מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר חשק מיני אצל החבר שליליה09/01/2013
אני נמצאת במערכת יחסים של שמונה חודשים עם גבר שאותו אני אוהבת מאוד. ככל שאני יכולה לדעת המצב הדדי. הוא בן 32 ואני בת 31 ואני היא המערכת יחסים הראשונה הרצינית שלו. לפני זה לא היו לא מערכות יחסים. הוא מגיע ממשפחה דתית ובגיל 16 הפך חילוני. המערכת התהדקה ואנחנו רוצים להתחתן בקרוב. הבעיה היא שהוא לא יוזם מין איתי. נראה שהוא לא מתעניין בזה כאילו מין זה לא חלק מהחיים. כשאנחנו שוכבים זה נראה שזה יותר כדי לרצות אותי. אני נהנית במין איתו ובכלל באופן כללי אם אפשר לומר שאני בחורה מינית ומושכת. מין חשוב לי אני נהנית ממגע אינטימי עם החבר שלי – אני נמשכת אליו והוא נמשך אליי לפי מה שהוא אומר. תדירות המין אצלנו היא 5 פעמים בחודש בערך. לי מאוד קשה עם המינון הזה. הוא נראה שהוא לא מתמודד עם משהו. איני יודעת אם הוא א-מיני או פשוט יש לו מחסומים פסיכולוגיים כלשהם. נ.ב. אנחנו מדבריפ בפתיחות על הכל- הוא טוען שאינו יודע מה הבעיה וכל הזמן מעלה השערה אחרת. אבל אין התמודדות אמיתית. אני אוהבת אותו ורצה אותו בחייאבל מפחדת מאוד שעיניין המין יפורר את המערכת יחסים. נראה שהוא שוכב איתי כדי לשמור על הסדר הטוב של מערכת היחסים ולא מתוך האש האישית הפנימית של הרצון הפרטי שלו. שנינו אנשים מורכבים ורגישים ובשיגרת יומנו פוגשים פסיכולוג קליני. אני נוטלת ציפרלקס הוא נוטל וולבטריןן. אני זקוקה לעזרה מקצועית. איני יודעת מה לעשות ומפחדת שהמערכת יחסים תתפורר בגלל נושא המין.
בבקשה למי אוכל לפנות לעזרה- לאיזה סוג של איש מקצוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעשות חקירה יסודית, "בפינצטה"
דורית כהן10/01/2013ליה היקרה, אחרי שמונה חודשים זה עדיין לא אמור לקרות, שהתשוקה המינית דועכת, והוא מקיים איתך יחסים בעיקר כדי לבוא לקראתך ולא מתוך הצורך הפנימי שלו.
כאשר אני שומעת על מצב כזה, מתעוררות אצלי המון שאלות, כדי לקבל יותר פרטים על טיב יחסיכם.
כי אצל המון זוגות יש פער בתשוקה המינית ובפתיחות המינית. אם את אדם מיני ופתוח ומנוסה, ואילו הוא פחות מנוסה ממך - יתכן שהוא מרגיש שעליו לעמוד במבחן וזה יוצר אצלו לחץ וחרדה. ואז מתלווה אליו למחשבה על סקס - תחושת חרדה ואשמה - אוליהואלא מספיק טוב כמו האחרים שהיו לך...סקס צריך להגיע ממקום של חופש וכיף, ואם יש משהו שמעכיר אותו - הוא מאוד בקלות "מתקלקל", ונוצרות חסימות.
לפעמים צריך "בפינצטה" לברר היבטים שונים של התקשורת והמיניות שלכם על מנת לפענח את התעלומה, עד שמגיעים לזהות ולסלק את הגורמים שמפריעים.
מי שיכול לעזור בכך הוא או יועץ זוגי שנכנס לתחום המיני - צריך לברר זאת כבר בטלפון הראשון - או סקסולוג עוסק גם בתחום הייעוץ הזוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה
ליה10/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)