ריבים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ריבים
    נעם
    29/11/2012

אני כמעט חצי שנה עם בחור , בזוגיות הזו השנייה שלי אני במנטליות של להציף הכל
    לא לשמור דברים כי אח"כ זה יתפוצץ לי בפרצוף - או שאני אתפוצץ...
    העבודה של החבר שלי דורשת ממנו הרבה מאוד ואנחנו מנהלים קשר ממרחק
    שכאשר היינו באותו האזור כ-4 חודשים הוא היה מציע להתראות עוד פעם באמצע השבוע וסופ"ש שישי בערב עד מוצ"ש. מבחינתי הצעה שלו כי אני הייתי חופשייה ונתתי לו לקבוע מתי מתאים לו.
    ולפני המעבר שלי לקצה אחר בארץ דיברנו על המרחק והוא אמר שאם נרצה אז נצליח ושיגיע גם אפילו כבר בחמישי בערב אליי.
    בחודש האחרון אני הגעתי כל שבוע לאזור המגורים של ילדותי שהוא גם אזור המגורים של החבר.
    וכעת כשהחלטתי להישאר ציפיתי, כן ציפיתי שהוא יבוא אליי, למרות ששבוע הבא אני בבית.
    הוא אמר שהוא לא יכול כי הוא לא יספיק ללמוד.
    ומכאן התפתח ריב אמרתי לו שאם הוא היה רוצה הוא היה מוצא דרכים כדי כן להיות מסוגל וששגרת החיים שלו היא כזו ושהוא צריך למצוא דרכים , מבחינתי גם אם לא ממש נוחות כדי לראות אותי כשאני לא חוזרת. גם כעסתי עליו לפני שבוע ושבועיים לפני על איך שהוא ארגן את הזמן שלו העדיף לבזבז אותו בשינה ואז כשהצעתי לו דברים בספונטניות לא יכל.

מבחינתי אלו החיים שלו והם יהיו עמוסים וכרגע אני כן יכולה לחזור כמעט כל שבוע אבל כשאצתרך להישאר כמה פעמים בחודש הוא כן צריך לבוא אלי לא משנה מה יש לו , לא קיבלתי ממנו את ההרגשה שהוא מבטיח לי את זה ,אלא רק תלוי במה יהיה ושהוא ינסה.
    זה לא מספיק טוב בשבילי. במצבים כאלה כן שיעשה שמיניות באוויר בשבילי!
    למה אני מתאמצת כדי לראות אותו

ואז הוא התחיל לומר שאנחנו רבים הרבה בזמן האחרון -כולה 3 פעמים , ושאני אומרת משפטים שאני לא יודעת אם מתאים לי זוגיות וכו' , מציפה בעיות כן!
    ואמר שאולי אם אנחנו רבים ככה נפרד

ובריבים מאז שממש לקחו ממני כל אנרגייה להמון זמן, הוא אומר שבזמן שנפגשנו בבית אז הוא התאמץ ועבד לפני ואחרי הרבה , אמרתי לו בעיות שלך זו העבודה שלך
    אמרתי אז אם לא תהייה לך חברה יהיה לך יותר זמן
    והוא אמר על מה אנחנו רבים בכלל ואין לנו סיבה לריב

אני מאוד פגועה ממנו ,והוא הכי חצוף שאמרתי לו אני אולי כן חוזרת כי אין לי כח לכלום ואני רוצה אולי לנוח ולהיות עם היקרים לי בבית, אז הוא העז לשאול אם אני רוצה להפגש כרגיל...
    אני במחשבה פשוט לומר לו דיברת בכזו קלות על פרידה אז בבקשה....

בהרגשה משני בערב אני בהרגשות שהיו לי עם האקס שלי שהשאיר לי טראומה ושאף אחד לא שווה שאני ארגיש ככה בגללו , לא מוכנה להרגשה הזו להפרד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריבים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מציאות זוגית

עדי בדיחי
    30/11/2012

שלום מעיין,

אני מבינה את התפיסה שלך שצריך להציף הכל כדי לא לאגור ולהתפוצץ, מאידך- צריך לחשוב מתי להציף ואם זה לא "מציף מדי" את בן הזוג.

לקשר צריכים להיות תנאים טובים, אחד מהם הוא עינין הגמישות לעומת המרחק הגאוגרפי, כפי שקורה במקרה שלכם. הוא כנראה מאוד עסוק ומאוד לחוץת בזמן, מנסה לגזול שעות שינה איפה שרק אפשר. זוהי מציאות שהוא בחר לעצמו, נכון, אך היא מציאות זוגית של שניכם. לא יהיה נכון לשטוח בפניו תמונה של "בעיה שלך, אתה בחרת בחיים האלה", כיוון שזה גם גורר התנגדויות וגם למעשה הופך את המצב לאישי שלו, שהוא צריך להתמודד איתו לבד. אני מבינה את התסכול והאכזבה שלך, אך חשבי מה היה קורה במצב ההפוך. האם את לא היית רוצה שיסתכלו על מהצב הזה כמצב זוגי?

כשאת אומרת שאת לא יודעת אם מתאימה לך זוגיות - מה זה משדר לו? האם זה משדר שאת בטוחה בקשר, רוצה קשר, מאמינה במערכת יחסים זוגית כרגע? אני חוששת שהוא קולט ממך מסר של יאוש בעינין הזה ולכן גם יש נטיה לריב. לא כל ריב הוא על מה שרבים באותו רגע, יש פעמים שהריבים מגיעים ממטענים או ממשפטים שנאמרו עוד הרבה קודם, וזה "מתיישב" על דברים קונקרטיים אחרים. יתכן וזה מהצב גם פה.

אני ממליצה לפנות יותר זמן לעצמך ולחברות שלך, לנסות למצוא אפשרות לנצל את הזמן גם מבחינתך כאדם יחיד בתוך הקשר ופחות להיות תלויה בו. מעבר לכך חשוב שתעבדי עם עצמך על מה את מציפה מולו ואיזה מסר את מעבירה לו. אי אפשר לצפות להיות ביחד ורגוע, כשאת אומרת לו כשאת לא בטוחה שמתאימה לך זוגיות. זה מעט סותר.

נסי לחשוב על הדברים ולהמשיך מכאן. אם את זקוקה לכמה ימים לחשוב על הקשר בקשי זאת ממנו והתנתקי עד שתהיה לך תשובה מספקת האם את באמת רוצה את הקשר הזה, או שהוא פשוט מכביד עלייך כרגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו