מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבולבלת...ליה30/12/2012
שלום רב, ותודה מראש
אני יוצאת עם מישהו חדש כבר חודש וחצי אני בת 22(נפרדתי מהאקס שלי גם לפני 3 חודשים) והוא בן23, בהתחלה היה נראה כאילו הוא ממש מעוניין בי שולח הודעות שיחות ארוכות בטלפון שיחות בסקייפ מתכנן מפגשים הכיר אותי למשפחתו והחברים שלו בקיצור ממש להוט בנוגע אליי...אנחנו לא מאותה העיר לכן הוא הזמין אותי אליו לפני שלוש שבועות בערך הסכמתי ונישארתי אצלו יומיים ( קיימנו יחסי מין והכל היה מושלם הוא אמר שהוא נהנה איתי וכיף לו. .)ולאחר כמה ימים ההתנהגות שלו השתנתה 180° הפסיק להתקשר לשלוח הודעות להתעניין בי. וכשדיברתי איתו על זה הוא ענה שהוא רוצה לקחת את זה לאט ותקופה ארוכה הוא לא היה בקשר רציני והוא צריך להתרגל לזה ושהוא חושש עוד שאני אחזור לאקס, ושהוא כן רוצה לתת לזה צ'אנס ונראה לאן זה "מתגלגל"-ממש במילם האלו.
אתמול נפגשנו והוא היה ממש קר לא הפגין לא חום ולא יחס ואפילו לא שכבנו, אני לא אמרתי לו כלום ופשוט נישקתי אותו הרבה ליטפתי אותו וגרמתי לו להרגיש שאני באמת נהנת איתו...אני לא יודעת למה ההתנהגות שלו השתנתה אני נראת מאוד טוב ומתופחת ומשכילה ( אני לא רוצה להיפגע שוב כמו עם האקס כי הוא היה פשוט קר תמיד לא משנה מה הייתי עושה ), האם כדאי לי לסיים את הקשר הזה או שפשוט לחכות בסבלנות שהוא יפתח אליי עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר זוגי צעיר
עדי בדיחי30/12/2012שלום ליה,
לצערי אני לא רואה שהוא מעניק לך כשם שאת מעניקה לו. ולמה? את אמנם יצאת מקשר עם האקס, נכון, אך התחלת קשר חדש, עם הרבה התלהבות של שני הצדדים, התקדמתם די מהר (לישון אצלו ייומיים, למשל), ז"א מעשים שהיו יכולים להעיד על רצינות הקשר.
אך לפתע פתאום התנהגותו השתנתה והוא מתחיל להזכיר לך את האקס- הוא פתאום לא בטוח, אדיש, קר, לא מתקרב אלייך פיזית. בעוד את מנסה ומשתדלת להעניק לו מה שאת יכולה. וכל זה אחרי חודש וחצי, בכל קנה מידה- בזמן הזה עדיין אמורה להיות התלהבות ותשוקה וחיזור מצד שני המינים. ופה זה לא קורה.
אז כנראה קרה אחד מכמה דברים. או שהוא מראש לא היה רציני ופשוט זרם ונהנה ואמר כל מיני סיסמאות שאין להם באמת בסיס (זה קורה לצערנו). או שבינתיים הוא פגש מישהי אחרת שיותר מעניינת אותו (וזה גם קורה, וגם מעיד על חוסר מחויבות אלייך) או שפשוט הוא טיפוס כזה שמתלהב מאוד בהתחלה, שמתנסה, שמבין, ועובר הלאה לאתגר הבא.
אני לא רואה סיבה להישאר איתו. נשמע שסבלת מספיק מהאקס. לדעתי שחררי אותו לחלוטין ואין מה ליצור איתו קשר. אם יחזור בו ויראה חיזור רציני, מוכנות ותשוקה לקשר- זה סיפור אחר ואולי אפשר לחשוב על צ'אנס נוסף.
כמה טיפים אלייך- יש פעמים שמתקדמים מהר בקשר גם מבחינת איטימיות וזה נוח ומתאים לשני הצדדים. אך בד"כ כשזה קורה בקשר של שני צעירים, שהפז"מ אצלם במערכות יחסים הוא קצר יותר מאשר אצל מבוגרים, כשהאינטימיות באה כ"כ מהר היא בד"כ משעממת באותה מידה, ולאט לאט יורד החשק להיות ביחד. עבור הגבר זה יותר בולט, בעיקר כשמדובר בגילאים כאלו של "לנסות כמה שיותר" ולזמן "וי" על עוד ועוד דברים, כולל בחורות והתנסויות עם המין הנשי.
ולכן במצב כזה המלצתי אלייך להיות בהחלט קשה להשגה, לא רק אינטימית אלא לקחת לאט את הקשר כבר מהתחלה, כדי שהצד השני לא ירגיש שאת מובנת מאליה. גבר צריך "לעבוד קשה" כדי להשיג את בת זוגו, יש גברים אגב שאם הם לא יעבדו קשה- הם לא ירצו את ה"מועמדת". זה ככה בטבע, לא כולם כאלה, אבל חברתית אנחנו "מחונכים" ככה, נרצה או לא. אז אני לא אומרת להתעלם מהבא בתור שרוצה בך, אלא פשוט לקחת את הדברים לאט, להכיר את האופי שלו לעומק, להיות קשה להשגה מדי פעם, לא לחשוף אותך לחלוטין. ככה גם את תחושי בטוחה יותר. וכמובן- לא לתת ולהעניק כשאין פידבק דומה מהצד השני. זה לא שווה "אותך".
מקוה שתמצאי במהרה את בן הזוג הכי נכון לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)