המשפחה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• המשפחה
    אנונימית
    20/12/2012

שלום,
    אני וחבר שלי (24) כבר שנתיים יחד. הוא אדם מקסים ויקר. הבעיה מתחילה במשפחה שלו, היא קרה ומחושבת. וכל פעם אני מוצאת עצמי מתוסכלת מחדש. אני באה ממשפחה מאוד חמה, מכילה ומאצמת, וממש קשה לי להרגיש מנוכרת אצלו. אני תמיד מרגישה לא שייכת.
    אתמול אחרי מקרה מסויים, שוב קיבלתי סתירת לחי. זה הקש ששבר את גב הגמל. שוב הבנתי שאולי אני לא שייכת. וחשבתי פתאום, שמה שלא קרה בשנתיים, אולי כבר לא יקרה אף פעם. (אגב, אני באמת משוכנעת שזה לא אשמתי. כלומר, הם לא מתייחסים אליי ספציפית בקרירות- זאת תהיי הגישה לכל אחת).
    ניסיתי לדבר איתו. אמרתי לו שזה מפריע לי. והוא ניסה בזמנו לדבר איתם בקטנה. אבל זה לא באמת שינה משהו.

אני באמת מתוסכלת כבר ולא יודעת מה לעשות. מצד אחד, האדם שלצידי באמת מדהים, והכימיה ממש טובה, אבל מצד שני תחושת הניכור באמת קשה לי. אשמח אם תוכלו להגיד לדעתם ולייעץ.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשפחה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשפחה - חשובה, אבל

עדי בדיחי
    20/12/2012

שלום נופרי,

עצם העובדה ששניכם מגיעים ממקומות מנוגדים באשר לערכיות משפחה והבעת חום- היא משמעותית. מראש את תרגישי לא שייכת למקום כזה. את גם לא תרגישי שייכת, נניח, לסוג מסוים של תרבות אם הוא לא ידמה למה שאת מכירה.

מעבר לכך, יש לעשות הבחנה בין היחס האישי מולך (ואז את באמת לא שייכת, כי זאת רק את) לבין הגישה הכללית שלהם לכל אדם. משציינת כי היא לכל אדם- הרי שאין זה משפיע על תחושת השייכות הספציפית והסובייקטיבית שלך, ולמה? כי אם כל אדם לא מקבל שם יחס, הרי שאת כמו כולם, עבורם. הרי שאת, שייכת, מבחינת קנה המידה שלהם. את פשוט תקבלי את אותו יחס כמו שכל אדם מקבל כשהוא נכנס אליהם. אני בטוחה שאם תפשפשי, תגלי שגם בן זוגך לא קיבל "טונות" של יחס חם ואהבה, גם הוא כנראה רגיל למשהו מאוד "במינון", למשהו שהוא לגמרי לא מופגן, כפי שאת רגילה. לכן גם השיחה איתם (ביוזמתו) תהיה "בקטנה", כי קנה המידה שלו הוא אחר.

אותם לא תוכלי לשנות- זה מי שהם ואלו הדפוסים שלהם. מה שכן, תוכלי לנסות להוריד אותך מהמשוואה, פשוט להבין שככה הם, וזה העינין איתם. זה יכול להיות יתרון משמעותי שיש איזון מבחינת ההורים של שני הצדדים. צד שיותר קרוב וצד שפחות קרוב. בהחלטות עתידיות של שניכם כזוג את תראי שזה משתלם, אולי הם יטו פחות להתערב, פחות לקחת דברים אישי.

נסי ליישב את הסתירה הזאת- מצד אחד את כותבת שאת לא אשמה ואת יודעת שככה הם יתייחסו לכל אחד, מצד שני את אומרת שחטפת מהם מכה אתמול. אם תצליחי לעשות שינוי בחשיבה- שזה לגמרי לא קשור אלייך וזאת הדרך שלהם לתקשר עם הסביבה, אולי יהיה לך קל יותר להבין את ההתנהלות ולהבין שאת בכלל לא חלק מהמשוואה הזאת. ככל שתקדימי לקבל את זה כן ייטב. לפרק קשר חלילה, בגלל הקרירות שלהם- אני לא רואה בזה פיתרון נכון לך. כי את באמת אוהבת אותו ואלייך הוא מתייחס כפי שהיית רוצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו