מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציפיות שונותדינה11/01/2013
הי,
אני ובן זוגי לא מסכימים בנוגע לנושא מסוים, אולי תוכלו לעזור...
יש לנו שתי בנות, בת שלוש ושנה. אני לומדת יום בשבוע ויתר השבוע עם הקטנה בבית.
בן זוגי עובד וחוזר הביתה בסביבות שש-שבע. הוא מגיע לרוב מורעב ועייף ומצפה לקבל ארוחה חמה ובית יחסית מסודר.
במהלך היום אני עסוקה בקטנה, אחה"צ גם הגדולה מצטרפת, אני מן הסתם דואגת להן לאוכל, בידור וכל שאר הדברים ובשעה שהוא מגיע הביתה הבית לא ממש מסודר. האוכל שאני מכינה במהלך היום זה לא מסוג הדברים שהוא מסוגל לעכל. לפעמים אני מכינה משהו במיוחד בשבילו אבל כשאין לי זמן אני מצפה שהוא יסתדר עם ארוחת ערב פשוטה.
לרוב התוצאה היא שכשהוא מגיע הביתה יש לו ממה להתבאס ואז הוא נהיה אנתיפט ואז אני מתפוצצת ואנחנו מגיעים למצב שהגענו אליו היום.
אני מתמלאת עלבון וחושבת שהוא חצוף, שגם ככה אני כל היום וכל הלילה היחידה שמתעסקת עם הבנות ועוד הוא מצפה ממני לבשל ולסדר במיוחד בשבילו. והוא מצידו בטוח בכך שהוא צודק, הוא את תפקידו ממלא בכך שהוא מביא כסף הביתה והמינימום שאני צריכה לעשות זה לדאוג לו לארוחה חמה.
מצד שני אני מצפה ממנו שבניקיונות של הבית בימי שישי הוא יישמור על הקטנה או יעזור לי, אבל מכיוון שכל השבוע הוא עובד הוא היה רוצה בסופש לעשות דברים בשביל הנפש.......
אשמח לטיפים- תודה ושבת שלום
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי לקנות אוכל מוכן עבור כל השבוע?
רעות12/01/2013שלום רב,
תקני לודברים שהוא אוהב אחת לשבוע ושישארו במקרר רק עבורו ושיחמם כשהוא חוזר מהעבודה. או שתחממי עבורו. יש הרבה קניונים שביום שישי, אנשים מביאים בישולים ומוכרים...
במקביל תנהלי עימו שיחה ותסבירי ואולי גם תציעי שתתחלפו ליום אחד כדי שיבין מה את עוברת. שייטפל יום אחד בבית ובבנות ...
אם זו התופעה היחידה של דרישות מצידו, זה פתיר, אם כל הזמן יש מאבקי כוח לגבי נושאים שונים והוא מן דיקטטור שוביניסט, אז הבעיה הא יותר מורכבת ואולי גם נידרשת עזרה מיקצועית. השאלה אם זו אכן הדרישה היחידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להבין כל אחד מכם
דורית כהן13/01/2013דינה היקרה, היטבת להגדיר את הבעייה, וגם לתאר אותה.
את גם מצליחה לראות את הדברים מנקודת המבט שלו - חוזר הביתה עייף ומורעב - ואכן, מאוד קל להבין כל אחד מכם.
הרבה גברים (וגם נשים, כמובן) מחכים לרגע של הכניסה לבית אחרי יום עבודה מתיש, ובארוחה חמה יש המון: משביע, מרגיע, ועוד יותר מכך - הוכן "עבורי"...חשבו עלי...טרחו בשבילי...אוהבים אותי...מכירים במאמצים שלי לפרנס את המשפחה...
וכאשר זה לא קורה - הוא כנראה מרגיש זנוח, לא אהוב.אם בבית הוריו הוא היה רגיל שאמא מבשלת עבורו יום יום, אז טבעי מצידו לפתח ציפייה ש"בית" זה גם בישולים.
לגבי הציפיות שלך, הן אופייניות לתקופה העכשווית, שבה יש שוויון בין בני הזוג, חלוקת מטלות הבית בצורה שוויונית, הכרה בקושי לשהות ימים שלמים בחברת בילדים הקטנים והבנה שגם זו עבודה וכי יום העבודה מסוג זה אינו נגמר...
ככל שהמצב מתמשך ביניכם וכל אחד נשאר עם הציפיות הלא ממומשות שלו - יגברו ביניכם המתח והכעסים, וזה יחדור - אם עוד לא קרה - לתחום האינטימי.
נראה לי שמה שנדרש כאן הוא לא רק תיאום ציפיות, אלא שינוי בסגנון התקשורת שלכם. חסר פירגון ואמפאטיה לאחר והכרה בתרומה של כל אחד מכם.
יכולתי להציע לך כמה טיפים, כמו לבוא לקראתו באהבה ולבשל לו, להחמיא לו על המאמצים שהוא עושה לפרנס את הבית ועוד, אבל אני חוששת שאם זה לא יקרה גם מצידו כלפייך - זה לא יכול להחזיק מעמד, כי שניכם צריכים לעשות שינוי,..
מאוד יתכן שאם זו תופעה חדשה יחסית בוזגיות שלכם - ניתן לעזור לכם בתהליך ייעוץ זוגי קצר מועד. אם כבר יש נזקים גם בתחום האינטימי (אגב, זה מקור נוסף להתמרמרות וכעסים, כמובן) - יתכן שזה לא יהיה קצר מועד, אבל אני מאמינה שאפשר לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)