מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הבדל באופי ביננוניקי03/12/2012
שלום אני נשואה כבר 9 שנים ויש לנו 2 ילדים בני 6 ו-3 , הזוגיות ביננו טובה וגם האינטימיות אך יש דבר אחד שמציק לי וגורם לנו לא פעם להתווכח וזה נושא הלארג'יות והנתינה, אני טיפוס רכושני שאוהבת לשמור על הדברים שלי ולא לחלקם וגם אינני לארג'ית כאשר יש לי אני אתן ואכבד בדברים אך כאשר אני מרגישה שאין לי מספיק אני לא אתחלק ואתן, בעלי הפוך ממני כל הזמן רוצה לעזור לאנשים לתת, גם אם אין לנו מספיק כסף ולמשפחה הקרובה, הדבר מאוד מפריע לי ואני בטוחה שגם לבעלי זה מציק מהצד שלו,
איך אנו יכולים לגשר על הרגשות אלו ? והאם אני אמורה לא להתערב כאשר בעלי רוצה לקנות דברים לאחרים או למשפחה הקרובה ? אודה לתשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לדבר ולהבין מה הוא חושב
עדי בדיחי03/12/2012שלום לך ניקי וערב טוב,
ראשית טוב שאת מודעת לחוזקים ולחולשות שלך, לרבות תכונות כמו רכושנות. אני לא בעד להיות בשום קיצוניות, ונראה ששניכם משקפים, כל אחד, את הצד האחר- את את הקנאה לעצמך ולדברים שלך והוא משקף את המקום האחר- של לראות את הזולת ולהעניק.
יש "בעיה" בלהעניק ללא גבולות, אך לא ממש התרשמתי שזה המקרה. יתכן ולהערכתך זה יותר מדי, כיוון שאת אינך רגילה לכך, את יותר מתקשה "לשחרר" במקום הזה. יהיה נכון במצב כזה לערוך שיחה משותפת, להחליט ביחד על חוזה מסוים, הסכמים ברורים - מתי נותנים, כמה נותנים, למה נותנים, למי נותנים. את תצטרכי לעבוד על המקום הזה ולנסות לשחרר, והוא יצטרך להבין את המקום שלך ואת המצוקות שלך בנושא, ולשחרר לקראתך.
יש לבדוק עם בעלך מה הוא רואה לגבי הנושא, מה הוא מרגיש, את מעריכה שבטח גם לו זה מציק, אבל השאלה היא מה הוא מרגיש והאם הנושא הזה דובר כמו שצריך.. כנושא בעייתי בתוך הזוגיות. יתכן והוא יגיד לך שהוא מרגיש שאת שמה לו גבולות, וזה מתאים לו (הפכים נמשכים..), יתכן ודווקא תופתעי. לפעמים על אף שמתווכחים, בפנים יודעים שהריבים האלו הם תוצאה של רצון לאזן את הקשר- כשיש כף אחד שנוטה יותר במאזניים, יהיה צורך לאזן אותה.
אשמח לשמוע מה דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקי -
בני03/12/2012היי
רק לאחר שעדי עונה אני מרשה לעצמי להוסיף...
מצד אחד מגיע לכם צל"ש בכל זאת 9 שנים ביחד! ורק דבר אחד שמפריע...
א. זה לא נורא לריב מידיי פעם, את יודעת זה אפי' גורם לקשר להיות יותר חזק רבים ואז משלימים וכו', ובכלל - אומרים שאם 2 אנשים חושבים אותו דבר, סימן שמישהו מיותר...
ב. בכל זאת יש לי הארה קטנה, השילוב הקוטבי והמנצח של שניכם יכול לבוא לידיי ביטוי - בזמן שתדברו בשפת ה"אנחנו" - תארגני ערב מיוחד שבו תקיימי עם בעלך שיחה באווירה רגועה ונעימה, תדברו על איך אנחנו יכולים לנהל את הבית בצורה שתגרום לשנינו הרגשה של שיתוף ושנתחשב אחד בצרכים של השני!
כדאי שתאמצו את שיטת השקשוקה הידועה בעסקים, תשאלי אותו ברחל בתך הקטנה מה הן הצרכים שלו? מה הוא מרגיש שהוא נותן? מה זה עושה לו?
באותה נשימה תספרי לו בכנות מה את מרגישה שהוא נותן... מה זה עושה לך...
עם קצת יצירתיות ורצון טוב אתם תגיעו מהר מאוד להחלטות שירצו את שניכם, והכי חשוב יירצו את הזוגיות שלכם שתהפוך ליותר טובה ויותר חזקה.
אתם במקום טוב לכו על השדרוג הזה שייתן לכם חשק להחזיק מעמד עד זקנה ושיבה.
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עדי וגם לך בני.....
ניקי04/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)