מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דילמה!מישהי22/12/2012
שלום רב
כתבתי כאן בעבר אהבתי את התגובה שלך אני אשמח לקבל ממך שוב תגובה.
אני בת 24. היה לי חבר שנתיים וחצי בן 25 עד לפני חודש. בגדול הסתדרנו והייתה אהבה מצד שנינו אך לא הייתי הכי שלמה איתו. במיוחד כי הרגשתי שאני נמצאת בכמה שלבים קדימה בחיים מאשר הוא. אני כבר אחרי תואר ראשון ועובדת בעבודה יחסית יציבה והוא רק התחיל את החיים.. הרגשתי שאני עם יותר ניסיון חיים מאשר הוא... שאני מובילה אותו יותר מאשר ההפך. חשוב לי שיהיה לי מישהו שידע גם להוביל אותי ולא שאני אהיה סוג של בייביסיטר עבורו... הוא לא אהב את זה שאני אומרת לך מה לעשות אבל האדישות שלו חירפנה אותי. באיזשהו שלב הנחתי לזה ואיכשהו קבלתי אותו למרות שבפנים הרגשתי איזשהיא פשרה שאני נמצאת איתו כי הרגשתי שאני יכולה להשיג יותר. האמת שגם מצד המשפחה איכשהו החדירו לי שבאמת מגיע לי יותר.
חשוב לי לציין שמצד שני מדובר בבחור טוב עם לב טוב ודי מסתדר עם האופי הקשה שלי. היה לנו גם כיף ביחד.
מפה לשם עברו שנתיים וחצי והתחלתי להרגיש מוכנה לצעד הבא חתונה. הוא אמר לי שהוא לא מרגיש מוכן לזה. הוא רק התחיל ללמוד לתואר (וזה אגב גם אחרי שאני הסברתי לו כמה חשוב ללמוד זה לא בא ממנו...כרגיל אני מנסה לקדם אותו והוא לא אותי לא בכוונה פשוט מרגישה שהראייה שלו אולי מצומצמת יותר בגלל השלב בו נמצא בחיים ואני לא מאשימה אותו...)
הוא אמר שהוא רואה את עצמו חושב על חתונה רק בעוד שנתיים לפחות ואני אמרתי שאני לא מוכנה לחכות כ"כ הרבה זמן. הצעתי פשרה משהו באמצע והוא לא היה מוכן להתפשר בזמן.
בגלל הקטע עם החתונה ועם שאר הדברים הפריעו לי ותאכלס גם עם התמיכה של המשפחה החלטתי להיפרד ממנו והוא די הסכים איתי...
עבר חודש ומאז הכרתי בחור נוסף שגם הוא בידיוק נפרד ממישהי שהיה איתה חצי שנה (יצא ככה). הבחור די עונה על הסטנדרטים שלי אבל לא מרגישה שיש בנינו רומנטיקה כ"כ כמו שהיה לי עם האקס...לא מרגישה שהוא מחזר כ"כ.. לא יודעת לא מרגישה כ"כ שהוא מושך אותי להיפגש איתו שוב ושוב. למרות שאני די מתרשמת מהאופי שלו אבל בלב לא יודעת אין את הפרפרים והכיף בהתחלה.
לפני כמה ימים היה לאקס יומהולדת. התקשרתי לאחל מזל טוב ובמשך השיחה הרגשתי כמה אני רוצה אותו... רציתי פשוט להגיד לו בוא ניפגש אבל עצרתי את עצמי...
יש לי הרגשה שהאקס די המשיך הלאה... לא באמת נלחם על הקשר.
אני ממש בדילמה מה עלי לעשות. אשמח לתגובה מכם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החיפוש החשוב ביותר בחיים
דורית כהן23/12/2012מישה היקרה, העובדה שהרגש שוב רצון להיות עם האקס והרגשת געגועים לרומנטיקה - היא מאוד טבעית ומתבקשת. היו ביניכם המון רגעים טובים, חיבור חזק, כנראה גם סקס טוב, והכי טבעי שיש לך רגשות אליו עדיין.
הרי לא על כך הפסקת את הקשר איתו. לא בגלל שחסר שם רגש או משיכה. הפסקת בגלל שלא הערכת אותו מספיק ובגלל שלא הייתם באותו שלב בחיים. לדעתי זה לא משהו שמשתנה עם הזמן. אם תחזרי אליו יהיו כמה רגעים טובים ונעימים אבל בגדול הבעייה ההיא לא תיפתר.
הבחור השני - זה לא מספיק שאפשר לעשות "v" על חלק מן הדרישות. אם הוא לא מעורר בך תשוקה גופנית ופרפרים - אז זה כנראה לא זה...המשיכי לחפש, את עכשו צריכה למצוא מישהו שיתאים לך מכמה שיותר בחינות - גם מטרות משותפות, ערכים משותפים, תחומי עניין משיקים, תקשורת טובה, וכמובן - משיכה מינית הדדית. זאת עכשו המשימה החשובה בשלב החיים בו את נמצאת - לבחור את מי שיהיה בן זוגך ואב ילדייך. זו המשימה הכי חשובה בחיים, לדעתי...ויש לך מספיק זמן לכך, את ממש צעירה, וכבר יש לך נסיון חיים עם הבן זוג הקודם, כך שאת יודעת כבר מה לא מתאים, וגם יודעת מה כן היה לך טוב שאת רוצה גם ביחסים הבאים. מצבך טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)