לא מסתדרת עם משפחתו של בעלי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מסתדרת עם משפחתו של בעלי
    כלה טרייה
    13/01/2013

התחתנתי עם בעלי לפני מספר חודשים בלבד. אנחנו גרים מתחת לאבא של בעלי(חמותי נפטרה זמן מועט אחרי החתונה)וזאת כדי לחסוך כסף של שכר דירה. בעלי נוהג לעלות כמה פעמים ביום לאביו כדי לבדוק לשלומו ולארח לו חברה ואני מבינה זאת ותומכת בכך, אבל אני מרגישה שלפעמים זה בא על חשבוני, ועל חשבון חיי הנישואין שלנו. בנוסף, אף פעם לא התחברתי למשפחה שלו כל כך. הם סגורים בתוך עצמם ודיי סנובים. יש לו 3 אחיות גדולות שאף פעם לא מתעניינות בי ולא יוצרות איתי שום קשר או שיחה במפגשים. לאחר מות האמא, בעלי התחיל להיות בקשר יומיומי איתן. הוא מדבר איתן בטלפון כל יום כמה פעמים ביום, ואני מוצאת את עצמי שזה מפריע לי. מפריע לי שהוא מדבר איתן יום יום, אני מרגישה שהקשר שלו איתן בא על חשבוני ושאני נדחקת הצידה, וכך גם המעמד שלי כאשתו. מפריע לי שאין ביני לבין המשפחה שלו שום קשר, מלבד שלום- שלום או שיחת נימוסין פה ושם. אדגיש שבעלי מקבל אצל המשפחה שלי יחס של בן בית, ההורים שלי מתים עליו וגם האחיות שלי. הוא בקשר טוב איתם, הם משוחחים כל הזמן, והמשפחה שלי מתעניינת בו ויוזמת איתו שיחות ומפגשים. כשאני מדברת עם בעלי על זה שמפריע לי שהמשפחה שלו לא מתעניינת בי ומתייחסת אליי כאל אוויר, הוא מתעצבן ואומר שזה לא נכון. לפעמים הוא כן מבין אותי (כי זה בולט לעין ההתעלמות ממני), ומסביר לי שאין מה לעשות ועליי לקבל זאת ככה. הדבר גורם למתיחות ביחסים בינינו, שגם ככה חוו טלטלה בעקבות מות האם. בנוסף קרו כמה מקרים שאחת מהאחיות שלו צעקה עליי ודיברה אליי לא יפה בנוכחות בעלי ואחרים, ובעלי לא כל כך עמד לצידי. אני יודעת שהוא לא רוצה לריב עם משפחתו ושהקשר שלו איתם חשוב לו. מה עליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מס' דברים

עדי בדיחי
    14/01/2013

שלום לך כלה טריה,

ראשית מזל טוב.

הטרגדיה המשפחתית שאת מתארת אשר קרתה למשפחת בעלך לא פשוטה. מיד אחרי החתונה, עצב מהול בשמחה, להיפרד ממישהו כה משמעותי - ראש המשפחה - לא מצב קל לאף אחד. מבחינה זו אולי גם קשה לאחיות כי דמות נשית נוספת נכנסת למשפחה, בדיוק כשאם המשפחה נפטרה.

בעלך, שרואה את אביו לבד בפעם הראשונה לאחר חיים שלמים עם אמו, לא יכול ממש להרשות לעצמו, כנראה, לא להגיע אליו. הוא מרגיש אולי מצפון או אשמה על בדידות האב ולכן פוקד אותו לעיתים קרובות יותר. כשזה מגיע על חשבון הנישואים הטריים זה משמעותי. ולכן חשוב יהיה לבדוק עם בעלך שעות שמתאימות גם לך שיעלה אל אביו ולכמה זמן- ממש תוכנית שתתאים גם לך. נסי לבוא לקראתו ולראות מתי נוח לך שהוא יעלה לשם- כשאת למשל זקוקה לזמן עם עצמך.

מעבר לכך, עם הזמן אני חושבת שגם האחיות יוכלו לקבל אותך יותר. יתכן וזה האופי שלהן, אך את מצידך תהיי "בסדר", תגידי שלום ושאלי לשלומן ותחייכי. קשה להישאר אדישים לחיוך :) מעבר לזה שאלי את בעלך איך הוא חש עם המשפחה שלך והאם הקבלה הטוטאלית והמיוחדת שלהם- אותו- השפיעה על ההרגשה הטובה שלו להיכנס לחיי הנישואין איתך. הקבילי זאת למה שאת חשה והסבירי לו שלצערך את לא מרגישה אותו דבר, את יודעת שזה לא "באשמתו", אך כן היית מצפה שיעשה צעד, שיפגיש יותר ביניכן, ארוחות ביחד, או כל בילוי שיכול מעט להכיר להן אותך יותר לעומק. הרי זאת רק ההתחלה ואם אפשר להשקיע בקשר- זה רק יהיה לטובה במשך השנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לעדי בדיחי

כלה טרייה
    15/01/2013

תודה עדי, דברייך עודדו אותי לחלוטין...
    שאלה נוספת לי אלייך... נניח ועשיתי כל מה שאמרת, ניסיתי להתקרב אל אחיותיו, חייכתי כפי שציינת, אך שום דבר לא עזר. הן בשלהן כי זה האופי שלהן, מה אז עליי לעשות? כי בעיקרון תמיד כשאני מגיעה לארוחות משפחתיות ומפגשים אני כן מחייכת ומנסה ליזום שיחות איתן, אך תמיד זה נשאר בגדר תשובות ענייניות מצידן, וכמובן שהן אף פעם לא פונות אליי. אני מרגישה במחסום. כיצד עליי לפעול?
    הדבר מציק לי ומדיר שינה מעיניי...

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מה לעשות

עדי בדיחי
    15/01/2013

שלום לך כלה,
    ראשית יש לגייס אותו יותר, יש לשים אותו "באמצע" ולבקש ממנו לנסות לגבש ביניכן ו"לשווק" גם את הזוגיות הטובה שיש לכם יחד.

במצב כזה הייתי חושבת לגייס יותר את בן הזוג, אפילו לבקש יעוץ חד פעמי אצל איש מקצוע ולהתייעץ שלושתכם יחד לגבי המצב. אם לא מסכים, תוכלי לתאר פה או בכל פורום אחר את מה שקורה, לנסות לקבל חו"ד ולהראות לו את התשובות- אולי זה יספק ויוכל לעורר תהליך של שינוי מסוים.

בכל אופן- לא להתייאש. נסי כפי שהמלצתי לך, תקופה, גייסי אותו והראי לו כמה את משתדלת. שתפי אותו בכל דבר לגביהן- בעיקר תגובות טובות אם הגיעו מהן. נסי להראות לו כמה זה חשוב לך. ואם תזדקקי להכוונה נוספת אני פה.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו