יחסנו לאן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יחסנו לאן
    יעלי
    11/12/2012

הי.
    שמי יעל אני בת 28 ונמצאת במערכת יחסים עם בן זוגי מזה שנה וחצי. אנחנו גרים ביחד חצי שנה.
    אני מרגישה נאהבת, נתמכת, ועם בטחון בקשר. זכיתי באהוב וחבר הכי טוב וזאת ברור לי מאד.
    יחד עם הנ"ל יש לי בעיה- אני לעיתים קרובות מרגישה שהוא לא מספיק "גבר" בשבילי. הוא בחור תומך ואוהב אך אינו אקטיבי, פועל ויוזם. זה בא לידי ביטוי הן בקריירה שלו שאינה מתרוממת, בחיי החברה והן בזוגיות שלנו. תמיד מקונן בי חשש שלא יהיו לנו חיים יציבים ונורמאליים עקב כך ודווקא אינני מדברת מבחינה כספית.
    אני יודעת כבר שבן זוג אינו יכול למלא את כל צרכיי באשר הם, אך זה עניין אקוטי שפוגש אותי כל פעם מחדש. זה לעיתים גורם לי בצער רב לא להעריך את מה שיש לי בידיים. אנני יודעת אם זה דבר שיכול להשתנות, ואם בכלל אני יכולה לבקש לשנות תכונת אופי שכזו. מאד קשה לי להשלים עם זה. וזה לעיתים מעלה בי שאלות על המשכיות הקשר. מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסנו לאן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השלם וחלקיו

עדי בדיחי
    12/12/2012

הי יעלי,

ראשית אני שמחה עבורך שמצאת כזה פרטנר מיוחד. נשמע שסה"כ למעט מה שציינת מדובר באהבה ובבחור שעושה לך טוב.

לגבי הדברים שהעלית- יש פעמים כאלה שבן הזוג הוא "לא מספיק" במשבצות מסוימות. אם זה משבצת ה"יוזם", ה"גבר", ה"רומנטי", ה"מפרנס", וכו'. לכולנו יש כל מיני תפקידים לא כתובים, לא מוגדרים, אך הם מאוד "שם" בתוך המערכת הזוגית. ולא תמיד אנחנו מספקים את הכל לבן או לבת הזוג. יש פעמים שמתוך כל המכלול מדובר במשהו בעל אחוז מסוים- אך מספיק קטן כדי להגיד "השלם גדול מסך חלקיו", או שהאחוז הזה הוא דווקא מאוד משמעותי ותוקע את מערכת היחסים מלהמשיך להתקדם.

יש פעמים, שמרוב שטוב לנו, ואנחנו יודעים כמה ברי מזל אנחנו- יש את הנטיה לחפש איפה בן הזוג לא מסתדר לנו עם האידיליה. לפעמים ה"טוב" הזה הוא טוב מפחיד. למה הכוונה? "טוב מדי", וכשזה אידיאלי מדי, אנחנו ישר נחפש את האיזון- הרי לא יתכן שנצא עם אדם מושלם, אם הוא מושלם- מה זה אומר עליי? שאני צריכה להשתוות לו ולהיות ברמה כ"כ גבוהה? בואו נחפש "פגמים" ובכך נרגיע את עצמנו.

את כל אלו אני כותבת לך על אף שכתבת שמדובר מבחינתך במשהו אקוטי. כי לפעמים בכל זאת יש לקחת את הדברים האלו בחשבון ולבדוק עם עצמנו מה אנחנו מצפים מבן הזוג, האם אנחנו מצפים שהוא ישרת חסר מסוים שיש דווקא בנו, האם הייתי מוכנה להחליף את בן הזוג בבן זוג אחר- שיש בו את התכונה שאני כ"כ מחפשת- אך אין בו תכונות אחרות, שיש אותן כיום לבן זוגי הנוכחי?

אני מניחה שאלו שאלות שחולפות לנו בראש מדי פעם, גם כשנשואים. אך שוב- האם השלם אכן גדול מסך חלקיו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו