עצה בבקשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עצה בבקשה
    דרטניאן
    31/12/2012

היי, אני ואישתי נישואים אזרחית 5 שנים, ברבנות 3 שנים, חיים בחול ללא משפחה, השנה נולד הבן הראשון וכמה חדשים אח״כ נפטר אבא שלה( קשר מאוד חזק ומיוחד שהשאיר צלקות מאוד כואבות אצלה) עד היום לא ידוע אם התאבד, היה לו בעיות נפשיות.
    מאז ומתמיד הייתה מאוד תוססת חיצונית אבל לדעתי מאוד חסרת ביטחון מבפנים, מאוד תלותית,שטחית, סקרנית אבל בקטע שמבטל כבוד הדדי כי זה בא מפחד וחוסר ביטחון. יש בינינו המון קשיי תקשורת ומאבקי כוחות שאף פעם לא מסתיימים, בנוסף היא מאוד מוציונאלית ואימפולסיבית, אני עקרב והיא סרטנית, אני קיבוצניק ומאוד שואף לליברליות ועצמאות, היא גדלה בבית בעיר, נלחמה על צומת הלב מההורים באופן מתמיד מול אחיה הגדול.האבא גרם להם לא פעם לנדוד או אפילו נעלם לכמה ימים.
    לא פעם שכנעתי שנלך לטיפול אבל היא אף פעם לא באמת נפתחה, סמכה ובירכה שינוי.
    היחסים בינינו ממשיכים להתדרדר, אני מרגיש שזה מרוקן אותי ולא מתפתח לשום מקום יותר טוב, לא לי, לה או לתינוק. מאוד כואב לי שהוא יצטרך לגדול בסביבה מלאת מתח ומאבקים, אני כבר מאבד אמונה ביכולת שלנו ליצור דינמיקה טובה והרמוניה ומתחיל לחשוב שאני אוכל לתרום הרבה יותר לילד אם לא אהיה בסביבתה באופן כל כך אינטנסיבי. כדאי גם לציין כי ב-5 שנים האחרונות עבדנו יחד וחיינו יחד מאחר ובנינו עסק במשותף, שעולה לנו מאוד בבריאות. אמא שלי גם לא מסתדרת עם האישיות שלה בכלל.
    אוסיף שבמהלך רובו של הקשר המון פעמים אנחנו רבים על דברים שהם בעצם לטובתה (רישיון, עצמאות וכו׳) וממש מרגיש לי שהיא מנותקת ממני או מהמציאות.
    מה אני עושה? אני מרגיש שנגמר לי הסוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצה בבקשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להתייעץ

עדי בדיחי
    31/12/2012

ערב טוב,

תודה לך על הפירוט ועל הכתיבה היפה.

אתה מתאר אשה שעוברת הרבה דברים לא פשוטים - אחרי לידה, אחרי מות אביה, אחרי אובדן שטרם עיכלה- האבל והסבל בעקבותיו, אשה שכוחותיה כרגע אינם מספיקים אפילו לה והיא למעשה נתלית בך ובאחרים.

אני מניחה שהיא מוצאת בך הרבה מזור לכאבים שלה ומקום של ביטחון. מצער לדעת שהיא לא מעוניינת ללכת לאיזשהו טיפול ולנסות לגשר על הפערים שציינת.

כך שאותה כנראה לא נוכל לשנות. אבל כן יהיה כדאי להתייעץ עם מישהו שקרוב למקום מגוריך, אפילו יעוץ טלפוני או יעוץ קצר מועד, לנסות להבין איך לפעול מולה ולקבל קצת תמיכה וכוחות. כיוון שתמיד יש את פיתרון ה"עזיבה", תמיד אפשר לסיים את הכל ולעזוב- האופציה שם. אך לפני כן חשוב להבין האם מיצינו את הכל כדי להתמודד עם המצב הנתון. לא פעם מופתעים דווקא לטובה מהכוחות אשר נמצאים ממש בתוכנו, שיכולים להתניע שינוי מסויים בחיים הזוגיים. כן, בן זוג אחד יכול להשפיע על מכלול כל הזוגיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו