מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה עם המשפחה של החבר,עזרו לי!!דנה04/12/2012
היי יש לי חבר עוד מעט כבר 3 שנים,הקשר הוא מכיתה י,המשפחה של החבר תמיד לא התייחסה ברצינות לקשר שלנו,תמיד היו מעירים לנו שאנחנו יוצאים הרבה ולי במיוחד שאני משנה את חבר שלי לרעה ..שיניתי אותו אך ורק לטובה,אחותו הגדולה התערבה והגיבה לנו בפייסבוק לגבי היחסים שלנו-משו כמו-אתם לא יודעים מה זה אהבה בכלל! זה לא משחק ילדים וכו...אז אני עם האחות בריב כי כמובן שהפסקתי לשתוק לה בשלב מסויים,האמא שלו תמיד פחדה שאם נתחתן הילדים שלנו יהיו חילונים..כי אני חילונית,אבל היא לא יודעת שאני ארצה לשמור שבת שאני אהיה גדולה...יוצא מכך שכל פעם שהייתי נכנסת אליהם הביתה היא הייתה עושה לי פרצופים וכל הזמן מעירה לחבר שלי לגביי..אז גם עם האמא אני לא בקשרים טובים..אנחנו עוד מעט 3 שנים ביחד והדבר היחיד שהשתנה זה שאמא שלו מקבלת אותי אבל לא נפתחת אלי בכלל רק אומרת היי וביי...לי זה ממש מציק ,החבר שלי לא עוזר לי ככ בעניין הזה. כי אמא שלו קשה מידי ומתייחסת אליו כמו ילד בן 8..מה אני אגיד..אני לא רואה עתיד עם הבחור הזה שאני מאוד אוהבת כי אני צופה ליחס מזעזע מצד המשפחה שזה חלק נכבד מהקשר...באמת שקשה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להכיר להם אותך!
עדי בדיחי05/12/2012שלום דנה,
עבור הורים דתיים אולי לא קל לראות את הילד שלהם יוצא עם מישהי שאינה דתיה. הם לא מכירים אותך לעומק, והאמת שלא נראה שהיה ניסיון מצדכם לעשות איזו שיחה עמוקה עלייך ועל הקשר שלכם.
כשלא מדברים על משהו- הוא עוד יותר גדול. ולכן, ההמלצה שלי היא קודם כל ליזום שיחה איתם, על רצונותייך בעתיד, על הפן הדתי, על הקשר שלכם. אולי אם את תיזמי ותהיי הצד ה"בוגר" של היחסים מולם, את תוכלי להביא אותך כפי שאת ופחות להתרכז בויכוחים ובעימותים. כשאמא שלו תכיר אותך יותר טוב, יתכן וגם אחותו תרד מ"העץ" הזה, ותהיה אפילו קרובה אלייך בעוד תקופה.
מבחינת החבר שלך, נראה שאפשר להבין אותו, הוא קרוע בין שני מקומות- אהובתו, ואמא שלו (והמשפחה בכלל). וזה כנראה לא קל עבורו להגן מולם על הקשר, כי כנראה כל מה שהוא שומע בבית אלו רק התנגדויות לקשר, חשבי עד כמה זה קשה להחזיק קשר של 3 שנים, בגיל כ"כ משמעותי כמו גיל ההתבגרות, ובכל זאת, לעמוד בכל הלחצים מסביב.
לכן, חשבי על דרך יצירתית לגשת לאמא שלו לשיחה אישית רק ביניכן ולהרגיע מעט את החרדה שלה. אם את מתכוונת לאמץ אורח חיים דתי בעתיד, הסבירי לה את זה, ספרי לה על אמונתך ועל הגישה שלך מהבחינה הזאת. יתכן וזה יפתח שיחה טובה יותר, שתרגיע אותה בהמשך.
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)