קשר חדש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשר חדש
    תות
    01/12/2012

שלום,
    לפני חודשיים הכרתי בחור הגדול ממני ב9 שנים.
    ההכרות איתו הגיעה אחרי פרידה כואבת והתמודדות קשה וארוכה שעברתי במהלך שנתיים בהם היתי ללא בן זוג ובלי נסיונות לקשר חדש, מתוך אי יכולת להתמודד עם משהו חדש.

לפני כמה חודשים כשסוף סוף הרגשתי מוכנה לדבר טוב וחדש, פגשתי אותו.
    הכימיה בנינו, הדינמיקה, והתקשורת מאוד טובים. אני בהחלט רואה בו בתור בן אדם שיכול להיות לי לבן זוג וגבר לחייים. אנחנו מאוד דומים בדברים מסויימים, אך עם זאת גם מאוד שונים, בעיקר בנושאים הנוגעים לגיל.

אני בסיום התואר, הוא כבר עם קריריה, דירה חדשה שקנה לבד! וכו...
    פערי הגילאים (אני 27 והוא 36) ניכרים אך אנחנו מצליחים לגשר עליהם .

אנחנו יוצאים כבר חודשיים, עם הפסקות קטנות באמצע בעקבות -וידאוי שהיה לי בנושא הדת שלי. אינני יוהודיה והוא לקח את זה מאוד קשה בהתחלה..כך שאחרי הפגישה הראשונה שלנו שהיתה מדהימה!! עברנו תהליך שלם סביב קבלת הנושא ובכלל ההשלכות וההתמודדות עם הדבר. וגיור עשאני עתידה לעבור.

אחרי התהליך הזה , עניין שהיה כחודש... הוא הגיע עם תשובה, רוצה ללכת על זה!
    אחרי זה חזרנו לצאת..נפגשים כמה פעמים במהלך השבוע, לקפה,להליכה,לסרט...
    הפגישות טובות , ומוצלחות וטוב לנו מאוד ביחד. עם זאת, אני פונה אליכן כי נוצר מצב שבו שנינו מרגישים שאין לנו את ההתלהבות שכביכול אמורה להיות בתחילת קשר.
    אין ההחיזור וההתלהבות.. נוצר מצב שיש לנו הרגשה שאנחנו כבר שנים יחד, והכל מתנהל על מי מנוחות...מדברים פעם פעמיים ביום, שולחים הודעות..ונפגשים לפעמים... כך שגם בלי "ההתלהבות" יש משהו טוב שנוצר בנינו ! משהו לא רציף..אך טוב.

השאלה שלי היא, האם חוסר ההתלהבות הזו לכאורה, היא סימן למשהו לא תקין?
    או שמא אנחנו דורשים יותר מידי מקשר של חודש סך הכל אחרי כל התהליך הלא פשוט שעברנו מיד עם תחילת הקשר ושהעלה אותנו כמה רמות למעלה..ונדמה שבדרך שכחנו או השארנו התנהגויות ש"צריכות" להיות ??

אשמח לתשובה מכוונת... או לדעה, עצה... כי כן טוב לנו ואנחנו רוצים עוד ועוד..אך מצד שני תוהים למה אין התלהבות ו...פתיחות עד הסוף הן מצידי והן מצידו.
    אני יכולה להגיד על עצמי שאני חוששת להיפגע ולא נותנת מעצמי להיות שם עד הסוף וגם הוא... השאלה אם זה יגיע... עם הזמן...

תודה:) ושבת נפלאה~

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשר חדש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לתשובה..

תות
    02/12/2012

אשמח לתשובה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומץ להיפתח ולהיחשף

דורית כהן
    02/12/2012

תות היקרה, היטבת לתאר את ההיווצרות המיוחדת של הקשר הזה.
    שני גורמים תורמים לקושי שאתם חווים. האחד - היסטוריה של פרידה כואבת, שמרתיעה מהעמקה והתמסרות בפעם הבאה, על מנת להיזהר ולא להיפגע שנית. הגורם השני - עצירת המומנטום הטבעי של ההתאהבות הספונטאנית בגלל ההתלבטות שלו לגבי נושא היהדות.

אני חושבת שהעצירה שלו והבדיקה בינו לבין עצמו היתה חשובה והכרחית. הוא כבר לא ילד, וברור שהוא נכנס למערכת היחסים מתוך כוונה רצינית לבנות משפחה, ועל כן מאוד מובן שהוא היה צריך לחשוב על כך ברצינות.

מאוד יתכן שאצלך נוצרה חסימה ונעשית מאוד זהירה משתי הסיבות הללו, בעיקר כדי לשמור על עצמך לא להיפגע שוב, ואין מה לעשות - נוצרת כאן אינטראקציה, ולעובדה שאולי את אינך מספיק מתלהבת - יש השפעה גם עליו, ואף הוא נהייה קצת יותר מסוייג, וכאשר את רואה אותו לא לגמרי מתלהב - זה תורם לכך שאת לא יכולה להרשות לעצמך להיות לגמרי משוחררת ומתלהבת...וחוזר חלילה...מעגל קסמים בו כל אחד מכם משפיע על האחר.

מכיוון שעברו רק חודשיים בסך הכל, אני מציעה לך להתחיל לבנות ביניכם אווירה פתוחה יותר, חשופה יותר. זה תלוי בך. אם את תעשי את הצעדים האלו, תתחיל להיבנות ביניכם אינטימיות רגשית, "פתיחות עד הסוף" כמו שקראת לכך, ואני מקווה שבן זוגך ייענה לאתגר הזה וכי יש ביכולתו להיענות לעומק רגשי רב יותר, כפי שאת היית רוצה שיהיה ביניכם.

הביאי בחשבון שעדיין אינך מכירה אותו מספיק טוב. רק חודשיים עברו. אתגרי אותו בנושא הפתיחות ע"י דוגמה אישית, (חס וחלילה לא ע"י הטחת ביקורת, או תלונה מצידך כלפיו) ותראי מה הוא יעשה עם זה, האם הוא בנוי לכך, האם גם הוא ייחשף מולך.
    אינטימיות רגשית היא משהו שניתן לבנותו בהדרגה במערכת היחסים, אך ורק ע"י חשיפה מתמדת של הפנימיות שלך, ומתן אמון בו שהוא מסוגל להכיל זאת ולא חושש מכך, ומסוגל אף הוא לחשוף את פנימיותו בפנייך, עם הזמן.

אז יתכן שכרגע חסרה ההתלהבות והריגוש המתלווה לתקופת ההתאהבות, אבל אם תצליחו למנף את היחסים שלכם בהיבט של הפתיחות, זה יכול להעלות את רמת הריגוש וההתלהבות שחסרים עכשו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו