מאמינה, אבל לא פשוט לחשוב "גדול" כשכל החיים אתה רגיל שמישהו דואג לך... למה לא התבגרתי עדיין אני גם שואלת את עצמי מתוסכלת שאין לי תשובה. אולי פשוט לבצע במקום לחשוב על לבצע, אני פשוט חושבת יותר מדי. לגבי השארות בקשר, כן אין בקשר הרבה דברים אני כבר לא נמשכת כמו פעם ואולי גם לא אוהבת כמו פעם ואם אני לא רואה את העתיד כבטוח וקרוב או שחולמת על קשר מצליח עם דמות אחרת אולי אני לא צריכה להיות שם אבל זה לא הזמן הכי טוב לעזוב- הבעיה שאף פעם זה לא הזמן, אני אף פעם לא מספיק אמיצה ושורפת עוד זמן. אני רוצה להיות שם (או שפוחדת לוותר על זה) ולא רוצה להיות שם. כל המעבר דירה הזה יצא בזמן הכי לא טוב שאני מתבשלת עם עצמי ואין לי תשובות או אומץ, לצערי אני אמשיך לאכזב את ההורים וסביר שאתחתן מאוחר משציפיתי. אבל אני גם לא יכולה לשבור לו את הלב (למרות שאני לא בטוחה באהבה שיש לו אליי, לא הזיז הרים בשבילי ואני רבות התחננתי להוכחת אהבה שאם היא קיימת פשוט מרגישים ולא צריך הוכחות- לפעמים חושבת שהוא רוצה רק לסדר לעצמו את העתיד) או לאכזב אותו בצורה כזו שהוא ישנא אותי כל חייו ושמי יהרס. אבל אולי אני אנסה "לגדול" בינתיים מהבחינה האישית. איך מסיימים קשר יפה "כשהכל נראה בסדר"?
    אני חושבת שהבעיה האמיתית היא שאני מתעסקת במה חושבים ובאומץ לסיים משהו אם אני לא בטוחה שהוא טוב לי, יתכן ובגלל זה אני מרגישה שאני תמיד מוותרת, על עצמי, ואולי בדברים אלו עליי להתרכז ולטפל- אבל איך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול נפשי או סדנא לצמיחה אישית

דורית כהן
    26/11/2012

סיגל, יש לי שתי הצעות עבורך. האחת היא ללכת לטיפול פסיכולוגי אישי, לא זוגי, כדי לחזק את עצמך.

האפשרות השנייה היא ללכת לסדנא לצמיחה אישית - זה יהיה תהליך יותר מהיר - סדנא כדוגמת "הפורום של חברת לנדמרק",שאני מאוד ממליצה עליו.

בשני המקרים - מדובר בעזרה חיצונית שנדרשת כאשר בן אדם מרגיש שהוא תקוע בדפוסים קבועים שאינם מאפשרים לו לצמוח ולהתקדם במטרות החיים שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

שולי
    27/11/2012

דווקא קיוויתי שאפשר גם לבד כשפונים לעזרה מבחוץ זה קצת מלחיץ כי ידוע שזה יקח זמן....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו