מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר רציני מה עושים?מיואש23/12/2012
שלום רב,
בתחילת שנות ה- 40. נשואים כ- 15 שנה עם עליות ומורדות. בשנתיים האחרונות מריבות תכופות. מזה כ-שנה לאשתי אין כל חשק למגע כגון חיבוק ספונטאני וכן לקיים יחסי מין (אבל עושה באי חשק בולט בשביל שקט).חשבתי שהמצב ישתפר אם לא נריב מספר חודשים אבל ללא הועיל. הדבר הציק לי מאוד ובעקבות שיחה שיזמתי לפני כמה ימים ציינה שאין לה כל חשק לקיים איתי יחסי מין כיון שציינתי בפניה בעבר שיש בעיה עם הסקס, כשלא הייתה כל בעיה והעלבתי אותה (מספר דברים נאמרו על ידי אחרת וכוונו אך ורק לתדירות). לדבריה לא מאמינה כי המצב יכול להשתפר וכי בשביל סקס טוב לא צריך להתאמץ ולעבוד. הצעתי לה ללכת לטיפול זוגי או אחר אבל היא מסרבת בכל תוקף וטוענת שמבחינתה זה יעשה רק יותר גרוע. והיות שאני הכנסתי אותנו לבעיה שאני אפתור אותה לבד. אני אובד עצות. אוהב אותה מאוד וגם מראה לה את זה בכל הזדמנות. לא משפיע. ומצד שני גם פגוע מאוד מהמצב עד כדי מחשבות על פרידה (ופגיעה בשני ילדים מקסימים שלא עשו דבר).
אשמח לקבל עצות מועילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת אחריות אישית בתור צעד ראשון
דורית כהן23/12/2012מיואש יקר, צר לי אבל נראה לי שאישתך מתנערת לחלוטין מכל אחריות למצב ומשאירה לך לפתור את הבעיה.
נראה שהיא מצאה את הפתרון הנוח לה - להגיד לך שאתה הוא זה שגרמת לבעייה בכך שפגעת בה במילים קשות על איכות הסקס שלכם - ואחרי שאתה הוא הפוגע - עכשו תישאר עם הבעייה.
זה לא פתרון, כמובן. אבל מכיוון שהיא כל כך נחרצת ותקועה, אז אני רוצה להציע כמה צעדים שאתה יכול לעשות בשלב ראשון, סוג של "בדק בית" עצמי:
אם אתה מבין שאכן פגעת בה באותה שיחה, והשתמשת במילים ובביטויים שלא נכון היה להתשמש - עליך להתנצל ברצינות בפניה.
אחרי ההתנצלות - תשאל אותה מה מפריע לה אצלך? אם זה בהתנהגות, בתקשורת, בעזרה בבית, בהרגלים האישיים שלך. הקשב לדבריה ונסה לראות בהם פידבק.
הרבה פעמים בני זוג לוקחים את הביקורת של בת זוגם כנסיון לשנות אותם ולעצב אותם והם נעמדים על הרגליים האחוריות ומתמרדים כנגד כל נסין לשנותם.
אבל לדעתי זהו הבסיס של זוגיות טובה - להקשיב בעניין ובנכונות למה שמפריע ולעשות את המקסימום שאתה יכול לעשות כדי לשנות את עצמך - לא כי היא רוצה לשנות אותך אלא כי לך זה חשוב שיהיה לה טוב!!!
אני משערת שאם היא תקלוט זאת בצורה כזאת, ותבין ותפנים שיש לך כוונה רצינית להתחשב בה - לאורך זמן - היא תשנה את ההתייחסות שלה כתוצאה מכך.
אם אתה תעשה זאת ממש ברצינות, ללא התחשבנות, ובכל זאת היא לא תתחיל לבוא לקראתך אחרי מספר חודשים של פעולות רציניות של שינוי מצידך - כנראה שיהיה עליך להרים ידיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)