מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- להתגרש ?ליאור06/12/2012
שלום.
אני נשוי 10 שנים + 1 .אנחנו בסביבות 50 .
לפני חצי שנה לאחר שהרגשתי שהיחסים ביננו מדרדרים בגלל ויכוחים בנושא יחסי מין אמרה לי אשתי כי כי לא נהנת מקיום יחסי מין (לא אמרה שזה איתי דוקא) ועושה זאת בשבילי כי לי זה עושה טוב ורוצה שאני אהיה מאושר ושיהיה לי טוב .היא מבחינתה מוכנה לותר על סקס ומספיק לה פעם בשבוע פעם בשבועיים .
מאז אותו ויכוח ודברים שנאמרו לי אינני מסוגל ליזום סקס עם אישתי , לא מסוגל להחמיא לה , לא מסוגל לחבק אותה ולהתקרב אליה , אם אני מתקרב אליה זה לסקס מהיר וזהו .
אני מסתובב מתוסכל מה לעשות להתגרש או לחיות ככה כאשר אני יודע שאשתי נותנת לי סקס כדי שלא אבגוד בה . דרך אגב גררתי אותה ליעוץ זוגי מיני והרבה זה לא עזר המשפטים שהיא אמרה לי "דפק לי את הראש וכל הרגש שהיה לי אליה .
עד אותו יום תמיד יזמתי , נתתי לה כבוד , חיבקתי אותה , נתתי לה אהבה , החמאתי לה , קניתי לה מתנות וכל מה שניתן וגם השקעתי ביחסי המין ביננו על מנת שיהיה לה טוב אבל מאז הכול מת אצלי כלפיה .
מה לעשות ? להתגרש , להשלים או לחיות עם משהי במקביל?.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה מורכבת
דורית כהן09/12/2012עומרי היקר, אכן עסק ביש. אישתך "יצאה מן הארון" וחשפה מציאות שכנראה היתה שם זמן רב מבחינתה, אשר היא לא תיקשרה אותה איתך לפני כן.
מצד אחד, לה עכשו יותר נוח, כי היא לא צריכה יותר להסתיר מפניך את תחושותיה ורגשותיה, ולא צריכה לזייף מולך. מצד שני כל החווייה המינית, שאליה משתייכת גם האהבה בכללותה, התקלקלה עבורך לגמרי.
אני חושבת שיש לינקייג' עמוק בין סקס ואהבה. לאורך זמן - שני ההיבטים האלו מתחזקים זה את זה. קשה מאוד לאורך זמן לקיים יחסי מין ללא אהבה, ומצד שני, אהבה בלי סקס, בלי המגע הגופני האינטימי - אף היא עלולה להתנדף.
כך שלהמשיך לחיות יחד כמו שזה עכשו - יהיה לשניכם מאוד קשה.
במשבר מסוג זה אתם זקוקים לליווי מקצועי, על מנת לראות האם ניתן להמשיך יחד כזוג, ואם כן - אז איך. נכון שיש זוגות שמכירים בבעייה כזאת ונשארים יחד, ומאפשרים שיהיו יחסים מן הצד, כפי שכתבת.
עם זאת, אינני בטוחה שבייעוץ אליו הלכתם - הכל נחשף. חשוב להבין מה גרם לה לתחושות העמוקות הללו מולך, לאיבוד החשק והעניין בסקס. זה אגב לא משהו מאוד יוצא דופן. מנסיוני נשים (וגם גברים) מגיעים למצב כזה כתוצאה מכמה סיבות אפשריות:
חוווית הסקס עבורם אינה טובה - אפילו אם אתה טוען שאתה מאהב שמשקיע- לא בטוח שאתה משקיע באופן שהיא היתה רוצה
סיבה נפוצה אחרת היא כעסים שאינם קשורים בסקס. מרירות ותלונות לגבי חלוקת העבודה בבית או היחס שלך לילדים, או דברים נוספים שמפריעים לה שנשארים קבועים ואינך מתחשב בה. כל אלו יוצרים משקעים שמחלחלים עד המיניות ופוגעים בה קשות.
לסיכום, אתם זקוקים עכשו להגיע לייעוץ זוגי כדי לבקל עזרה מקצועית האם יש משהו שניתן לעשות ולעזור לכם לקבל את ההחלטות הנכונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)