מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא הכל שווה בחלוקהיפית06/12/2012
אני נשואה כ-4 שנים +ילדה מתוקה אני ובעלי בני 30+העניין הוא שבכל מקרה שאנחנו עם חברים ומשפחה הוא מתקן אותי בפרסיה אפילו אם אני מספרת משהו הכי קטן כמו איך הגענו לבית שבו אנחנו גרים או כל מיני שמות שהיו לנו שיכלנו לתת לילדה ברוב המיקרים אני עומדת ומתקנת אותו ומסבירה לו ליד כולם שמה שהוא עשה זה ממש לא יפה כמובן שהוא מתעצבן והטון קצת עולה ושם אני שותקת..וזה לא מחשש שהוא יפגע בי אלה הפדיחות שהוא עושה.ועוד דוגמה הוא מחליט איפה מתאים לבזבז את הכסף הוא אף פעם לא החסיר מאיתנו דבר (אני בבית עם הילדה לא עובדת)ואם החלטתי לקנות לאחינים שלנו משני הצדדים מתנות חנוכה וסוף סוף קניתי במחירים סבירים הוא מתלונן שבכלל זה יותר מידי ככה ליד הגיסה שלי כמובן שאמרתי לו שנדבר על זה אחר כך אבל הוא בשלו יש משחקים שונים ויותר מענינים וככה זה נמשך כמה דקות עד שניכנסתי לבית וכמובן שהגיסה עזה כעסתי המון והוא אמר סליחה וכל הקישקוש
וכמובן כל מה שקשור למינוס בבנק אין לי מילה כי כמובן הוא יודע יותר טוב
אני ממש מתוסכלת וזה מרגיש ממש לא נעים
מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב שבו אני נימצאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוויון ועימותים בפומבי
עדי בדיחי07/12/2012שלום יפית,
כבר מהכותרת שלך ניתן לראות כי הנושא המרכזי פה הוא חלוקת המטלות. אם להתייחס לנושא הכלכלי שהעלת, אולי בגלל שבעלך הוא המפרנס העיקרי והיחיד של הבית, הוא יותר מנכס לעצמו את קבלת ההחלטות ואת ההתיחסות למינוס בחשבון. זה לא אומר שזה אמור להיות כך, אבל אולי זה הסבר. כשהכסף מגיע כביכול ממנו, הוא מרגיש יותר שליטה עליו. במאמר מוסגר הייתי מציעה לך לחשוב על אופציה של תעסוקה עבורך, אולי משרה קטנה או משהו שמתאים לך, לא כדי לפרנס גם, אלא כדי להרגיש טוב יותר במקום הזה.
לגבי ההתנהגות שלו אלייך באירועים חברתיים- אני מניחה שיש לו נטיה לתקן הרבה אנשים ולא רק אותך, אך כשזה מגיע למקום פומבי, זה יכול להיות מאוד לא נעים. כשאנחנו רבים או מתעמתים מול קבהל, הרצון האוטומטי הוא לנצח ולזכות באהדה של החברה מסביב. יש אנשים, כמוך, שיעדיפו (ובחוכמה) לא להיגרר לעימות כזה וישתקו ויבליגו. אך גם כאן התחושה לא נוחה בכלל.
במצב כזה יש לדבר איתו ולהסביר לו מה את מרגישה. אולי כדאי שתנסו לעבוד על כך ולנתב את ה"ויכוחים הפומביים" לתוך הבית הפרטי. חשוב מאוד שסבירי לו מה את חשה באותו רגע. יש פעמים בהן לא נוכל לשנות את בן הזוג עד כדי כך, אבל אולי אם הוא יבין מה זה באמת עושה לך, הוא יחשוב פעמיים אם לתקן אותך על כל פרט, מול כולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)