בעייתית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעייתית
    נעם
    27/12/2012

אני לא יודעת איך להיות ביחד וגם לא איך להיות לבד
    נשארת יותר מדי בקשר כי בעיקרון הוא טוב למרות שיש דברים שלא חוסר התאמה
    כי יותר נוח ונעים מלהיות לבד
    ואז מתבאסת שנשארתי כי יכולתי אולי להכיר בחור טוב יותר, מודעת לזה שאחד הקריטריונים שלי לבחור זה הרבה עניין של נוחות, שיהיה לי נוח איתו שיהיה זמין עבורי, ויכולה להישאר במצב כזה בגלל העניינים האלה יותר מדי
    זה קשור גם ללבד שלי, גם עכשיו באופן מובהק לא חבל לי שנגמר עם הבחור כי הרבה דברים בו לא מצאו חן בעייני גם ככה, מה שמוזר לי זה להיות לבד, מוזר לי להתמודד עם עצמי לבד לגמרי, איך אני יוצאת מהתסבוכת הזו?

אני כן רוצה בן זוג שאוכל להכיל ולהבין ולאהוב אותו ולא רק בן זוג כדי לא להיות לבד ומתוך הרגל, ומפחדת בפעם הבאה להישאר בגלל הסיבות האלו, יש בי המון חללים בחיים, שכשיש בן זוג אז הוא ממלא אותם, אבל במידה וכן אמלא את רוב החללים שבי אז איך אוכל להכניס ולשלב בן זוג, היו תקופות שלמדתי ועבדתי והתנדבתי ותחביבים ומשפחה וחברים ולא ראיתי איך אני מכניסה בן זוג בכלל, אבל כשיש בן זוג אז הוא סוגר המון חללים ואז מרגישה שאני מעדיפה בגלל שנוח לי כן לוותר או יותר נכון לצמצם חלק ניכר מהדברים, כי הם כנראה לא באמת מספקים אותי, והיותו של בן זוג כן " מסדר" אותי עד שמתחיל לי לא להיות נוח... ואז שוב המעגל הזה

חברים אומרים שטוב שנגמר כי אף פעם לא הייתי סגורה אליו ואולי אהיה לבד או שאם אכיר מישהו אז אולי זה כבר יותר טוב כי איתו לא היה לי קשר רגשי
    מה גם שפחדתי בקשר ואולי נשארתי בו כי אהבתי קצת בהתחלה את זה שאני לא מתחברת באמת כי מאוד נפגעתי כשכן

מה גם שהוא יצא ממש פוגע ואמר דברים מגעילים וגמר את הקשר בדרך מגעילה
    אבל מפחיד שיכול להיות למרות שלא אהבתי ולמרות שזה לא היה זה שהייתי נשארת עוד בגלל הנוחות ועכשיו אני לבד ולא יודעת כ"כ איך להתמודד עם זה
    למרות שכבר לא רציתי את השיחות איתו והן עצבנו אותי או שעממו אותי, אבל היה לי כיף לדעת שמישהו מחכה לראות אותי ומתגעגע, אני לא התגעגתי אליו, ושיש עם מי להיות ועם מי לדבר כל יום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעייתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

נעם
    27/12/2012

איך אני כל פעם מוצאת דברים שמשגעים אותי בבחורים שאני יוצאת איתם, ואז אני מוציאה עליהם עצבים
    ולא בטוחה בקשר ואז כשאני לבד זה חסר לי, אבל כמו הפעם ועל אחת כמה וכמה עם האקס
    כשמנסים עוד הפעם אני עדין מתעצבנת ולא רוצה להיותצ עם הבחור עצמו, אלא פשוט אוהבת את הכיף והנוחות
    שיש בקשר, למה אני לא מצליחה להבין ולהכיל את הבחורים האלה? למה אני מתרגזת ככה?
    אין לי מספיק ביטחון אני יוצרת קשר עם מכרים שאני לא באמת אוהבת רק כדי לא להיות לבד
    וכשאני עם חבר אז אני כן רוצה להיות איתו הרבה ומבאס שעכשיו אני או לבד או עפ אנשים שגם לא
    באמת כיף איתם... אבל כשאני עם החבר גם לא באמת מעניין לי איתו אבל יותר טוב כיביכול, למרות שלא כי אני מתעצבנת וכועסת

אבל כמו עכשיו אח"כ אני בדיכאון כולשהו וחושבת אם לא הייתי רבה אם הייתי מבליגה אז לא היה נגמר והיה לי עם מי להיות לדוגמא בימים הנהדרים האלה עם מי לטייל. וכן אני יודעת שבין היתר גם אמרתי לבחור שזה בגלל הזמן האחרון שלא טוב לי בזמן שלנו ביחד בהתנהלות שלנו, ועכשיו כשאין את זה, אני בהרגשת חסר
    וזה קרה גם לפני שבוע וחצי פתאום חלל כזה, אבל בשבוע עצמו הייתי עצבנית ובחוסר הבנה אליו...
    וכמו שכתבתי לא כ"כ אוהבת אותו נטו אבל המצב עכשיו מבאס ולא יודעת מה יותר רע
    כמו שכתבתי חברים אומרים שזה טוב יותר כי אני אוכל להכיר מישהו שאולי אוהב אותו אבל מבאס להיות לבד בעיקר אחרי שכן כבר הכרת את הבחור והכל, להתחיל שוב, ולמרות ההכרה של זה לפני שבוע וחצי אני שוב באותו המקום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזהות העצמית שלך מול זוגיות

עדי בדיחי
    28/12/2012

הי נעם,

מכל מה שכתבת עולה דבר ברור- את מתקשה להגדיר איפה מסתיים האינדיבידואל שלך ואיפה מתחילה הזוגיות. נראה כי את מתקשה מאוד לייצר לעצמך את מיצוי ה"אני" שלך- מה את אוהבת, למה לא לוותר עלייך בתוך הקשר. את נשאבת לזוגיות כי היא מספקת מקור חם ונוח, הבעיה היא שאת את מרגישה שזה מוחק ממך משהו, בד בבד בן הזוג עלול לחוש שאת נתלית רק בו, וזאת בעיה.

מעבר לכך, את נוטה להיקשר לאנשים כדי להיות איתם ביחד, כדי לא לחוש לבד, ולאו דווקא כי יש לך רגש אליהם. במצב כזה את שמה עצמך במילכוד מאוד לא נכון- את מתמודדות עם מצב מורכב, מצד אחד את לגמרי לבד רגשית, מצד שני את כן מחויבת לאדם שאין לך רגש נכון אליו, וכל זה יוצר מורכבות ובעיקר מייצר עצבים חדשים - כי כשאנחנו לא באמת אוהבים מישהו וכן מחויבים אליו- זה עלול מאוד להרגיז.

נסי להקשיב לאלו שמכירים אותך טוב ורוצים בטובתך. פעם אחת נסי לייצר עם עצמך זוגיות, ולחיות עם זה טוב, ורק אח"כ להכניס מישהו לחייך. כשאדם מבחוץ יראה כמה טוב לך עם עצמך ושאת גם עסוקה בך ולא רק בביחד, את תראי שגם עוד אנשים ימשכו אלייך, כאלו שבאמת יתאימו לך הפעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו