בעיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה
    ירין
    23/12/2012

שלום רב ,
    יש לי חבר שמבוגר ממני ב7 שנים,בכל פגישה הוא תמיד ״מצטייד״ באוטו למרות שהבהרתי לו כי אין לי כל בעיה להליכה רגלית(אני בת 17 ללא רשיון) , הוא אינו מוכן לוותר בעקבות ההרגל שהתפתח אצלו במהלך השנים ...יום אחד הוא החליט לנסוע לטבריה שזה מרחק יחסית גדול מאשדוד ומיד לאח..כ הוא שאל אותי בעקיפין״מה עם עלות הדלק חחח״,אינני יודעת איך להשיב,מדי פעם בנסיעות עירוניות ובינעירוניות כשקופצים לנושא שמתקשר לעניין הוא מעלה את השאלה הזאת בנימה עליזה ובכל פעםואני מתחמקת,...אמא שלי חושבת שמאחר ואנחנו הגענו כבר לשלב האינטימיות,לטענתה זה נבזי מצידו להעלות לשיחה את הנושא בכלל וכי אין לו כל זכות,אולם אני מבולבלת,מיותר לציין שהוא לא עובד וגם אני לא,אני מגיעה ממשפחה חד הורית והוא ממעמד סוציואקונומי גבוה..
    כיצד עליי לפעול?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה רעיונות

דורית כהן
    23/12/2012

ירין היקרה, לדעתי במקרה שלך הנושא הזה הוא מאוד ברור ופשוט, כי את צעירה, לא עובדת, ואני מניחה שהוא יודע על מצבך הסוציואקונומי. לאור כל זאת לדעתי לא צריכה להיות אצלו ציפייה שאת תשתתפי בעלויות דלק ונסיעות.

נשארת השאלה איך לפתור את המבוכה שלך?

נסי להעלות את הנושא מולו, ולשאול אותו מה הוא חושב על כך. את יכולה להגיד לו שאת שמה לב שהוא כל פעם כאילו מתבדח על הנושא, אבל זה עושה לך הרגשה לא נוחה ולא נעימה, וכדאי שהוא יהיה מודע לכך שצורת ההתבטאות הזאת שלו מביכה אותך. אם לא תגידי זאת - הוא כנראה לא יהיה מודע לכך.
    לפעמים צריך להעלות נושאים קצת מביכים ומלחיצים - אבל זה חלק מניהול הזוגיות. בני זוג צריכים לדעת שיש משהו שהם עושים שמפריע לשני, וכדאי לראות עד כמה הוא מסוגל לתקן זאת מתוך התחשבות בך.

דרך אחרת, עקיפה יותר, זה לקחת זאת בהומור:
    את יכולה להגיד בפעם הבאה שהוא זורק משפט כזה - "רק רגע. מאמי...תן לי לשלוף את פנקס השיקים שלי".. או משהו כזה, כלומר להביא זאת לאבסורד על מנת שהוא יבין שהציפייה שלו - אם ישנה כזאת - שתשתתפי בהוצאות היא לא ריאלית.

עוד אפשרות היא להגיד לו - אני מעריכה את העובדה שאתה מממן את הבילויים שלנו, אבל תביא בחשבון שלי אין בכלל את האופציה לתרום כך, ואני גם מסתפקת בבילויים מקומיים שלא כרוכים בנסיעות, אם זה מעורר אצלך איזה קושי.

יתכן שהוא מעלה זאת בהומור כי הוא לא באמת רוצה או מצפה שתשתתפי איתו בהוצאות, אלא רק רוצה לשמוע ממך שאת שמה לב להשקעה שהוא משקיע ושאת מעריכה זאת. כי אם עד עכשו את פשוט התעלמת מכך - בגלל שזה מביך אותך - אז אולי זה חסר לו לשמוע ממך שאת מכירה בכך ומעריכה זאת.

בהצלחה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו