מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבולבלתאור09/01/2013
אני עם בן זוגי כבר מזה כמה שנים. ולאחרונה הוא הפתיע והציע לי נישואים. הוא בן אדם מדהים ואני בטוחה שהחיים איתו יהיו נוחים וטובים אבל פתאום הבנתי, אני לא אוהבת אותו. כבר יש אולם והכל.. והמשפחה שלי חולה עליו ברמות קשות. הוא בחור מאוד טוב, ואני מעריכה אותו, יש לו מעלות, (למרות שהוא לא מאוד חכם. אני חושבת שאם אפרד ממנו לא אמצא משהו יותר טוב. וגם שאני כבר לא ככ צעירה. (אין לי בעיות של הערכה עצמית) וגם אם אני אמצא מישהו אחר מי אמר שאחרי כמה שנים אני לא אפסיק לאהוב גם אותו.. הרי זה כל הזמן קורה. אז בטח כולכם תגידו לי למה להתחתן אם אין אהבה אבל המצב מורכב.. מה לעשות? האם זה נורא להשאר עם מישהו רק מידיעה שהחיים איתו יהיו רגועים נעימים וטובים אך חסרי ריגושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור- ממש מצב דומה לשלי
נופר10/01/2013היי
אני גם במצב מאוד דומה לשלך לא יודעת מה לעשות אומנם אוהבת את החבר אבל לא ברמות מטורפות כמו שצריך להיות.. וגם אנחנו עומדים להתחתן
וכולם אוהבים אותו ואת האופי שלו.. מצד שני אני רק חושבת שאם אני אעזוב אותו ותהיה לו מישהי אחרת אני אצטער על זה כל כך..
תחשבי אם את מוכנה לאבד את חבר שלך ותהיה לו מישהי אם זה לא יפריע לך..
לפעמים צריך לאבד מישהו כדי להעריך מה היה לך בידיים!
אבל מבינה מאוד לליבך בקשר לריגושים וכאלה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאהבות לעומת אהבה
דורית כהן10/01/2013אור היקרה, אכן דילמה רצינית. האם עשית את הבדיקה שהציעה לך נופר? לחשוב איך תרגישי אם הוא יתחיל לצאת עם מישהי אחרת? לחוש האם מופיעה אצלך קינאה או לא?
גם נשאלת השאלה מהי אהבה בעינייך? האם את מתכוונת לתחושות הפרפרים? לגעגועים? שאי אפשר בלעדיו ואת כבר מחכה לרגע שהוא יחזור הביתה? כל התחושות האלו שייכות למושג אחר שנקרא "התאהבות" ומאפיינות רק את התקופה הראשונה של קשר. בגלל שמקורן במצב כימי (קצת דומה להשפעת סמים) - לא אפשרי לחוש בריגוש הזה לאורך שנים. הוא פג אחרי חצי שנה - מקסימום כמה שנים...ואז מערכת היחסים משתנה בהדרגה. ככל שמכניסים למערכת היחסים בהמשך יותר "דברים טובים" כמו מחות של אהבה, שיחות טובות, חוויות כייפיות, הערכה הדדית, פירגון, חיזור, סקס טוב ועוד - זה מרגיש כמו אהבה. אבל, אהבה שהיא כבר לא מרגשת כמו ההתאהבות. באהבה יש בטחון, אמון, וודאות, חיבה והנאה זה מחברתו של האחר.
את צודקת שיש סיכוי גדול מאוד שגם אם תיפרדי ממנו ותתאהבי במישהו אחר - הסיכוי הסביר שהוא שיקרה אותו דבר ויגמר הריגוש...
כך שאם הוא כזה מושלם, חבל לעזוב אותו.
הביאי בחשבון שאם את נשארת איתו, או עם כל אחד אחר ומקימה איתו משפחה, עלייך להיזהר בעתיד לא ליפול במלכודת הדבש הזאת של להתאהב במישהו אחר רק בגלל הריגוש המתלווה לכך. עלייך לבחור מה חשוב לך: להקים משפחה ולבנות מערכת משפחתית אוהבת ויציבה, או שוב ושוב למצוא ריגושים והתאהבויות.
מקווה שעזרתי להבהיר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט חבל שאי אפשר את שניהם ביחד
אור10/01/2013- גם משפחה וגם ריגושים..
אני לא ילדה, אני לא מחפשת רק כוכבים ופרפרים
זה נראה כאילו כל מי שנשוי משלים עם זה שכבר אין לו ריגושים בחיים.
זה הפחד של להיות עם מישהו מהמקום הנוח ולא מהמקום הנכון.
ומה אם כבר גם משיכה כל כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)